Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Prajitura cu piersici si mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g piersici (din compot, bine scurse de zeama)
  • 125 g mascarpone
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina si piersicile facute piure. Se da vasul la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema racita foarte bine se mixeaza putin sa se omogenizeze, dupa care se adauga mascarponele. Se mixeaza din nou.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de piersici si mascarpone in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu piersici si mascarpone in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana capata consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu frisca batuta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema mascarpone si piersici

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Trebuie sa fie un deliciu.

  2. Foarte buna prajitura Miha ! Mersi din nou 🙂

  3. Esma says:

    Merge şi fără gelatină?

  4. foarte foarte bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: