Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie

de Miha
11848 vizualizări
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Ati observat ca am cam lipsit? Am fost ocupata, am avut de mancat o prajitura cu blat pufos si crema de lamaie :)))) Glumesc, nu de alta dar a trebuit sa o impart si cu altii. Iar acum o impart si cu voi 😉

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie

Ati observat ca am cam lipsit? Am fost ocupata, am avut de mancat o prajitura cu blat pufos si crema de lamaie… Prajituri prajitura cu lamaie, crema de lamaie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 125 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de lamaie, dupa gust

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de lamaie:

Galbenusurile se amesteca bine cu zahar si amidon. Se toarna laptele cate putin si amestecam bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic (sau la bain-marie) si amestecand continuu se fierbe compozitia, fara a da in clocot, pana se ingroasa ca o budinca. Se da deoparte si se lasa la racit.

In budinca bine racita se incorporeaza mascarponele, mixand foarte bine compozitia. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana aceasta devine ferma si pufoasa. O incorporam apoi in crema de mascarpone. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie.

Crema va fi usor moale, dar asa trebuie sa fie. Umezeala din crema va fi absorbita de blat, astfel ca blatul nu mai necesita insiropare.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Dam deoparte cateva linguri de crema (pentru uns deasupra), ce ramane impartim in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu blat pufos si crema de lamaie in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Alte retete de prajituri cu crema de lamaie AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

Diana 12 august 2015 - 13:23

Iar ma instigi … 🙂
Cred ca-i deosebita

Răspuns
andreea 28 septembrie 2015 - 17:25

Am incercat si eu reteta asta. A iesit delicioasa doar ca blatul nu a iesit asa cum trebui. Sper ca a doua oara va iesi cum trebui !

Răspuns
Miha 28 septembrie 2015 - 18:30

ce anume nu ti-a iesit?

Răspuns
andreea 29 septembrie 2015 - 8:51

e putin cam tare..

Răspuns
Miha 29 septembrie 2015 - 8:54

probabil ca l-ai tinut prea mult la cuptor

Răspuns
vasile 23 decembrie 2019 - 17:13

ai dreptate , am respectat in tocmai numai ca nu spune doamna tot secretul, stimata doamna MIHA , daca tot doresti ca sa fii laudata deretele tale ,nu iti bat joc de munca si materialul pe care il foloseste in reteteledela dv. eu unul nu sant multumit , nota 4

Răspuns
Miha 23 decembrie 2019 - 17:30

Nu tin neaparat sa fiu laudata, dar tin musai sa fiu intrebata daca exista vreo nelamurire. Inainte, nu dupa dezastru 🙂
Nu stiu ce anume nu ti-a iesit, mai degraba am fi lamurit acest aspect, esti sigur ca reteta este de vina?
Prajitura are un blat simplu de pandispan, o reteta simpla si fara secrete. Daca gasesti secretul in alta parte si crezi ca nu l-am spus te rog sa mi-l arati 🙂

Răspuns
Cornelia 29 septembrie 2015 - 15:10

Buna ziua,
Cautand o reteta de tort pentru ziua fiicei mele am dat peste aceasta reteta care imi pare extrem de gustoasa, usoara si potrivita pentru luna decembrie cand intentionez sa o prepar.
Intrebarea mea este daca o pot transforma intr-un tort acoperit de ciocolata alba si sa isi pastreze forma si aspectul pufos?
Va multumesc si va doresc multa inspiratie!

Răspuns
Miha 30 septembrie 2015 - 10:10

Buna ziua, Cornelia.
Da, se poate. Coci blatul in forma rotunda, adaptand cantitatile la dimensiunea acesteia 😉

Răspuns
Göbel 30 decembrie 2015 - 20:20

Miha astazi am facut prajitura ta,nu are trei etaje;)ca am folosit o forma mare,dar… a iesit atat de buna,Klaus este foarte incantat.Multumim,Crisulina

Răspuns
Miha 30 decembrie 2015 - 21:05

Si eu multumesc Cris.
Ma bucur ca va place. S-o mancati sanatosi si voiosi! Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Dana 13 ianuarie 2016 - 21:35

Cea mai buna prajitura cu lamaie pe care am mancat o vreodata

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2016 - 11:27

Multumesc! 🙂 Ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns
Andreea 14 martie 2016 - 10:00

pur si simplu de-li-cioa-sa !!!

Răspuns
Georgi 9 mai 2016 - 11:18

Si eu am incercat reteta,am dublat cantitatile si a iesit super! Si blatul e foarte pufos??

Răspuns
Miha 11 mai 2016 - 12:39

Ma bucur ca ti-a placut!
Multumesc!

Răspuns
ana 9 iulie 2016 - 23:47

– arată foarte bine si eu ador prăjiturile cu cremă de lămâie o voi face si sîmbata multumesc Moga ptr.listarea retei

Răspuns
ana 9 iulie 2016 - 23:50

Scuze am vrut sa scriu Miha dar mobilul meu este nebun dacă nu sunt atenta posteaza cu totul al ceva încă odată scuze

Răspuns
Roxi 10 august 2016 - 19:40

Am preparat astazi prajitura, e la frigider acum. Abia astept sa o gust maine 🙂 🙂

Răspuns
Gratiela 27 octombrie 2016 - 12:58

Se poate inlocui cu ceva mascarpone? sau se poate omite?

Răspuns
Miha 27 octombrie 2016 - 13:16

Se poate omite daca vrei

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: