Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si blat de orez

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si blat de orez este o prajitura delicioasa, ce va merge de minune acompaniata de un Latte Machiatto. Ce mai! rasfat total… :))

Prajitura cu blat de orez expandat

Ingrediente

  • Pentru blatul de orez:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g lapte condensat
  • 35 g orez expandat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina
  • 125 g mascarpone
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blat pufos:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de orez:

Blat de orez:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si se niveleaza cu lingura. Se da la rece pana pregatim crema.

  • Daca nu aveti tava detasabila puteti folosi si o tava normala, doar sa puneti folie alimentara, sa fie usor de scos.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit putin punem gelatina bine stoarsa de apa si amestecam bine pana la dizolvarea acesteia. Compozitia se da la rece pentru cateva ore, pana se raceste bine si incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi incorporam mascarponele mixand energic.

Dam deoparte 150 g din crema si amestecam cu 1 lingura cacao neagra.

Blat pufos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Peste blatul de orez turnam crema de ciocolata alba, apoi cea de cacao si acoperim cu blatul de pandispan. Dam prajitura la rece pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu crema de ciocolata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. Ce interesant ;;)
    Pup Mihu. Sanatate!

  2. Anonymous says:

    uaaaaaaa cate dulciuri bune faci felicitari

  3. Tare imi place cum arata si sigur e si gustoasa. pup

  4. J’en salive juste de regarde, je peut passer chez toi pour le café ??????, dit oui….

  5. Arata foarte bine… hmmm….

  6. Ce bine arata!!!xoxo

  7. O reteta interesanta, in special ca imi place orezul expandat!

  8. Delicioasa! Unde ai gasit orez expandat?

  9. Multumesc Gabi draga! :*

  10. Anonim, multumesc frumos! Ma stradui si eu! :))

  11. Timea, e foarte buna, noua ne-a placut. Pup si week-end placut!

  12. Beth, te astept cu drag! :*

  13. Interesanta ! 🙂 Arata foarte bine.

  14. Multumesc cuscra! Arunc vreo 2 bucati inspre tine? :))

  15. Multumesc Carmen! :X

  16. Multumesc Teo! :*

  17. O sectiune tare delicioasa!!! vreau si eu!! Pupic!

  18. Raluca, orez expandat am cumparat din Kaufland, raionul de cereale. Este orez expandat simplu, fara arome.

  19. interesanta!!!merita salvata si apoi prestata!!!te pup!

  20. Multumesc Mirela! :*

  21. Multumesc Adela! Pup si week-end placut! :*

  22. Arata excelent Miha!!!!!!!!un sfarsit de saptamana linistit!!

  23. Mai Mihaita , tare bunaciune ai facut !
    Wk frumos !

  24. Week-end frumos si tie Aziz-ule drag! :*

  25. Diana draga mea…multumesc frumos! Week-end frumos si tie! :*

  26. Foarte bine arata!Cred ca e tare buna!Iti doresc o seara frumoasa!

  27. Interesanta reteta !!! Felicitari !!

  28. Miha draga,multu pentru aceasta reteta.Am o punga mare de orez expandat si nu stiam la ce dulciuri sa-l folosesc.pup.xoxo

  29. Anonymous says:

    oooooooooo dar ce putina iese. Pai asta o mananc singura

  30. E putina, dar destul de consistenta. 😉

    Daca vrei sa dai si la musafiri :)))) dubleaza cantitatile.

  31. Anonymous says:

    cam cata iese ca sa stiu daca dublez cantitatile sau nu 🙂 o fac pt mine si sotul meu :))

  32. Prajitura e facuta intr-o tava mica, de 20/20 cm. Dar fiind destul de consistenta, zic eu ca ajunge pentru 2 persoane. 😉

  33. Anonymous says:

    aham, ok o sa vad, o sa fac pentru inceput cu cantitatile cele din reteta 🙂 si vad apoi daca trebuie dublate sau nu 🙂

  34. Ade says:

    Buna! se poate pune peste blat o glazura de ciocolata neagra? 🙂

  35. Ade says:

    Multumesc pt promptitudine 🙂

  36. moni says:

    buna,
    se poate folosi orezul expandat rondele? daca in rup in bucati, oare se desface bob cu bob???
    multumesc

  37. Andra says:

    Daca nu am foite de gelatina,ajunge un pliculet de 10g de gelatina granule? Vreau sa fac prajiturica de Pasti. Multumesc.

  38. Andra says:

    MI-am trecut pe lista de cumparaturi, cantitatile dulblate. Multumesc mult:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]