Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura alba ca zapada

Prajitura Alba ca Zapada este prajitura copilariei mele, o prajitura ce nu ne lipsea niciodata de pe masa de Sarbatori, fie Craciun sau Paste. Este o prajitura ce se face relativ usor, doar ca necesita putin timp, apoi inca ceva timp pana cand foile se fragesc… dar si cand e gata nu te mai poti opri din mancat! :))

Prajitura alba ca zapada

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 2-3 lamai
loading...

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada:

Foi:

Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam si laptele. In compozitia obtinuta adaugam faina. Daca mai e nevoie mai adaugam faina. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.

Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii. Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5. Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, in jur de 10 minute fiecare, pana marginile devin usor maronii.

Crema:

Ouale le mixam bine cu zahar. Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare. Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi, pana compozitia devine groasa ca o budinca. Lasam la racit.

Intre timp mixam bine untul, pana devine ca o crema fina.

Cand s-a racit crema, adaugam untul frecat, putin cate putin. La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.

Cu cat mai multe maini cu atat mai bine. :))

Se gusta, daca nu e indeajuns de acra, o adaugam si pe a treia. 🙂

Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi, cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Hmmm,fain ti-a iesit prajiturica,bravo!!!
    Faci putin diferita crema,:)…trebuie sa o incerc si eu pe asta cu ouale si apoi pe foc,:)
    Te pup dulce!!!

  2. Multumesc Mirela!
    Ai reteta la tine pe blog?Vreau sa vad si eu varianta ta!
    Pup cu drag!

  3. Mai da inalta mai este…Arata delicioasa, o sa incerc curind reteta ta. Am tot facut atitea de multe variante, dar a ta pare altfel .mersi si un sfirsir de saptamina bun ! Cami

  4. Te rog sa treci pe la mine sa ridici niste premii. Cami

  5. Si de la mine premiu 🙂 Revin si cu retetele de inghetata, promit, harnicuto 🙂 Pupici!

  6. Miha,nu am trecut reteta pe blog,:)…sti tu din ce motive:))…acu’ca nu prea merge afacerea cred ca am sa incep sa trec si retetele,:)),sa vad,ca si lenea e cam mare,hihihih…dar daca vrei o scriu la bucatarie pe DC,la subiectul tau!!!
    Te pup dulce!!

  7. Multumesc mult Cami! Cu siguranta voi trece! 🙂

  8. Gratiela,multumesc!
    Abia astept retetel de inghetata.Stii ca suntem devoratori. :))
    Pupici!

  9. Mirela,poti sa scrii reteta unde vrei. E bine si pe DC,mai animam subiectul. 🙂
    Pupici cu lipici!

  10. M-am hotarat sa fac Alba ca zapada pentru Paste si am venit in vizita! Ce am gasit eu aici????? Prichindei frumosi si dragalasi! M-au convins, o sa ling si eu lamaia
    Pardon, o sa fac si eu prajitura asta 😀

  11. ALBEI AMARILA says:

    Bicarbonat de sodiu sau de amoniu?multumesc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: