Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Prajitura cu piersici si mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g piersici (din compot, bine scurse de zeama)
  • 125 g mascarpone
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina si piersicile facute piure. Se da vasul la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema racita foarte bine se mixeaza putin sa se omogenizeze, dupa care se adauga mascarponele. Se mixeaza din nou.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de piersici si mascarpone in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu piersici si mascarpone in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana capata consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu frisca batuta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema mascarpone si piersici

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Trebuie sa fie un deliciu.

  2. Foarte buna prajitura Miha ! Mersi din nou 🙂

  3. Esma says:

    Merge şi fără gelatină?

  4. foarte foarte bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]