De felul meu nu sunt o mofturoasa la mancare, la dulciuri nici atat! :))) Singurele la care nu fac rabat sunt cafeaua si ciocolata. Am cafeaua mea preferata (nu foarte scumpa 😛 ) la care nu renunt si nici nu prea fac experimente, sa incerc altceva. La fel si ciocolata. De obicei o prefer in prajituri si atunci nu prea conteaza, dar daca e s-o mananc asa…ca atare vreau sa fie buna, buna de tot.
Asa se face ca de Pasti am tot adunat oua si iepuri de ciocolata, numa’ buni de bagat intr-un blat de prajitura 😉 Nu stiam ce anume o sa fac, pana la urma a iesit aceasta negresa cu Finetti si crema de branza
Ingrediente
- Pentru blat:
- 150 g ciocolata
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 4 oua
- 25 g cacao
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- Pentru crema de branza:
- 200 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar
- 1 lingurita zahar vanilat
- In plus:
- 4-5 linguri Finetti
- 1 intaritor de frisca (daca este necesar)
Mod de preparare Negresa cu Finetti si crema de branza:
Blat:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se topesc la foc mic. Se adauga zaharul si se mixeaza compozitia pana se topeste zaharul si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si un praf de sare. Mixam bine dupa fiecare. Aromam dupa gust cu esenta de rom. Separat amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi incorporam in crema de ciocolata.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea. Suprafata prajiturii va deveni ferma la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema de branza:
Crema de branza si zaharul le punem intr-un vas si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.
Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.
Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. Daca este necesar adaugati un intaritor de frisca.
Peste blatul bine racit (l-am insiropat usor cu putin lapte in care am dizolvat o lingura cu Nesquik) intindem in strat uniform crema de ciocolata Finetti, apoi crema de branza.
Dam la rece pana crema se intareste foarte bine, apoi se portioneza.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
13 comentarii
Vă rog sa-mi spune-ți dacă peste ciocolata și untul topit se adaugă restul ingredientelor când este la foc mic sau se da la răcit și pe urma se adauga ?)Felicitări!negresa dvs. arata excelent!Mulțumesc.
Nu se tine la foc, se da deoparte.
Multumesc frumos >:D<
imi dati si mie va rog? 😀
cu drag 🙂
suna foarte bine, dar cred ca si mai bun e cu nutella. imi place mai mult decat finetti.
Suna bine 😉
am facut si eu ff buna mersi de reteta toate cele bune
si eu multumesc >:D<
De ce fel de crema de brânză e nevoie?Ms.
Almette, Philadelphia… oricare 🙂
Eu am pus 200 g ciocolata (50% cacao) si nu am mai adaugat cele 25 g de cacao si a ieit f f buna negresa. Nu am facut crema de branza, pt ca voiam doar negresa (pt a o transporta mai usor). Data viitoare fie voi face crema, fie voi adauga 50 g zahar la negresa.
ma bucur ca ti-a placut! ❤
Imi place foarte mult cu finetti, ii da un gust mai bun