Prajitura Alba ca Zapada

de Miha
381 vizualizări
Prajitura alba ca zapada

Reteta Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este prajitura copilariei mele, o prajitura ce nu ne lipsea niciodata de pe masa de Sarbatori, fie Craciun sau Paste. Este o prajitura ce se face relativ usor, doar ca necesita putin timp, apoi inca ceva timp pana cand foile se fragesc… dar si cand e gata nu te mai poti opri din mancat! :))

Prajitura alba ca zapada

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este prajitura copilariei mele, o prajitura ce nu ne lipsea niciodata de pe masa de Sarbatori, fie Craciun… Prajituri prajitura alba ca zapada, prajitura cu foi si lamaie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 2-3 lamai

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada:

Foi:

Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam si laptele. In compozitia obtinuta adaugam faina. Daca mai e nevoie mai adaugam faina. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.

Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii. Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5. Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, in jur de 10 minute fiecare, pana marginile devin usor maronii.

Crema:

Ouale le mixam bine cu zahar. Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare. Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi, pana compozitia devine groasa ca o budinca. Lasam la racit.

Intre timp mixam bine untul, pana devine ca o crema fina.

Cand s-a racit crema, adaugam untul frecat, putin cate putin. La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.

Cu cat mai multe maini cu atat mai bine. :))

Se gusta, daca nu e indeajuns de acra, o adaugam si pe a treia. 🙂

Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi, cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Mirela 8 august 2009 - 1:22

Hmmm,fain ti-a iesit prajiturica,bravo!!!
Faci putin diferita crema,:)…trebuie sa o incerc si eu pe asta cu ouale si apoi pe foc,:)
Te pup dulce!!!

Răspuns
Miha 8 august 2009 - 8:52

Multumesc Mirela!
Ai reteta la tine pe blog?Vreau sa vad si eu varianta ta!
Pup cu drag!

Răspuns
Cami -Camila-Witt.... 8 august 2009 - 13:52

Mai da inalta mai este…Arata delicioasa, o sa incerc curind reteta ta. Am tot facut atitea de multe variante, dar a ta pare altfel .mersi si un sfirsir de saptamina bun ! Cami

Răspuns
Cami -Camila-Witt.... 8 august 2009 - 14:05

Te rog sa treci pe la mine sa ridici niste premii. Cami

Răspuns
Graţiela 8 august 2009 - 15:49

Si de la mine premiu 🙂 Revin si cu retetele de inghetata, promit, harnicuto 🙂 Pupici!

Răspuns
Mirela 8 august 2009 - 19:30

Miha,nu am trecut reteta pe blog,:)…sti tu din ce motive:))…acu’ca nu prea merge afacerea cred ca am sa incep sa trec si retetele,:)),sa vad,ca si lenea e cam mare,hihihih…dar daca vrei o scriu la bucatarie pe DC,la subiectul tau!!!
Te pup dulce!!

Răspuns
Miha 8 august 2009 - 19:38

Multumesc mult Cami! Cu siguranta voi trece! 🙂

Răspuns
Miha 8 august 2009 - 19:48

Gratiela,multumesc!
Abia astept retetel de inghetata.Stii ca suntem devoratori. :))
Pupici!

Răspuns
Miha 8 august 2009 - 19:50

Mirela,poti sa scrii reteta unde vrei. E bine si pe DC,mai animam subiectul. 🙂
Pupici cu lipici!

Răspuns
oana ciurea 3 mai 2013 - 21:29

M-am hotarat sa fac Alba ca zapada pentru Paste si am venit in vizita! Ce am gasit eu aici????? Prichindei frumosi si dragalasi! M-au convins, o sa ling si eu lamaia
Pardon, o sa fac si eu prajitura asta 😀

Răspuns
ALBEI AMARILA 24 octombrie 2014 - 14:30

Bicarbonat de sodiu sau de amoniu?multumesc

Răspuns
Miha 24 octombrie 2014 - 23:23

de sodiu am folosit eu

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: