Lamingtons

de Miha
156 vizualizări
Prajitura Tavalita

Reteta Lamingtons – Tavalita cu nuca si Tavalita cu nuca de cocos

Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita cu crema

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta

Mod de preparare Lamingtons:

Blat:

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat pe rand vanilia, zaharul, uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.

Am turnat compozitia intr-o tava (25/32 cm) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade, pentru cca jumatate de ora.

Crema:

Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic. Se poate folosi orice alt fel de budinca.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.

Dupa ce s-a copt blatul, il taiem in 2 pe lungime. Repartizam crema pe unul din blaturi. Nivelam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele, la marimea dorita.

Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte, apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Ioana 19 martie 2009 - 11:43

Si eu am facut, dar dupa blogul lui Lily si erau fara crema. Bunutzi tareee…cum sunt cu crema? Ca eu am crezut ca daca le dai prin crema nu le mai poti da prin sirop.

Răspuns
Miha 19 martie 2009 - 11:51

Ioana,eu la cele fara crema le zic “Tavalite” :))
Sunt foarte bune! Merita sa le incerci! 😉

Răspuns
adriana 19 martie 2009 - 12:53

pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea…imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
http://adriana-dardindar.blogspot.com/

Răspuns
Danelutza 20 martie 2009 - 15:19

Cuscra, prajitura asta cu crema am sa ti-o fur, ma rog deocamdata doar virtual, dar am sa o fac fara sa le tavalesc. Oare cum ies ?!

Răspuns
Miha 20 martie 2009 - 16:11

Adriana,multumesc mult de invitatie!

Răspuns
Miha 20 martie 2009 - 16:13

Cuscra,is bune si fara tavaleala. :))
Eu am pastrat deoparte cateva bucatele netavalite pentru Amira! 😉

Răspuns
Edith 21 martie 2009 - 17:53

Mmm ce bine arata! F faine!

Răspuns
Miha 21 martie 2009 - 19:59

Multumesc Edith! Si bune! 😉

Răspuns
Craita 1 martie 2011 - 18:50

imi plac foarte mult retetele tale(imaginile sunt bestiale)toate sunt numai una si una si exact pe gustul meu:)

Răspuns
Miha 1 martie 2011 - 19:07

Multumesc Craita! :*

Răspuns
Mihaela 20 martie 2011 - 15:47

Ce bine arata cu crema, data viitoare o sa incerc si cu crema 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: