Reteta Lamingtons – Tavalita cu nuca si Tavalita cu nuca de cocos
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 3 oua
- 14 linguri de zahar
- 15 linguri de ulei
- 15 linguri de lapte
- 18 linguri de faina
- 10 g praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- Pentru crema avem nevoie de:
- 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
- 300 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- Pentru glazura avem nevoie de:
- 100 g ciocolata
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta
Mod de preparare Lamingtons:
Blat:
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat pe rand vanilia, zaharul, uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.
Am turnat compozitia intr-o tava (25/32 cm) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade, pentru cca jumatate de ora.
Crema:
Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic. Se poate folosi orice alt fel de budinca.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.
Dupa ce s-a copt blatul, il taiem in 2 pe lungime. Repartizam crema pe unul din blaturi. Nivelam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele, la marimea dorita.
Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte, apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
11 comentarii
Si eu am facut, dar dupa blogul lui Lily si erau fara crema. Bunutzi tareee…cum sunt cu crema? Ca eu am crezut ca daca le dai prin crema nu le mai poti da prin sirop.
Ioana,eu la cele fara crema le zic „Tavalite” :))
Sunt foarte bune! Merita sa le incerci! 😉
pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea…imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
http://adriana-dardindar.blogspot.com/
Cuscra, prajitura asta cu crema am sa ti-o fur, ma rog deocamdata doar virtual, dar am sa o fac fara sa le tavalesc. Oare cum ies ?!
Adriana,multumesc mult de invitatie!
Cuscra,is bune si fara tavaleala. :))
Eu am pastrat deoparte cateva bucatele netavalite pentru Amira! 😉
Mmm ce bine arata! F faine!
Multumesc Edith! Si bune! 😉
imi plac foarte mult retetele tale(imaginile sunt bestiale)toate sunt numai una si una si exact pe gustul meu:)
Multumesc Craita! :*
Ce bine arata cu crema, data viitoare o sa incerc si cu crema 🙂