Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese si frisca

Prajitura pufoasa cu cirese

Astazi va invit la o prajitura cu cirese, o prajitura ce se prepara foarte usor si ce va fi devorata de cei ce iubesc ciocolata, frisca si ciresele. Toate la un loc :))

Prajitura pufoasa cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cicolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • 75 ml apa
  • In plus:
  • cirese, atat cat sa acoperim fundul formei in care vom coace prajitura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu cirese si frisca:

Sirop:

Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.

Ciresele se curata de samburi si de eventualii „vizitatori” :))) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.

Blat:

Ciocolata o topim intr-un vas la foc mic sau la microunde, impreuna cu untul, uleiul si laptele. Omogenizam si lasam la racit. Punem zaharul peste crema de ciocolata si mixam pana acesta se topeste. Adaugam apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Vom folosi o tava sau o cratita mica, cu diametrul de cca 18 cm. Ungem bine cu ulei si punem ciresele in strat uniform. Turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana blatul devine ferm la atingere si apar crapaturi la suprafata. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Prajitura se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna pe un platou cu o miscare ferma. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu frisca batuta.

Prajitura cu cirese

 

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Delicioasa! :*

  2. foarte bine arata, si sunt sigura ca a fost delicioasa!!!

  3. lovely….pup

  4. imi plac cum ti-a iesit blatul, e super pufosenie!

  5. Waaauuu ce bine arata!! Un adevarat deliciu!

  6. Rapid si delicios!

  7. Doamne Miha, ce reusita este praji! Toate retetele tale sunt tentante, preparatele frumos prezentate, intotdeauna sunt incantata cand vin pe blogul tau, de felul cum arata dulciurile, de felul cum expui retetele. Te admir, iti admir talentul, inspiratia si te citesc constant. Te pup.

  8. O reteta delicioasa. Nu ma pot satura cu pozele tale. Esti o adevarata artista.

  9. Daaaa….gustos !!!

  10. Multumesc frumos de aprecieri! Ma bucura tare mult! Va pup! :*

  11. Cand reusesti sa faci atatea minunatii!? Ademenitor tot ce e cu cirese si capsuni in perioada aceasta.

  12. Miha, arata super prajiturica ta!!! Prezentarea delicioasa ca intotdeauna 😉 Pupici

  13. Anonymous says:

    mai mincutz, mie mi a venit rau vazand aceasta prajitura, rau de prea bine, prea frumos prea delicios…
    aurelia

  14. Ce bunatate ai facut aici!!!! Salivez efectiv!!!

  15. O minunatie prajiturica ta!!!Mmm, ce m-as infrupta din feliuta aia:)Pup!

  16. simplu si tare bun!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: