Aluat dulce / Retete de prajituri

Petit chinois

loading...

* Pentru aluat:

* 550 g faina
* 100 g zahar
* 10 g drojdie uscata
* 2 oua,
* 200 ml lapte,
* 150 g unt
* esenta de vanilie
* 1 praf de sare

Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire.

* Pentru umplutura:

* 600 ml lapte
* 100 g zahar
* 3 galbenusuri
* 3 linguri amidon
* coaja rasa de la o portocala
* esenta de vanilie

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.

Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie

si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii late,

pe care le vom aseza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou la crecut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Foarte bune si pufoase.

Multumim de reteta Silvia.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Woooooow ce bunatate!!!!Arata senzational!!!!Fur reteta(cu permisiunea ta bineinteles)!!!!

  2. Se ve deliciosa esta receta. Para pegarle un bocado. Un saludo

  3. wow!!arata fenomenal!! Cu siguranta am sa incerc si eu reteta asta!!

  4. Nu am facut niciodata , tot imi zic sa „confectionez” si eu da acuma mananc de la tine , asa ca imi trece pofta!!!!!Arata tare bine,intotdeauna mi-a placut aspectul si asa pufoasa cred ca este tare buna.
    Zile bune la sfarsit de saptamana!

  5. Ce minunat ce bunatate

  6. Judy, m-as bucura nespus sa faci si tu bunatatea aceasta, nu trebuie sa-mi ceri permisiunea. 😉
    Multumesc si o zi buna!

  7. Saludo Jose Manuel. Gracias!

  8. Kitty, multumesc! Te pup si astept impresii. 😉

  9. Maria, daca o sa le faci n-o sa-ti para rau, vei vedea.
    Te pup si un week-end minunat iti doresc.

  10. Multumesc Bianka. 🙂

  11. Vai da ce minunatie ai facut tu aici!!!Arata senzational!!!I-mi vine sa bag mana prin ecran sa-ti fur o bucatica ca mor aici incet in fata tel!!!Sigur am s-o incerc si eu ca tare bine mai arata numai sa-mi iasa!pup si sa ai un weekend minunat!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: