Placinta cu branza – reteta simpla si rapida
Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂
INGREDIENTE
- 1 pachet de foi de placinta
- ~100 ml ulei
- Pentru umplutura:
- 1 kg de branza de vaci
- 200-250 g zahar
- 5 oua
- coaja de portocale
- esenta de vanilie
- Pentru uns:
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 1 pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida:
Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida:
Punem branza si restul ingredientelor intr-un castron si le mixam bine pana se omogenizeaza.
- compozitia pentru umplutura se poate mixa cu mixerul vertical pentru a obtine o crema fina
- crema de branza se poate aroma dupa gust, cu orice aroma va place
- daca branza este mai uscata, bine scursa, se mai poate adauga 1 ou sau 1-2 linguri cu smantana
- indulciti dupa gust
Desfacem pachetul cu foi de placinta si impatim in 3. Punem primul strat de foi de placinta in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare din dotarea standard a aragazului), fiecare foaie fiind unsa cu ulei. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza, un alt strat de foi de placinta unse cu ulei, restul de branza si ultimul strat de foi.
- pentru un gust mai „bogat” uleiul poate fi inlocuit cu unt topit
Intr-un castron mai mic batem bine oul, adaugam smantana si zaharul vanilat. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi turnam peste placinta.
Tava se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, in functie de cuptor, pana placinta se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI