Prajitura cu visine si nuca cu gratar

de Miha
810 vizualizări

Reteta Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit.

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le… Aluat dulce prajitura cu visine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie Finesse
  • 2-3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • ~350 g visine
  • 200 g nuca macinata

Mod de preparare Prajitura cu visine si nuca cu gratar:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata.  Aproximativ 2 treimi din aluat se intind in tava tapetata cu hartie de copt, formand baza prajiturii. Restul de aluat se intinde in foaie subtire si se taie fasii subtiri, cu care vom forma gratarul.

Intr-un castron amestecam visinele, bine scurse de zeama, cu nuca macinata

  • la aceasta reteta de prajitura cu visine si nuca cu gratar se pot folosi si visine proaspete sau congelate

Punem umplutura in tava in strat uniform si asezam deasupra fasiile de aluat, sub forma de gratar. Punem fasii si pe margine, formand un chenar.

Prajitura cu visine si nuca se da la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana aluatul se rumeneste. Scoatem prajitura din cuptor si o ungem cu o lingura de miere dizolvata in putina apa calduta.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Desi este cam greu sa astepti, se portioneaza dupa racire.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

RETETA IN IMAGINI

Diana, multumesc de inspiratie!

Mai multe reteta cu visine gasiti AICI

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

olivia 5 iunie 2018 - 16:01

M-a cucerit si aceasta reteta.Ce dimensiuni are tava de copt?

Răspuns
Miha 7 iunie 2018 - 16:46

20/30 cm
Multumesc, Olivia 🙂

Răspuns
mioara 13 iunie 2018 - 14:37

arata super.insa am o dilema..chiar se ingroasa crema numai cu o lingura faina si gelatina sa o poti folosi fara sa fie curgatoare?am avut o experinta neplacuta ..

Răspuns
Miha 13 iunie 2018 - 14:39

Mioara, la aceasta reteta nu se foloseste gelatina 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: