Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata

Prajitura cu budinca de ciocolata

Bine v-am regasit dragii mei! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite! Va doresc Craciun fericit in continuare si tin sa urez „la multi ani” tuturor sarbatoritilor zilei!

Prajitura de azi s-a vrut a fi initial Prajitura Zi si noapte, despre care nu stiam eu prea multe. Am cautat pe net si am gasit diverse variante. Ideea e ca se fac 2 blaturi, unul alb si unul maro, ce lipesc apoi intre ele cu diverse creme sau cu gem atunci cand se prefera o prajitura de post. Eu am facut blaturile, am facut si crema de ciocolata, dar cand sa asamblez prajitura am facut o schimbare de planuri 😀 Am zis eu ca arata mai bine asa 😉

Prajitura cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 150 g frisca batuta
loading...

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in 2 parti. In una din ele punem cacaoa si aromam cu esenta de rom, cealalta parte o aromam cu vanilie.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

  • Daca nu aveti doua tavi la fel care sa va incapa in cuptor, recomand sa faceti compozitiile pentru blat separat.

Balt de vanilie si blat de cacao

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot, pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Budinca de ciocolata

Omogenizam si dam deoparte. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Blatul cu vanilie il taiem in 2 parti, blatul cu cacao il insiropam.

In tava in care am copt baltul tapetata cu folie alimentara punem primul blat cu vanlie, jumatate din crema, blatul cu cacao, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat cu vanilie. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore.

asamblare prajitura cu budinca de ciocolata

„Imbracam” prajitura in frisca batuta si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu budinca de ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Diana says:

    Cre’ca tare bun a fost …

  2. Mmm, o bunatate!La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

  3. Ce bine arata prajiturica!

  4. Pingback: Čokoladna puding torta | Topvita | Ekologija | Ishrana | Zdravlje

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: