Aluat dulce / Retete de prajituri

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Bascute din aluat dospit umplute cu crema de ciocolata cu nuca

Ingrediente

  • Aluat pentru bascute cu nuca si ciocolata:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 150-200 g nuca macinata
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa
loading...

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata nu aveam in casa de niciun fel, aveam insa ciocolata 😉 Si uite-asa am ajuns la aceste bascute cu nuca si ciocolata.

Mod de preparare Bascute cu ciocolata:

Aluat pentru Bascute cu ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Crema de ciocolata o amestecam cu nuca macinata.

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu gura unui pahar se decupeaza cercuri. Se aseaza unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut vreo 10-15 minute. Facem o adancitura in mijlocul fiecarui cerc. Eu am folosit un dop de la o sticla de apa 🙂 In fiecare adancitura se pune cate o lingurita din crema de ciocolata cu nuca.

Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana avem niste bascute cu nuca si ciocolata rumene si bine crescute 🙂

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge aproape de punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc. Cu acest sirop ungem bine bascutele.

Au fost foarte bune, atat calde cat si reci. Va provoc si pe voi sa incercati reteta de bascute cu nuca si ciocolata.

Bascute cu nuca si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa vedeti si celelalte retete din categoria „aluat dulce” AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Delicios, mi-a iesit foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]

Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ne place cozonacul si intotdeauna le-am facut alor mei cozonac moldovenesc, asa cum ne facea mama acasa. Pufos, cu multa umplutura de nuca si cacao. Baigli cu nuca n-am facut niciodata, nu stiu din ce motive, desi mai tot timpul m-am intalnit cu reteta. Asa ca mi-am zis, daca tot […]

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]