Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si cioclata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu blat pufos? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • putina zeama de lamaie
loading...

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba:

Blat pufos cu nuca:

De cele mai multe ori, atunci cand vreau sa fac un blat pufos, plec de la reteta de baza pentru blat de tort (reteta aici) la care adaug in functie de ceea ce vreau sa obtin la final: nuca macinata, nuca de cocos, cacao, ciocolata taiata bucati..

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata alba:

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata rupta in bucatele. Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine.

In crema racita punem zeama de lamaie dupa gust.

Blatul racit se taie in 3 parti. Din crema dam deoparte 2-3 linguri (cu care vom finisa prajitura), restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba se finiseaza cu crema pusa deoparte si se taie cuburi. Fiecare prajiturica in parte se orneaza cu cate-un mot de frisca batuta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,25 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. exceptionala ! 🙂 Miha ai numai retete super bune !

  2. Mihaela says:

    Laptele cu amidonul pe baie de abur sau pur si simplu punem craticioara pe aragaz?

    • ca pui crema pe baie de aburi, ca o pui pe aragaz la foc mic nu e gresit nicicum. Depinde cu care te descurci mai bine 🙂

  3. Marcela says:

    Crema nu are deloc unt?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]