Reteta Chec pufos cu banane
Astazi va aduc un chec pufos cu banane, absolut delicios. Este minunat mai ales atunci cand aveti niste banane foarte coapte, pe care nu prea mai vrea nimeni sa le manance, dar nici de aruncat nu sunt. Fraged, cu miez umed si aromat, va recomand sa-l incercati si voi!
INGREDIENTE
- 100 g unt
- 150 g zahar (pudra)
- 3 oua
- 250 g faina
- 2 banane (~200 g)
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare Chec pufos cu banane:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, pana se topeste zaharul si devine cremos. Se adauga ouale pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se pun apoi bananele pasate cu furculita. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
- compozitia se poate aroma si cu scortisoara, dupa gust
- in compozitia de chec pufos cu banane puteti adauga nuca macinata ori bucati de miez, bucatele de ciocolata
Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45-50 de minute, pana checul trece testul cu scobitoarea.
Se scoate checul din cuptor si se rastoarna pe un gratar. Se lasa la racit, dupa care se feliaza.
- inainte de servire checul se poate pudra cu zahar pudra vanilat
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
Alte retete de chec gasiti AICI
2 comentarii
Minunat acest chec.L-am repetat in aceasta iarna,fiind unanim apreciat de cei ce l-au savurat.
Ma bucur ca a fost pe plac 🙂