Gogosi ineluse

de Miha
596 vizualizări
Gogosi

Oricand il vei intreba pe Robert, baietelul meu, ce vrea sa pape bunut va raspunde invariabil : GOGOSI! :)) Astazi am incercat un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii 🙂 Gogosi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie si rom
  • un varf de cutit cu sare

Mod de preparare Gogosi ineluse:

Se cerne faina intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Lasam putin pana incepe sa se umfle.

Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar. Se toarna peste faina.

Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit. Se lasa la dospit in jur de 2 ore.

Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul. Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie cercuri, apoi in interior inca un cerculet cu o forma mai mica.

Se lasa pe masa sa mai creasca putin,apoi se coc in uleiul bine incins.

Se tavalesc prin zahar pudra.

Gogosi cu gaura

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

Edith 16 martie 2009 - 16:44

Foarte faine-s gogoselele! O s le incerc si eu.

Răspuns
Miha 17 martie 2009 - 20:59

Multumesc Edith! Sunt sigura ca ale tale vor iesi (si mai) delicioase! 🙂 Te pup!

Răspuns
ella 22 martie 2009 - 14:37

ce bine arata ,merg sa fac si eu si apoi te anunt daca au iesit bune sau nu

Răspuns
Miha 22 martie 2009 - 16:38

Ella,abia astept rezultatul! 😉 Te pup!

Răspuns
ella 22 martie 2009 - 16:42

Miha gogoselele au iesit bune la gust insa nu a crescut aluatul ,nu stiu de ce…am urmat intru totul reteta …Biei ii plac foarte mult,bate din picior sa-i mai dau…la gust sunt bune insa cum am mai zis nu au crescut;o sa mai fac si in alta zi si poate atunci o sa-mi iasa

Răspuns
Miha 22 martie 2009 - 16:48

Imi pare rau Ella.
Din pacate nu sunt experta in chestii “aluatoase” :)) si nu-mi dau seama de ce nu ti-a crescut. Poate o fi de vina drojdia.Sau poate faina,care trebuie sa fie tinuta la temperatura camerei,cu catva timp inainte de framantare…
Pana la urma important e ca au fost bune la gust,nu? :)) Si mai ales ca i-au placut Biei. Pup mancacioasa mica!

Răspuns
Belia 27 mai 2010 - 17:27

le incerc si eu deseara dupa ce o culc pe vasia fetita mea de 11 luni.arata …total……….sper sa imi iasa.

Răspuns
Miha 27 mai 2010 - 19:18

Multumesc Belia!
Ma bucur ca ti-a placut reteta de gogosi si ca te-ai hotarat sa le faci. Eu zic ca n-are cum sa nu iasa. 😉 Te astept cu impresii. 😉
Sanatate si pupici la printesa mica.

Răspuns
Gogosi rasucite - reteta gogosi pufoase din aluat simplu fara oua 20 august 2020 - 12:46

[…] Gogosi ineluse – cu un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii, reteta AICI […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: