Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu blat pufos? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?
E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 5 linguri nuca macinata
- un varf lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 2 picaturi esenta de migdale
- Pentru crema:
- 3 linguri amidon
- 3 linguri zahar (pudra)
- 500 ml lapte
- 200 g ciocolata alba
- putina zeama de lamaie
Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba:
Blat pufos cu nuca:
De cele mai multe ori, atunci cand vreau sa fac un blat pufos, plec de la reteta de baza pentru blat de tort (reteta aici) la care adaug in functie de ceea ce vreau sa obtin la final: nuca macinata, nuca de cocos, cacao, ciocolata taiata bucati..
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de ciocolata alba:
Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.
Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata rupta in bucatele. Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine.
In crema racita punem zeama de lamaie dupa gust.
Blatul racit se taie in 3 parti. Din crema dam deoparte 2-3 linguri (cu care vom finisa prajitura), restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba se finiseaza cu crema pusa deoparte si se taie cuburi. Fiecare prajiturica in parte se orneaza cu cate-un mot de frisca batuta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
11 comentarii
exceptionala ! 🙂 Miha ai numai retete super bune !
Multumesc frumos, Mirela 🙂
Laptele cu amidonul pe baie de abur sau pur si simplu punem craticioara pe aragaz?
ca pui crema pe baie de aburi, ca o pui pe aragaz la foc mic nu e gresit nicicum. Depinde cu care te descurci mai bine 🙂
Crema nu are deloc unt?
Crema este fara unt, dar daca vrei poti adauga. Rau nu va fi 🙂
Ce bine arata!!! Ce pot folosi în loc de amidon? Și ce cantitate?
Merge să fac blatul ăsta și crema de ciocolată albă și frișcă ?
da 😉
Rețetă bine explicata, simpla, prăjitură minunata, mi-a declasat toate prăjiturile mele. 😘 🤪. Mulțumesc.
Cu drag!
Si eu multumesc pentru aprecieri!