Briose si checuri / Prajituri / Retete de prajituri

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Reteta Chec din albusuri cu visine si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 75 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie Finesse
  • Pentru bezea:
  • 125 g albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • visine, proaspete sau conservate
loading...

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o inghetata de casa absolut delicioasa 🙂

Mod de preparare Chec din albusuri cu visine si bezea:

Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

Dam deoparte din compozitie circa o treime, in care incorporam cacaoa.

Pregatim o tava (20/30 cm) si o tapetam cu hartie de copt. Pornind din centrul tavii punem cate 2 linguri din compozitia alba si cate una cu cacao, fara a interveni in vreun fel, lasam compozitia sa se aseze singura. La sfarsit, clatinam putin tava stanga-dreapta. Deasupra punem visinele scurse de zeama.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) si coacem pentru circa 30 de minute, pana checul se rumeneste usor.

Intre timp vom pregati bezeaua:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Bezeaua se pune intr-un posh si se spriteaza peste checul fierbinte. Se da din nou tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana bezeaua se aureste.

  • bezeaua se poate pune si cu lingura, in strat uniform

Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit cu lama umezita.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. dragomir cezarina says:

    buna ziua, pare bun, dar ce inseamna in ‘oua’ 300g albus?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

Briose pufoase cu unt de arahide

Briose pufoase cu unt de arahide

Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂 Mod de preparare Briose […]

%d blogeri au apreciat: