Prajitura cu mascarpone fara coacere

de Miha
1400 vizualizări
Prajitura fara coacere cu mascarpone

Iata ca Gala BLOGourmet la care m-am inscris la inceputul acestei luni s-a incheiat. Prin bunavointa voastra, a celor care m-ati votat si prin decizia juriului, blogul Dulciuri fel de fel a iesit pe locul 2 la categoria “Cel mai bun blog retetar”.

Din pacate, din motive personale, n-am putut fi prezenta la decernarea premiilor, dar draga mea prietena  Maria Mihalache a fost de acord sa ma reprezinte la gala si tin sa-i multumesc inca o data pe aceasta cale.

Multumesc! Multumesc din suflet tuturor! Si felicitari tuturor celor ce au participat si celor ce au castigat.

Pentru a sarbatori aceasta victorie, astazi va invit la o felie de prajitura cu mascarpone. O prajitura foarte usor de facut, ce nu necesita coacere.

Prajitura fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lapte condensat indulcit
  • 100 g dulce de leche (daca nu gasiti de cumparat il puteti prepara dupa reteta de aici: https://www.dulciurifeldefel.ro/dulce-de-leche/ )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina in robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat si dulce de leche. Apoi adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Scoatem prajitura din tava, o “machiem” cu putina ciocolata topita si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura fara coacere cu mascarpone

Prajitura cu mascarpone

poate vă plac și rețetele

62 comentarii

felis 25 februarie 2012 - 20:35

Felicitari!!..
Cat despre prajitura, arata minunat!!

Răspuns
nana 25 februarie 2012 - 20:38

Felicitări Miha!
Mă bucur că, şi de data aceasta, aşa cum meriţi, ţi-a fost recunoscut talentul şi îndemânarea de a ne îndulcii cu “dulciuri fel de fel”!
Te pup.

Răspuns
Mihaela D. 25 februarie 2012 - 21:26

Felicitari Miha pt premiu si bineinteles pt prajitura!

Răspuns
Claudia 25 februarie 2012 - 22:28

Felicitări,Miha! Merita din plin acest premiu!!! Cât despre tarta,ce sa-ți spun?! Fantastica!!! Si cum ar putea fi altfel daca e cu mascarpone?!….te pup!

Răspuns
Ancuta 25 februarie 2012 - 22:32

Felicitari si la cat mai multe (si premii si prajituri) :)!!!
Duminica frumoasa!

Răspuns
Ruxy 25 februarie 2012 - 22:59

Ce nebunie dulce! Arata fantastic Miha! Felicitari si aici! Ai toata admiratia mea!

Răspuns
Andra 25 februarie 2012 - 23:27

Felicitari pentru premiu!
Iar prajitura este excelenta, sunt mare iubitoare de mascarpone, asa ca sigur am sa o incerc si eu!
Pupici! :*

Răspuns
Alina C. 26 februarie 2012 - 6:22

Felicitari!

Răspuns
Ghiocel07 26 februarie 2012 - 6:56

Felicitari pentru premiu si multumesc pentru inspiratie.

Răspuns
Micul 26 februarie 2012 - 7:07

Trebuie sa fie foarte, foarte buna.Felicitari pentru premiu.

Răspuns
Daniela 26 februarie 2012 - 7:23

Felicitari pentru premiu !!!

Răspuns
Delicious Flavours 26 februarie 2012 - 8:33

Wooow, cat de bine arata!
Felicitari inca o data pentru premiu!
Duminica placuta, pup!

Răspuns
Mihaela - mykyduta 26 februarie 2012 - 8:40

Felicitari Miha!!!!!

Răspuns
Anonymous 26 februarie 2012 - 11:30

Felicitari pt premiu si prajitura arata fbine ,o sa o am in vedere!Eu deabia am pus la frigider rulada turceasca cu reteta de la tine,pt care iti multumesc.Am facut-o de multe ori si are mult succes.Sanatate si putere de munca iti doreste Viorica Petrovici

Răspuns
eln 26 februarie 2012 - 13:44

Unde se gaseste laptele condensat si cam cat costa? multumesc.

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 13:54

Eln, ultima oara am cumparat de pe delatte.ro Vezi ca au o oferta foarte faina, grabeste-te! 🙂

Răspuns
FLORY 26 februarie 2012 - 13:55

Felicitari scumpa mea Miha si la mai mare!
Prajitura e pe gustul meu ca de altfel majoritatea bunatatilor pe care le imparti cu noi!Te pup!

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 13:55

Viorica, multumesc frumos de aprecieri si felicitari. Ma bucur tare mult atunci cand retetele de pe blog sunt incercate si mai ales, apreciate.

Imbratisari cu drag.

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 13:57

Multumesc Mykyduta draga! :*

Răspuns
dia_diana58 26 februarie 2012 - 13:57

Felicitari Miha !
Bravo Miha !
Interesanta si de aceasta data , praji tau

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 13:57

Multumesc frumos Angela! :* Duminica frumoasa si tie.

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 13:58

Multumesc cuscra! Pup cu drag! :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:00

Multumesc Micule! :*

Prajitura este foarte buna, noua ne-a placut. E fina, moale si catifelata. 🙂

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:03

Multumesc Ghiocel. Sa speram ca o voi putea face si in continuare. :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:04

Multumesc Diana draga! :* Si multumesc ca esti alaturi de mine si de fiecare data ai cate o vorba frumoasa!

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:07

Te pup Flory! Multumesc! :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:08

Pupici Andra! :*

Ma bucur tare mult ca-ti place, cu atat mai mult cu cat o vei incerca…Sper din suflet sa-ti placa.

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:09

Multumesc Alina! :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:10

Multumesc Ruxy! :*

Răspuns
Iana 26 februarie 2012 - 14:10

Felicitari!Retetele tale sunt extraordinare si usoare si la indemana si foarte gustoase.

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:12

Duminica frumoasa si tie Anca! Multumesc! :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:13

Claudia, multumesc frumos! :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:14

Multumesc frumos Iana. :* Daca e asa, ma bucur foarte tare.

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:15

Multumesc Mihaela D! :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:16

Multumesc Nana, esti atat de draguta! Te pup!

Răspuns
Miha 26 februarie 2012 - 14:17

Multumesc Felis! :*

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 26 februarie 2012 - 14:30

Felicitari si la cat mai multe premii pe care le meriti din plin!!!

Răspuns
Haplea 26 februarie 2012 - 14:38

Super frumos arata.Trebuie neaparat sa fac dulce de leche.

Răspuns
Sara & Miki 26 februarie 2012 - 15:19

Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

Răspuns
Sara & Miki 26 februarie 2012 - 15:19

Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

Răspuns
Mihaela Peptenatu 26 februarie 2012 - 20:07

felicitari….

Răspuns
catkitchen 26 februarie 2012 - 20:21

Inca o data felicitari ptr premiu !!! …. de praji nu mai zic ca arata bine , se vede asta !!! 🙂 … aaaaaa, era sa uit , imi place noua infatisare a blogului !!! 😉

Răspuns
Adela Zilahi 26 februarie 2012 - 20:45

Felicitari Miha pentru premiu, iar prajitura e dementiala! Pupic!

Răspuns
Mirela Goleanu 26 februarie 2012 - 22:02

Felicitari !!! 🙂

Răspuns
Poliana 27 februarie 2012 - 6:38

Felicitari pentru premiu Miha! Retetele tale sunt o incantare pentru noi in fiecare zi! Multumim pentru prajitura, e delicioasa! Pupici

Răspuns
mena29 27 februarie 2012 - 11:51

Felicitari Miha pentru premiu si pentru tot ceea ce faci! >:D<

Răspuns
dia_diana58 27 februarie 2012 - 12:02

Diploma , vrem sa vedem si diplomaaa ; pe-a Sarei am vz de dimi :d

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:32

Multumesc Aziz-ule drag! Te pup!

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:33

Multumesc Haplea!
Neaparat sa faci, ca nici nu stii cand te loveste pofta! :))

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:34

Multumesc Sara! :*
Sincere felicitari si voua!

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:35

Multumesc Ela! :*

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:36

Multumesc Magda! Te pup!

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:38

Pupici Adela! Multumesc! :*

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:39

Multumesc Mirela! :*

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:40

Multumesc Poliana! Ma bucura aprecierile tale. :*

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:41

Multumesc Mena, draga mea! :*

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 13:42

Diana, probabil ca joi o sa o afisez, dupa ce intru in posesia ei. 🙂

Te pup!

Răspuns
Anonymous 19 martie 2012 - 14:27

arata foarte bine, dar as avea o intrebare creme de leche si lapte condensat undulcit unde se gaseste?

Răspuns
Miha 19 martie 2012 - 14:58

Laptele condensat indulcit l-am comandat pe site-ul celor de la delatte.ro

Dulce de leche se poate prepara dupa reteta asta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html

Răspuns
Gabriela 11 iulie 2013 - 19:00

Miha, arata intr-un mare fel prajitura asta! E super supe cremoasa! abea astept sa fac! Pupici!

Răspuns
Iulia 26 iulie 2017 - 17:58

in loc de laptele acesta condesat, nu pot folosi altceva?…nu am reusit sa gasesc aici in magazin, sau poate nu l-am vazut! …minunate retete !

Răspuns
Miha 26 iulie 2017 - 23:19

Iulia, daca nu gasesti in magazine gasesti cu siguranta aici >>> http://delatte.ro/DeLatte-Conde 😉
Multumesc de vizita si aprecieri!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: