Aluat dulce / Retete de prajituri

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Bascute din aluat dospit umplute cu crema de ciocolata cu nuca

Ingrediente

  • Aluat pentru bascute cu nuca si ciocolata:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 150-200 g nuca macinata
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa
loading...

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata nu aveam in casa de niciun fel, aveam insa ciocolata 😉 Si uite-asa am ajuns la aceste bascute cu nuca si ciocolata.

Mod de preparare Bascute cu ciocolata:

Aluat pentru Bascute cu ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Crema de ciocolata o amestecam cu nuca macinata.

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu gura unui pahar se decupeaza cercuri. Se aseaza unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut vreo 10-15 minute. Facem o adancitura in mijlocul fiecarui cerc. Eu am folosit un dop de la o sticla de apa 🙂 In fiecare adancitura se pune cate o lingurita din crema de ciocolata cu nuca.

Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana avem niste bascute cu nuca si ciocolata rumene si bine crescute 🙂

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge aproape de punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc. Cu acest sirop ungem bine bascutele.

Au fost foarte bune, atat calde cat si reci. Va provoc si pe voi sa incercati reteta de bascute cu nuca si ciocolata.

Bascute cu nuca si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa vedeti si celelalte retete din categoria „aluat dulce” AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Delicioase

  2. Delicios, mi-a iesit foarte bine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: