Aluat dulce / Retete de prajituri

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac floare cu crema caramel

Sunt sigura ca, asa ca si mine, majoritatea dintre voi ati inceput sa va ganditi la meniul de Pasti si la retete de prajituri numai bune de pus pe masa de sarbatoare.

Pe langa reteta de cozonac ce-o fac de obicei la sarbatori anul acesta voi face si acest cozonac Floare cu caramel. Arata impresionant si este pur si simplu delicios 😉

Cozonac floare cu crema caramel

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 300 g crema caramel
loading...

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel:

Aluat pentru Cozonac Floare cu caramel:

In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale.

Peste faina adaugam ouale batute usor cu furculita, apoi compozitia din craticioara.  Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat obtinem un aluat elastic si omogen, pe care-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • In cazul in care nu aveti masina de paine aluatul se poate framanta si manual

Asamblare Cozonac Floare cu caramel:

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti. Pe o bucata de hartie de copt se intinde o foaie rotunda de cca 24 cm diametru. Unge cu crema caramel si acopera cu alta foaie de aluat de cozonac. Unge din nou cu crema, pune a treia foaie, iar crema caramel si acopera cu ultima foaie. 

  • pentru umplutura am folosit o crema caramel din comert. Daca nu aveti se poate inlocui cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella) sau cu umplutura de nuca pentru cozonac

Pune in centrul foii de aluat un pahar, apoi taie cozonacul in patru parti egale, apoi 8 si la final in 16 raze. Rasuceste cate doua felii in exterior de doua ori si formeaza petalele florii. Lasa cozonacul la crescut vreo 30 de minute.

Baga tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-40 minute, pana cozonacul este frumos rumenit. Inainte cu 5 minute de a fi gata unge-l cu sirop cu miere (2 linguri miere dizolvata in putina apa calda)

Lasa la racit pe un gratar, apoi rupe petala cu petala din acest delicios cozonac Floare cu caramel.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va invit sa incercati si alte retete de cozonac de AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. chiar cautam o reteta cu caramel, in sfarsit am gasit-o

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: