Daca iti place ciocolata, mai ales „cu cat mai multa cu atat mai bine” 😀 nu are cum sa nu-ti placa aceasta reteta de brownie cu 3 feluri de ciocolata. Este atat de buna, atat de moale, cu gust bogat si intens de ciocolata, incat nu ai cum sa nu ramai cu gandul la ea si sa o repeti ori de cate ori vei avea ocazia 😉
INGREDIENTE
- 70 g unt
- 250 g ciocolata (52% cacao)
- 3 oua
- 200 g zahar
- 25 ml ulei
- 100 ml lapte
- 50 g faina
- 50 g cacao
- 5 g praf de copt
- esenta de vanilie
- 50 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata alba
- 65 g fulgi de migdale
Mod de preparare Brownie cu 3 feluri de ciocolata:
Ciocolata neagra si untul se topesc intr-o craticioara, pe foc mic sau direct in vasul in care vei prepara compozitia daca poate fi pus la baine marie.
Intr-un bol se amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare.
Peste compozitia de ciocolata cu unt se adauga zaharul si esenta de vanilie, apoi ouale si se mixeaza pana compozitia devine omogena. Se adauga apoi, pe rand, uleiul si laptele. Amestecul de ingrediente uscate se cerne in bol peste compozitia cu ciocolata si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule, amestecand usor. La sfarsit se adauga cele 2 feluri de ciocolata tocate grosier cu cutitul si fulgii de migdale. Se amesteca pana la omogenizare.
- fulgii de migdale se pot inlocui cu miez de nuca, migdale alune de padure sau arahide
- se poate folosi doar un tip de ciocolata, depinde de ce anume ai sau iti place
Amestecul se toarna in strat uniform in tava (25/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor incins la 180 grade pentru cca 30 de minute. Suprafata prajiturii va deveni neteda si crocanta, iar interiorul va fi umed, dar nu lichid.
Prajitura se lasa sa se racoreasca bine in tava, dupa care se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL