Negresa cu ciocolata si banane

de Miha
15420 vizualizări
Negresa cu banane si ciocolata

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu ciocolata si banane absolut delicioasa. Pufoasa, moale, aromata si cu gust intens de ciocolata, nu stiu daca ai putea sa-ti doresti altceva mai mult de la o prajitura de casa. Mai ales ca nici modul de preparare nu este complicat 😉

La aceasta reteta merg de minune acele banane foarte coapte, pe care nu le mai mananca nimeni dar nu este obligatoriu. In loc de ciocolata cu lapte puteti folosi ciocolata amaruie sau cu  cacao, va fi la fel de buna.

Negresa cu banane si ciocolata

Negresa cu ciocolata si banane

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu ciocolata si banane absolut delicioasa. Pufoasa, moale, aromata si cu gust intens de ciocolata,… Prajituri negresa cu ciocolata si banane European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 banane
  • 250 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 300 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 25 g unt

Mod de preparare Negresa cu ciocolata si banane:

Blat:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa si sarea.

Ouale se mixeaza intr-un alt bol, cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga bananele pasate si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se toarna apoi, pe rand, apa calda, laptele si uleiul. Se cerne deasupra amestecul de ingrediente uscate si se mixeaza pana la omogenizare.

Amestecul obtinut se toarna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cu ventilatie) pentru cca 45 de minute. Prajitura se lasa sa se racoreasca bine in tava, dupa care se scoate pe un gratar cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele, smantana pentru frisca si untul se pun intr-un vas, pe foc mic (sau la baine marie) si se fierbe, fara a da in clocot, pana ciocolata se topeste. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, dupa care se pune in strat uniform peste blatul racit.

Se pastreaza la rece pana la momentul servirii. Pentru incantarea copiilor presarati deasupra si ornamente din zahar colorate! 🙂

Pofta buna!

Negresa cu banane si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Chocolate banana cakeNgresa cu ciocolata si bananeNegresa cu ciocolata si banane

Sursa de inspiratie

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Fuzzy 2 august 2023 - 16:42

Cu aceasta reteta delicioasa de negresa cu ciocolata si banane iti vei rasfata simturile si iti vei incanta familia cu pofta de dulce! Uite ca prepararea unei prajituri delicioase nu este deloc dificila, iar cu cateva ingrediente obisnuite poti obtine un preparat gustos si satios, perfect de ziua ta speciala! Incercati-o acasa si nu veti fi dezamagiti!

Răspuns

Lasă un răspuns