Prajitura cu piersici si mascarpone

de Miha
6999 vizualizări
Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone – delicioasa si usor de facut! 😉

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone – delicioasa si usor de facut! 😉 Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone: Blat: Albusurile… Prajituri prajitura cu piersici si mascarpone European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g piersici (din compot, bine scurse de zeama)
  • 125 g mascarpone
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina si piersicile facute piure. Se da vasul la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema racita foarte bine se mixeaza putin sa se omogenizeze, dupa care se adauga mascarponele. Se mixeaza din nou.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de piersici si mascarpone in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu piersici si mascarpone in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana capata consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu frisca batuta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema mascarpone si piersici

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu piersici si mascarponePrajitura cu piersici si mascarpone

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

olivia 11 octombrie 2016 - 12:37

Trebuie sa fie un deliciu.

Răspuns
miremirc 12 noiembrie 2016 - 22:07

Foarte buna prajitura Miha ! Mersi din nou 🙂

Răspuns
Miha 15 noiembrie 2016 - 9:34

Ma bucur ca ti-a placut.
Multumesc 🙂

Răspuns
Esma 18 noiembrie 2016 - 18:45

Merge şi fără gelatină?

Răspuns
Miha 20 noiembrie 2016 - 12:58

Nu cred. Piureul de fructe va inmuia crema

Răspuns
Service GSM 7 iunie 2017 - 18:08

foarte foarte bun

Răspuns

Lasă un răspuns