Chec din albusuri cu visine si bezea

de Miha
3975 vizualizări
Chec din albusuri cu visine si bezea

Reteta Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o inghetata de casa absolut delicioasa 🙂

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti… Briose si checuri chec din albusuri, prajitura cu visine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 75 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie Finesse
  • Pentru bezea:
  • 125 g albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • visine, proaspete sau conservate

Mod de preparare Chec din albusuri cu visine si bezea:

Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

Dam deoparte din compozitie circa o treime, in care incorporam cacaoa.

Pregatim o tava (20/30 cm) si o tapetam cu hartie de copt. Pornind din centrul tavii punem cate 2 linguri din compozitia alba si cate una cu cacao, fara a interveni in vreun fel, lasam compozitia sa se aseze singura. La sfarsit, clatinam putin tava stanga-dreapta. Deasupra punem visinele scurse de zeama.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) si coacem pentru circa 30 de minute, pana checul se rumeneste usor.

Intre timp vom pregati bezeaua:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Bezeaua se pune intr-un posh si se spriteaza peste checul fierbinte. Se da din nou tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana bezeaua se aureste.

  • bezeaua se poate pune si cu lingura, in strat uniform

Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit cu lama umezita.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

dragomir cezarina 4 iunie 2018 - 10:21

buna ziua, pare bun, dar ce inseamna in ‘oua’ 300g albus?

Răspuns
Miha 4 iunie 2018 - 10:28

Buna,
Un ou are aproximativ 35-40 grame albus

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: