Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu mascarpone fara coacere

Prajitura fara coacere cu mascarpone

Iata ca Gala BLOGourmet la care m-am inscris la inceputul acestei luni s-a incheiat. Prin bunavointa voastra, a celor care m-ati votat si prin decizia juriului, blogul Dulciuri fel de fel a iesit pe locul 2 la categoria „Cel mai bun blog retetar”.

Din pacate, din motive personale, n-am putut fi prezenta la decernarea premiilor, dar draga mea prietena  Maria Mihalache a fost de acord sa ma reprezinte la gala si tin sa-i multumesc inca o data pe aceasta cale.

Multumesc! Multumesc din suflet tuturor! Si felicitari tuturor celor ce au participat si celor ce au castigat.

Pentru a sarbatori aceasta victorie, astazi va invit la o felie de prajitura cu mascarpone. O prajitura foarte usor de facut, ce nu necesita coacere.

Prajitura fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lapte condensat indulcit
  • 100 g dulce de leche (daca nu gasiti de cumparat il puteti prepara dupa reteta de aici: http://www.dulciurifeldefel.ro/dulce-de-leche/ )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina in robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat si dulce de leche. Apoi adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Scoatem prajitura din tava, o „machiem” cu putina ciocolata topita si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura fara coacere cu mascarpone

Prajitura cu mascarpone

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

62 Comentarii

  1. Felicitari!!..
    Cat despre prajitura, arata minunat!!

  2. Felicitări Miha!
    Mă bucur că, şi de data aceasta, aşa cum meriţi, ţi-a fost recunoscut talentul şi îndemânarea de a ne îndulcii cu „dulciuri fel de fel”!
    Te pup.

  3. Felicitari Miha pt premiu si bineinteles pt prajitura!

  4. Felicitări,Miha! Merita din plin acest premiu!!! Cât despre tarta,ce sa-ți spun?! Fantastica!!! Si cum ar putea fi altfel daca e cu mascarpone?!….te pup!

  5. Felicitari si la cat mai multe (si premii si prajituri) :)!!!
    Duminica frumoasa!

  6. Ce nebunie dulce! Arata fantastic Miha! Felicitari si aici! Ai toata admiratia mea!

  7. Felicitari pentru premiu!
    Iar prajitura este excelenta, sunt mare iubitoare de mascarpone, asa ca sigur am sa o incerc si eu!
    Pupici! :*

  8. Felicitari!

  9. Felicitari pentru premiu si multumesc pentru inspiratie.

  10. Trebuie sa fie foarte, foarte buna.Felicitari pentru premiu.

  11. Felicitari pentru premiu !!!

  12. Wooow, cat de bine arata!
    Felicitari inca o data pentru premiu!
    Duminica placuta, pup!

  13. Felicitari Miha!!!!!

  14. Anonymous says:

    Felicitari pt premiu si prajitura arata fbine ,o sa o am in vedere!Eu deabia am pus la frigider rulada turceasca cu reteta de la tine,pt care iti multumesc.Am facut-o de multe ori si are mult succes.Sanatate si putere de munca iti doreste Viorica Petrovici

  15. Unde se gaseste laptele condensat si cam cat costa? multumesc.

  16. Eln, ultima oara am cumparat de pe delatte.ro Vezi ca au o oferta foarte faina, grabeste-te! 🙂

  17. Felicitari scumpa mea Miha si la mai mare!
    Prajitura e pe gustul meu ca de altfel majoritatea bunatatilor pe care le imparti cu noi!Te pup!

  18. Viorica, multumesc frumos de aprecieri si felicitari. Ma bucur tare mult atunci cand retetele de pe blog sunt incercate si mai ales, apreciate.

    Imbratisari cu drag.

  19. Multumesc Mykyduta draga! :*

  20. Felicitari Miha !
    Bravo Miha !
    Interesanta si de aceasta data , praji tau

  21. Multumesc frumos Angela! :* Duminica frumoasa si tie.

  22. Multumesc cuscra! Pup cu drag! :*

  23. Multumesc Micule! :*

    Prajitura este foarte buna, noua ne-a placut. E fina, moale si catifelata. 🙂

  24. Multumesc Ghiocel. Sa speram ca o voi putea face si in continuare. :*

  25. Multumesc Diana draga! :* Si multumesc ca esti alaturi de mine si de fiecare data ai cate o vorba frumoasa!

  26. Te pup Flory! Multumesc! :*

  27. Pupici Andra! :*

    Ma bucur tare mult ca-ti place, cu atat mai mult cu cat o vei incerca…Sper din suflet sa-ti placa.

  28. Multumesc Alina! :*

  29. Multumesc Ruxy! :*

  30. Felicitari!Retetele tale sunt extraordinare si usoare si la indemana si foarte gustoase.

  31. Duminica frumoasa si tie Anca! Multumesc! :*

  32. Claudia, multumesc frumos! :*

  33. Multumesc frumos Iana. :* Daca e asa, ma bucur foarte tare.

  34. Multumesc Mihaela D! :*

  35. Multumesc Nana, esti atat de draguta! Te pup!

  36. Multumesc Felis! :*

  37. Felicitari si la cat mai multe premii pe care le meriti din plin!!!

  38. Super frumos arata.Trebuie neaparat sa fac dulce de leche.

  39. Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

  40. Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

  41. felicitari….

  42. Inca o data felicitari ptr premiu !!! …. de praji nu mai zic ca arata bine , se vede asta !!! 🙂 … aaaaaa, era sa uit , imi place noua infatisare a blogului !!! 😉

  43. Felicitari Miha pentru premiu, iar prajitura e dementiala! Pupic!

  44. Felicitari !!! 🙂

  45. Felicitari pentru premiu Miha! Retetele tale sunt o incantare pentru noi in fiecare zi! Multumim pentru prajitura, e delicioasa! Pupici

  46. Felicitari Miha pentru premiu si pentru tot ceea ce faci! >:D<

  47. Diploma , vrem sa vedem si diplomaaa ; pe-a Sarei am vz de dimi :d

  48. Multumesc Aziz-ule drag! Te pup!

  49. Multumesc Haplea!
    Neaparat sa faci, ca nici nu stii cand te loveste pofta! :))

  50. Multumesc Sara! :*
    Sincere felicitari si voua!

  51. Multumesc Ela! :*

  52. Multumesc Magda! Te pup!

  53. Pupici Adela! Multumesc! :*

  54. Multumesc Mirela! :*

  55. Multumesc Poliana! Ma bucura aprecierile tale. :*

  56. Multumesc Mena, draga mea! :*

  57. Diana, probabil ca joi o sa o afisez, dupa ce intru in posesia ei. 🙂

    Te pup!

  58. Anonymous says:

    arata foarte bine, dar as avea o intrebare creme de leche si lapte condensat undulcit unde se gaseste?

  59. Laptele condensat indulcit l-am comandat pe site-ul celor de la delatte.ro

    Dulce de leche se poate prepara dupa reteta asta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html

  60. Miha, arata intr-un mare fel prajitura asta! E super supe cremoasa! abea astept sa fac! Pupici!

  61. Iulia says:

    in loc de laptele acesta condesat, nu pot folosi altceva?…nu am reusit sa gasesc aici in magazin, sau poate nu l-am vazut! …minunate retete !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: