Briose si checuri / Prajituri / Retete de prajituri

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Reteta Chec din albusuri cu visine si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 75 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie Finesse
  • Pentru bezea:
  • 125 g albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • visine, proaspete sau conservate
loading...

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o inghetata de casa absolut delicioasa 🙂

Mod de preparare Chec din albusuri cu visine si bezea:

Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

Dam deoparte din compozitie circa o treime, in care incorporam cacaoa.

Pregatim o tava (20/30 cm) si o tapetam cu hartie de copt. Pornind din centrul tavii punem cate 2 linguri din compozitia alba si cate una cu cacao, fara a interveni in vreun fel, lasam compozitia sa se aseze singura. La sfarsit, clatinam putin tava stanga-dreapta. Deasupra punem visinele scurse de zeama.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) si coacem pentru circa 30 de minute, pana checul se rumeneste usor.

Intre timp vom pregati bezeaua:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Bezeaua se pune intr-un posh si se spriteaza peste checul fierbinte. Se da din nou tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana bezeaua se aureste.

  • bezeaua se poate pune si cu lingura, in strat uniform

Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit cu lama umezita.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. dragomir cezarina says:

    buna ziua, pare bun, dar ce inseamna in ‘oua’ 300g albus?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase cu unt de arahide

Briose pufoase cu unt de arahide

Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂 Mod de preparare Briose […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Briose cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Briose cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Nu stiu daca v-am mai spus dar astazi este o zi importanta pentru noi, aniversarea casatoriei. Nu tinem neaparat sa o petrecem cu tam-tam, dupa 21 de ani am invatat ca tot ce e facut in liniste si “asezat” este de mai bun augur pentru toata lumea 🙂 Am facut […]

Banana Bread la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Banana Bread la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Banana Bread este de fapt o reteta de chec cu banane, cu bananele acelea foarte coapte care nu le mai mananca nimeni. Vi se intampla si voua, nu-i asa? 🙂 Mie da, si deseori  am facut diverse combinatii de chec cu banane, care mai de care, pe placul copiilor. De […]