O nebunie de prajitura, nascuta din dorinta de a impaca pofta mea pentru o prajitura cu ciocolata si cea a copiilor pentru popcorn cu caramel. :)) Nu e nimic complicat si elaborat, dar cu siguranta e de mare efect.
Inainte de a trece la reteta noastra de astazi tin sa va multumesc foarte mult pentru ca m-ati votat in concursul BlogChef, reusind astfel sa ajung in finala. Sambata voi merge la Bucuresti unde voi gati 2 retete cu iaurt in cadrul unui cooking show. Juriul va fi cu ochii pe finalisti, voi sa-mi tineti pumnii, da? :)))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 4 oua
- 3 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 zahar vanilat
- Pentru caramel:
- 100 g zahar
- 50 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura unt
- Pentru glazura de ciocolata:
- 50 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 2 linguri lapte evaporat/condensat
- In plus:
- 1 punga pentru microunde de popcorn cu sare
Mod de preparare negresa cu ciocolata si popcorn:
Blat:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete 🙂 ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Glazura de ciocolata:
Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.
Stratul de ciocolata nu va fi unul generos, eu am pus doar atat cat sa poate face „priza” popcorn-ul cu blatul. Daca doriti puteti face portie dubla, nu e absolut nicio problema, ba dimpotriva. :))
Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.
Eu am pus numai o parte din porcorn, restul am papat ca atare in asteptarea prajiturii. 😀
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.
Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine. :))))
Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati :)) apoi se portioneaza.
Pofta buna dragilor! 😉
8 comentarii
interesant ;;)
Hummmm….mon Dieux!!! quelle belle gourmandise, impossible lui résister!
Bisous
Felicitari! Nici nu stiu de unde-ti vin asemenea idei interesante, frumoase si gustoase.
Felicitari de reusita!
Esti foarte inventive, nu m-as fi gandit la o asemenea combinatie apetisanta! Arata spectaculos de bine!
Miha asta da rasfat culinar dulceeeeeee!!Dar ce ideea ai avut sa folosesti popcornul)))
Faina combinatie 😉
Ce idee minunata!
Grozava, are tot ce-i trebuie! M-a tentat ideea acum ceva timp tot din dorinta de a impaca si capra si varza, dar n-am pucat sa o pun in practica 🙂