Prajitura cu ciocolata si crocant de migdale

de Miha
110440 vizualizări
prajitura cu ciocolata si crocant de migdale

Prajitura cu ciocolata si crocant de migdale – o prajitura de casa care va fi savurata pana la ultima firimitura. Cei care iubesc ciocolata vor mai cere o portie, va asigur! 😉 Blat simplu si pufos de pandispan cu cacao, bine insiropat cu sirop de zahar ars si crema fina din trufe de ciocolata, un deliciu!

prajitura cu ciocolata si crocant de migdale

Prajitura cu ciocolata si crocant de migdale

Prajitura cu ciocolata si crocant de migdale – o prajitura de casa care va fi savurata pana la ultima firimitura. Cei care… Retete de prajituri prajitura cu ciocolata, prajitura cu migdale, krantz cu migdale European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 19 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g trufe de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100-150 ml apa
  • Pentru crocantul de migdale:
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de migdale

Sirop de zahar ars:

Zaharul se pune intr-o craticioara si se topeste la foc mic, pana devine lichid si de culoarea chihlimbarului. Turnam apa (atentie la aburii care se formeaza) si lasam deoparte pana se raceste si caramelul se topeste

Crocant de migdale:

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid si auriu la culoare adaugam fulgii de migdale si amestecam bine, astfel incat migdalele sa fie bine acoperite cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit se mixeaza la robot, apoi se presara peste prajitura.

  • fulgii de migdale se pot inlocui cu migdale intregi sau miez de nuca
  • daca doriti bucati mai mari de crocant de migdale  zdrobiti cu sucitorul

Blat pentru Prajitura cu ciocolata si crocant de migdale:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Trufele de ciocolata peste care am turnat smantana pentru frisca, se topesc intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Pentru varianta rapida, puneti vasul la congelator

Crema racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta si devine ferma si pufoasa.

  • trufele de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata simpla cu lapte sau amaruie cu 52% cacao

Asamblare Prajitura cu ciocolata si crocant de migdale:

Blatul bine racit se taie in 3 felii si se insiropeaza. Dam deoparte 2 linguri de crema, restul se imparte in 2. Punem primul blat pe un platou, acoperim cu jumatate din crema si repetam. Prajitura se unge cu crema pusa deoparte si se acopera cu crocant de migdale in strat uniform. Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza.

Pofta buna! 😉

prajitura cu ciocolata si crocant de migdale

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Olivia 20 noiembrie 2020 - 15:16

Este o prajitura selecta,binevenita la orice ocazie.

Răspuns
Miha 20 noiembrie 2020 - 16:41

multumesc, Olivia

Răspuns
miremirc 24 noiembrie 2020 - 21:26

Arata minunat ! O voi incerca cat de curand ! 🙂 Felicitari Miha !!

Răspuns
Amalia 24 ianuarie 2021 - 15:12

Azi am facut reteta si arata f promitator …dar mia iesit putin pandispan .in nici un caz nu am putut taia 3 felii. Asta m-a dezamagit putin pentru ca vroiam sa iasa un blat frumos ca al dvs. Conteaza marimea oualelor? Eu am pus unele mai mici.
O zi buna

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2021 - 10:01

Conteaza marimea tavii in primul rand si conteaza si marimea oualor, desigur. Daca sunt mici pui macar unul in plus

Răspuns
Tina Croitoru 2 noiembrie 2021 - 11:31

Bună ziua. Ce fel de trufe de ciocolata ați folosit? Mulțumesc anticipat!

Răspuns
Miha 2 noiembrie 2021 - 12:12

Buna ziua
Nu mai stiu exact firma dar poti folosi orice fel de trufe

Răspuns

Lasă un răspuns