Reteta Prajitura cu capsuni si cacao
Desi o prajitura cu fructe este delicioasa facuta si cu fructe congelate sau conservate, nu se compara cu nimic atunci cand este facuta cu fructe proaspete, zemoase si aromate. Asadar, dupa ce am mancat pe saturate capsunile proaspete, declaram deschis sezonul prajiturilor de casa cu fructe de sezon 🙂 Astazi, v-am adus o prajitura cu capsuni si cacao, pufoasa, buna si evident! foarte usor de facut 😉
INGREDIENTE
- 5 oua
- 5 linguri zahar (pudra)
- 5 linguri faina
- 3 linguri ulei
- 1-2 linguri cacao
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- capsuni, dupa preferinta
Mod de preparare Prajitura cu capsuni si cacao:
Capsunile se taie in jumatati si se pun intr-o sita la scurs.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea densa lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si esenta de vanilie. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.
Aproximativ 1/3 din compozitie se da deoparte intr-un alt castron, 4-5 spatule de compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor pana la omogenizare, cu miscari de jos in sus.
Intr-o tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt punem compozitia cu cacao in strat uniform. Acoperim toata suprafata cu jumatati de capsuni. Punem deasupra compozitia alba, din loc in loc, apoi nivelam usor cu spatula.
Dam tava la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura este usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Alte retete de prajitura cu capsuni gasiti AICI
Pentru mai multe recomanadri va astept si pe pagina de Facebook AICI