Prajitura cu ciocolata si blat de orez

de Miha
290 vizualizări
Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si blat de orez este o prajitura delicioasa, ce va merge de minune acompaniata de un Latte Machiatto. Ce mai! rasfat total… :))

Prajitura cu blat de orez expandat

Ingrediente

  • Pentru blatul de orez:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g lapte condensat
  • 35 g orez expandat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina
  • 125 g mascarpone
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blat pufos:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de orez:

Blat de orez:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si se niveleaza cu lingura. Se da la rece pana pregatim crema.

  • Daca nu aveti tava detasabila puteti folosi si o tava normala, doar sa puneti folie alimentara, sa fie usor de scos.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit putin punem gelatina bine stoarsa de apa si amestecam bine pana la dizolvarea acesteia. Compozitia se da la rece pentru cateva ore, pana se raceste bine si incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi incorporam mascarponele mixand energic.

Dam deoparte 150 g din crema si amestecam cu 1 lingura cacao neagra.

Blat pufos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Peste blatul de orez turnam crema de ciocolata alba, apoi cea de cacao si acoperim cu blatul de pandispan. Dam prajitura la rece pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu crema de ciocolata

poate vă plac și rețetele

42 comentarii

gaby_d 10 februarie 2012 - 18:11

Ce interesant ;;)
Pup Mihu. Sanatate!

Răspuns
Anonymous 10 februarie 2012 - 18:23

uaaaaaaa cate dulciuri bune faci felicitari

Răspuns
Timea 10 februarie 2012 - 18:32

Tare imi place cum arata si sigur e si gustoasa. pup

Răspuns
Beth 10 februarie 2012 - 19:05

J’en salive juste de regarde, je peut passer chez toi pour le café ??????, dit oui….

Răspuns
Daniela 10 februarie 2012 - 19:12

Arata foarte bine… hmmm….

Răspuns
Carmen 10 februarie 2012 - 19:15

Ce bine arata!!!xoxo

Răspuns
TeoBucatar 10 februarie 2012 - 20:20

O reteta interesanta, in special ca imi place orezul expandat!

Răspuns
Fancy Cake 11 februarie 2012 - 10:11

Delicioasa! Unde ai gasit orez expandat?

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:14

Multumesc Gabi draga! :*

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:15

Anonim, multumesc frumos! Ma stradui si eu! :))

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:17

Timea, e foarte buna, noua ne-a placut. Pup si week-end placut!

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:29

Beth, te astept cu drag! :*

Răspuns
miremirc 11 februarie 2012 - 10:35

Interesanta ! 🙂 Arata foarte bine.

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:39

Multumesc cuscra! Arunc vreo 2 bucati inspre tine? :))

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:40

Multumesc Carmen! :X

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:46

Multumesc Teo! :*

Răspuns
Adela Zilahi 11 februarie 2012 - 10:47

O sectiune tare delicioasa!!! vreau si eu!! Pupic!

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:48

Raluca, orez expandat am cumparat din Kaufland, raionul de cereale. Este orez expandat simplu, fara arome.

Răspuns
Liliana Toma 11 februarie 2012 - 10:49

interesanta!!!merita salvata si apoi prestata!!!te pup!

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:51

Multumesc Mirela! :*

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 10:52

Multumesc Adela! Pup si week-end placut! :*

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 11 februarie 2012 - 11:56

Arata excelent Miha!!!!!!!!un sfarsit de saptamana linistit!!

Răspuns
dia_diana58 11 februarie 2012 - 12:17

Mai Mihaita , tare bunaciune ai facut !
Wk frumos !

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 12:32

Week-end frumos si tie Aziz-ule drag! :*

Răspuns
Miha 11 februarie 2012 - 12:34

Diana draga mea…multumesc frumos! Week-end frumos si tie! :*

Răspuns
langmina 11 februarie 2012 - 19:13

Foarte bine arata!Cred ca e tare buna!Iti doresc o seara frumoasa!

Răspuns
catkitchen 11 februarie 2012 - 20:20

Interesanta reteta !!! Felicitari !!

Răspuns
Paradis 11 februarie 2012 - 23:44

Miha draga,multu pentru aceasta reteta.Am o punga mare de orez expandat si nu stiam la ce dulciuri sa-l folosesc.pup.xoxo

Răspuns
Anonymous 1 martie 2012 - 7:32

oooooooooo dar ce putina iese. Pai asta o mananc singura

Răspuns
Miha 1 martie 2012 - 7:34

E putina, dar destul de consistenta. 😉

Daca vrei sa dai si la musafiri :)))) dubleaza cantitatile.

Răspuns
Anonymous 4 septembrie 2012 - 14:18

cam cata iese ca sa stiu daca dublez cantitatile sau nu 🙂 o fac pt mine si sotul meu :))

Răspuns
Miha 4 septembrie 2012 - 14:22

Prajitura e facuta intr-o tava mica, de 20/20 cm. Dar fiind destul de consistenta, zic eu ca ajunge pentru 2 persoane. 😉

Răspuns
Anonymous 4 septembrie 2012 - 19:45

aham, ok o sa vad, o sa fac pentru inceput cu cantitatile cele din reteta 🙂 si vad apoi daca trebuie dublate sau nu 🙂

Răspuns
Ade 9 decembrie 2012 - 11:47

Buna! se poate pune peste blat o glazura de ciocolata neagra? 🙂

Răspuns
Miha 9 decembrie 2012 - 13:18

Buna.
Desigur, chiar va arata foarte bine. 😉

Răspuns
Ade 9 decembrie 2012 - 14:45

Multumesc pt promptitudine 🙂

Răspuns
moni 18 decembrie 2012 - 20:52

buna,
se poate folosi orezul expandat rondele? daca in rup in bucati, oare se desface bob cu bob???
multumesc

Răspuns
Miha 18 decembrie 2012 - 20:55

N-am luat niciodata rondele de orez, dar din cate am vazut e o chestie foarte bine presata, nu stiu daca se desface bob cu bob.

Răspuns
Ina 29 decembrie 2012 - 15:29

Consum frecvent rondele de orez dar nu se desfac bob cu bob.

Răspuns
Miha 29 decembrie 2012 - 17:05

multumim Ina! >:D<

Răspuns
Andra 2 mai 2013 - 7:34

Daca nu am foite de gelatina,ajunge un pliculet de 10g de gelatina granule? Vreau sa fac prajiturica de Pasti. Multumesc.

Răspuns
Andra 2 mai 2013 - 7:37

MI-am trecut pe lista de cumparaturi, cantitatile dulblate. Multumesc mult:)

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: