Chec cu crema mascarpone si capsuni

de Miha
5280 vizualizări
Chec Zebra

N-am prea avut timp zilele astea de prajituri sofisticate, dar am zis ca macar un chec sa le fac copiilor. Si pentru ca tot se apropie 1 Iunie, ziua lor, a tuturor copiilor, i-am dat un aer festiv. O crema usoara de mascarpone si cateva capsuni stropite cu ciocolata vor face intotdeauna diferenta 😉

Chec Zebra

Chec cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema mascarpone:
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • capsuni

Mod de preparare Chec cu crema mascarpone si capsuni:

Chec marmorat:

Topim partial untul, apoi il mixam bine cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Spargem ouale intr-un bol si mixand continuu le punem pe rand in crema de unt. Mixam bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie alternand cu laptele din care am lasat deoparte 2 linguri.

Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale 🙂 In una dintre ele punem cacaoa si cele 2 linguri de lapte ramase.

In tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt punem compozitia pentru chec. Incepand din centrul tavii alternam cele 2 compozitii, o lingura de compozitie alba, o lingura de compozitie cu cacao…

Preparare chec in doua culori

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul trece cu scobitoarea. Scoatem checul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema de mascarpone:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

  • Daca doriti puteti adauga in crema cateva capsuni taiate cubulete si scurse bine de zeama

Cu aceasta crema ornam checul.

Chec cu crema mascarpone

Deasupra punem cateva capsuni, stropim cu ciocolata topita si…gata! :)))

Pofta buna! 😉

Chec in doua culori  cu capsuni

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Beth 31 mai 2015 - 17:33

Un simple gâteau marbrée très joliment décoré est sans doute une vrai délice, bravo!
bisous

Răspuns
alynut 1 iunie 2015 - 21:35

Hmm, arata bine rau .

Răspuns
Simona 1 iunie 2015 - 22:16

Uite cum un simplu chec si-a luat hainute de gala! Foarte frumos, dar si foarte gustos!

Răspuns
Adina 3 iunie 2015 - 11:28

Grozava idee,imi place mult !

Răspuns
MADI 5 iunie 2015 - 9:37

Pare greu de facut.In sfarsit un loc unde ti se aduce ce ceri…www.EM80 poate va ajuta cu ceva.
Am sa incerc prajitura si va spun cum a iesit.

Răspuns
Portal turism 14 iunie 2015 - 14:47

Yum yum. Pot sa inlocuiesc crema de mascarpone cu altceva? Ai mei nu o prea agreeaza. In rest, nota 10 pentru prajitura!

Răspuns
Paperplanes shoes 3 iulie 2015 - 20:17

delicios!

Răspuns
Kendall 30 iulie 2015 - 13:28

Arată grozav! Da’ ce se poate folosi în loc de zahăr, dacă vrea și un diabetic să mănânce?

Răspuns
Anda Crisan 25 decembrie 2015 - 14:32

Arată senzațional.
andacrisan3.wordpress.com/

Răspuns
Alina 25 mai 2016 - 17:08

Arata minunat! Ai cele mai bune retete din lumea blogosfera !
As dori sa prepar acest chec pe sambata .
Se poate insiropa blatul sau „trage” de la crema si e moale ?
Mie nu-mi ies niciodata blaturile pufoase si sa nu fie tare,l-as insiropa,ce zici ?

Răspuns
Miha 25 mai 2016 - 18:25

Multumesc frumos de aprecieri, Alina! 🙂
Blatul are o consistenta umeda, nu e uscat. Totusi, daca iti plac prajiturile bine insiropate il poti insiropa, nu e nicio problema

Răspuns

Lasă un răspuns