Petit chinois

de Miha
324 vizualizări

* Pentru aluat:

* 550 g faina
* 100 g zahar
* 10 g drojdie uscata
* 2 oua,
* 200 ml lapte,
* 150 g unt
* esenta de vanilie
* 1 praf de sare

Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire.

* Pentru umplutura:

* 600 ml lapte
* 100 g zahar
* 3 galbenusuri
* 3 linguri amidon
* coaja rasa de la o portocala
* esenta de vanilie

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.

Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie

si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii late,

pe care le vom aseza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou la crecut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Foarte bune si pufoase.

Multumim de reteta Silvia.

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

judy 17 iunie 2010 - 20:30

Woooooow ce bunatate!!!!Arata senzational!!!!Fur reteta(cu permisiunea ta bineinteles)!!!!

Răspuns
jose manuel 17 iunie 2010 - 20:44

Se ve deliciosa esta receta. Para pegarle un bocado. Un saludo

Răspuns
kittytweedy 18 iunie 2010 - 0:35

wow!!arata fenomenal!! Cu siguranta am sa incerc si eu reteta asta!!

Răspuns
maria mihalache 18 iunie 2010 - 4:03

Nu am facut niciodata , tot imi zic sa “confectionez” si eu da acuma mananc de la tine , asa ca imi trece pofta!!!!!Arata tare bine,intotdeauna mi-a placut aspectul si asa pufoasa cred ca este tare buna.
Zile bune la sfarsit de saptamana!

Răspuns
Bianka 18 iunie 2010 - 7:05

Ce minunat ce bunatate

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:32

Judy, m-as bucura nespus sa faci si tu bunatatea aceasta, nu trebuie sa-mi ceri permisiunea. 😉
Multumesc si o zi buna!

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:32

Saludo Jose Manuel. Gracias!

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:33

Kitty, multumesc! Te pup si astept impresii. 😉

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:33

Maria, daca o sa le faci n-o sa-ti para rau, vei vedea.
Te pup si un week-end minunat iti doresc.

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:34

Multumesc Bianka. 🙂

Răspuns
Gabriela 18 iunie 2010 - 12:15

Vai da ce minunatie ai facut tu aici!!!Arata senzational!!!I-mi vine sa bag mana prin ecran sa-ti fur o bucatica ca mor aici incet in fata tel!!!Sigur am s-o incerc si eu ca tare bine mai arata numai sa-mi iasa!pup si sa ai un weekend minunat!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: