Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu nuci caramelizate. Buuune, pe cuvant! 😉
INGREDIENTE
- Pentru paleuri:
- 200 g unt
- 150 g zahar (pudra)
- 4 oua
- 400 g faina
- 5 g praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 300 g crema de branza Almette
- 2 linguri zahar (pudra)
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru nuci caramelizate:
- 100 g zahar
- ~100 g miez de nuca
Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate:
Paleuri:
Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.
- In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie
In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.
- Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt
Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.
Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.
Umplutura:
Se mixeaza smantana pentru frisca pana prinde consistenta. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma. Se da la rece pana la intrebuintare.
Pentru nucile caramelizate topim zaharul la foc mic, pana capata o culoare usor aramie. Se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, astfel incat toate nucile sa fie „imbracate” in caramel. Se rastoarna apoi pe o bucata de hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce caramelu s-a racit foarte bine si s-a intarit se pune in robot si se marunteste.
Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua. Marginile se tavalesc prin nucile caramelizate.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va invit sa incercati si reteta de Paleuri cu ciocolata (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
2 comentarii
draga mea, eu, o cititoare a retetelor tale de a lungul anului, doresc sa ti adresez cu ocazia sarbatorilor, craciun fericit alaturi de cei dragi tie si multa sanatate!
Multumesc din suflet!
Un Craciun fericit si tie!