Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere

Intr-una din zilele trecute imi cam statea gandul la o prajitura cu ciocolata, dar nazdravanul Oanei m-a convins ca si o prajitura cu mere e la fel de delicioasa. :)) Mi-ar placea ca si ai mei pitici sa fie asa entuziasti, dar ei nu accepta nici un fel de prajitura cu fructe 🙁  Am avut noroc ca i-a placut si sotului si am dat-o gata imediat, alfel ma vedeati mancand vreo saptamana din prajitura asta :)))

prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame, cat zice Oana in reteta si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.

prajitura cu mere

Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

prajitura cu mere

 

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

30 Comentarii

  1. E buna tare de tot ! Ma simt onorata ca ti-am putut fi sursa de inspiratie 🙂
    Mi-ai inseninat ziua si am inceput saptamana intr-un mod excelent 🙂

  2. Comme d’habitude une superbe recette très appétissante, bravo!

  3. Cred ca stii ca imi place mult. Zi faina!

  4. Cand fac prajitura cu mere, nu rezista mai mult de doua zile. Am noroc ca le place la toti din casa 🙂

  5. Cum sa nu mor de pofta?!

  6. Si eu fac prajituri cu mere,le ador!
    Reteta ta este super buna si simpla!

  7. ce mai delicosa mi placut atat de dare iti multumrsc miha pentru prajitura ciar ai facuto forte delicosa sa mai faci ca tare mult im place pote vi pe la mine de astept cu drag si cu prajitura ca mia placut forte mult!!!!!!

  8. Wiegand Rodica says:

    Foarte bunâ!

  9. gabita says:

    eu ce nu m inteles ,se bat intregi ouale.un rasp te rog ca sa pot sa ma apuc de treaba

  10. Amariei Mirela says:

    Oare aluatul se poate congela?

  11. resiga says:

    Sunt fanul tau numarul 1. Esti bestiala! Mirela

  12. Popa Felicia says:

    Buna. La cate grade e indicat sa o coacem?

    • Felicia, eu am scris „foc mediu” ca asa mi-e cuptorul 🙂 fara termostat. In principiu, foc mediu inseamna 180-190 grade 😉

  13. cristina maria says:

    buna,am facut si eu prajitura si e foarte buna,apreciata de cei mici si mari!!!

  14. mariana says:

    multumesc mult pentu reteta,e foarte gustoasa!

  15. foarte tare prajitura! e extrem de rapida si foarte buna! multumesc pentru reteta ! mi-a iesit perfect!:D

  16. liliana says:

    Am facuto acuma super buna!

  17. mariana says:

    am facut si eu prajitura si a iesit foatre buna

  18. camelia says:

    Toate retetele sunt super bune

  19. Alexandra says:

    Deci eu m am pierdut… praful de copt e la ingrediente dar la preparare… nu .. am citit de doua ori…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: