Prajitura cu blat de biscuiti

de Miha
797 vizualizări
Prajitura cu biscuiti si crema

Vorbeam intr-o zi cu sotul meu si ii spuneam ce dor imi este de un ceai cu biscuiti. Stiti voi… cum faceam in copilarie. :))) Si nu va spun ca a doua zi imi vine dragul de el acasa cu o sacosa de biscuiti, de parca m-ar fi napadit toate poftele pamantului. :))))

Am baut un ceai, am baut doua… dar mi-au ramas o gramada de biscuiti. Na dilema acum… ce sa ma fac eu cu ei? :)) Ma gandeam sa fac un salam de biscuiti cu ciocolata, dar tocmai cand sa ma apuc de treaba am primit un telefon de la niste prieteni cum ca “venim intr-o ora, sa fii acasa”. :)) Asa ca am schimbat oarecum directia.

Dupa o inspectie scurta prin frigider si dulapul cu minuni din bucatarie am decis sa fac aceasta minunata prajitura cu blat de biscuiti. E absolut senzationala, neaparat sa faceti si voi

Prajitura cu biscuiti si crema

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g nuca
  • 50 g migdale macinate
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic Creme Ole de la Dr Oetcher de vanilie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu blat de biscuiti:

Blat de biscuiti:

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite si se amesteca cu nuca taiata bucati si migdalele macinate.

Topim ciocolata impreuna cu untul intr-un vas la foc mic. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o “desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata topita. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se aromeaza cu rom.

Sosul se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia se imbiba  cu sosul de ciocolata.

Cand compozitia a devenit oarecum “legata” se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu lingura.

Crema:

Crema salvatoare de la prajitura Krem a la Krem. 🙂

Se pun intr-un bol frisca, laptele si budinca. Se bate cu mixerul pana crema se intareste bine. Se pune crema peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la frigider cateva minute, pana pregatim glazura.

Glazura:

Topim ciocolata intr-un vas la foc mic, cu smantana si unt. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu blat de biscuiti si crema de vanilie

poate vă plac și rețetele

36 comentarii

gaby_d 5 octombrie 2011 - 5:20

Neata!
Si eu vreau la cafea!

Răspuns
Miha 5 octombrie 2011 - 5:27

Neata Gabitz! :*

Răspuns
Anonymous 5 octombrie 2011 - 6:43

laudama gura….

Răspuns
Miha 5 octombrie 2011 - 6:59

😀

Răspuns
Ancuta 5 octombrie 2011 - 7:18

Am cafeaua pregatita, dar imi lipseste prajitura 🙂
Pup!

Răspuns
Sabina 5 octombrie 2011 - 8:40

Arata foarte bine. E o idee interesanta!
Pupici, Miha!

Răspuns
Alice 5 octombrie 2011 - 9:14

super praji…vreau si eu o feliuta…nu fi!

Răspuns
Tudor Elena Cristina 5 octombrie 2011 - 12:29

MMMMMMm…cu siguranta o sa fac aceasta retetaaaaa!!!!Arata deliciooos!!mersic si spor la treaba!!pupici

Răspuns
minoki 5 octombrie 2011 - 13:15

Miho mai pastreaza o felie si pentru marti. Stiu ca abia am fost ieri la tine dar vreau si eu o bucatica!

Răspuns
catkitchen 5 octombrie 2011 - 13:38

vai ce super idee !!!!! … ma gandeam acum la blatul asta de biscuiti si la o crema cu mascarpone 😉 ….

Răspuns
Bianka 5 octombrie 2011 - 13:43

Foarte bun

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 5 octombrie 2011 - 15:59

Mmmmmmm vin cu cafeaua in traista!!!

Răspuns
Antonina 5 octombrie 2011 - 16:41

Stiu ca-i seara , dar ma risc.. vreau si eu o feliuta la cafeau de seara 😉 Tare bine mai arata!! pupici

Răspuns
Licuta Marin 5 octombrie 2011 - 17:54

Super deliciu!!!Pup!

Răspuns
Dragos 6 octombrie 2011 - 7:27

super!!

Răspuns
alinutzika 6 octombrie 2011 - 19:05

arata super! trebuie neaparat s-o incerc!Pup

Răspuns
Anonymous 7 octombrie 2011 - 18:20

SUPER !!! danamatei

Răspuns
Betty 14 octombrie 2011 - 15:33

Ce faina e!! Tb incercata, Miha!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 7:57

Buna dimineata fete dragi! Cine da prajitura? Ca eu am facut cafeaua. :)) Sau trebuia invers? :)))

Răspuns
Anonymous 22 octombrie 2011 - 19:05

gata,plec,nu mai intru pe aici…din 10 retete pe care le-am vizualizat,10 am salvat sa le fac.in ritmul asta,ma tii numai in bucatarie…demisionez!!!!!
draga mea,eu acum ti-am descoperit blogul si m-ai uimit.felicitari maxime.te pup.mariana.

Răspuns
Miha 22 octombrie 2011 - 19:58

Mariana, iti multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut aici la mine. Te mai astept, chiar daca exista riscul sa intri mai apoi la bucatarie. :))))

Te pup!

Răspuns
Anonymous 26 octombrie 2011 - 19:31

de cand am vazt prajit mi-am zis ca musai treb s-o fac… este fffff buna si usor de facut felicitari miha

Răspuns
Miha 26 octombrie 2011 - 19:50

Multumesc frumos! :*

Răspuns
Anonymous 6 noiembrie 2011 - 12:37

pana la urma baiatului meu i-am facut cam acest tort.blatul tau,iar deasupra i-am trantit o crema ganache din 4 ciocolate si 400 frisca.mai mult de atata ciocolata,nici nu se putea!!!!!!!si ieri,am facut acest blat ca un salam de biscuiti.asta pe la 6 seara.e 2 juma si eu deja nu mai am nici o felie!!!!!!!!!bataie ca la turci pe el!!!pup,mariana.

Răspuns
Miha 6 noiembrie 2011 - 13:06

Eheee Mariana…ce de ciocolata…mmmm…bun bun… 😉

Nu stiu tu, dar eu ma bucur ca l-ati terminat. :)) Inseamna ca intr-adevar a fost bun si poate vei mai trece pe la mine cat de curand.

Te pup!

Răspuns
Cristina 25 ianuarie 2012 - 9:35

Mi-a spus ieri Edith ca a vazut la tine reteta asemanatoare cu a mea, asa ca am venit sa vad si spun clar ca imi place mult si ce ai facut tu! Pup cu drag!

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 12:17

Multumesc Cristina! :*

Si varianta ta e… mmm… super!

Răspuns
dana 22 martie 2012 - 9:20

esti senzationala

Răspuns
Miha 22 martie 2012 - 9:38

Multumesc Dana!

Răspuns
Anonymous 20 august 2012 - 19:50

Eu încă n-am făcut-o, dar salivez de pe acum, mai ales că “diabetoloaga” mea n-ar fi foarte încântată dacă ar afla ce mă preocupă… SPER SĂ IASĂ BINE, ALTFEL ,NU ŞTIU CE-O SĂ FAC !

Răspuns
Miha 20 august 2012 - 19:56

Eu iti tin pumnii sa iasa bine si prajitura si intrevederea cu “diabetoloaga”. Daca ai nelamuriri, nu ezita sa-mi scrii. 😉

Răspuns
gianina 30 octombrie 2012 - 22:16

se poate inlocui crema ole cu altceva preparat in casa?

Răspuns
Miha 31 octombrie 2012 - 6:04

Desigur. Poti inlocui cu o budinca de vanilie (sau alta aroma va place) facuta in casa. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: