N-o sa va vina sa credeti cat de usor se poate face acest chec cu frisca. Este ideal pentru micul dejun si nu numai…
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 300 ml frisca
- 1/2 cana amidon
- 1 cana si jumatate faina
- vanilie
- 1 praf de copt
Mod de preparare Chec cu frisca:
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, vanilia si zaharul. Am adaugat frisca si am mixat pana a inceput sa se ingroase putin. Urmeaza faina amestecata cu amidonul si cu praful de copt.
Am toarnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat bine cu lingura si am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un gratar si am lasat la racit, apoi am pus deasupra o glazura din 4 linguri de fondant (cumparat 😀 ) si sucul de la o lamaie.
Si gata! :))
2 comentarii
Fur o feliuta de chec si te invit la mine sa-ti ridici premiile http://danielaincucina.blogspot.com/2009/03/premii-pentru-fete-harnice.html
Pupici dulci…
Super a iesit Miha draga!! E unul dintre checurile mele preferate pentru ca se face rapid foc si mie imi place tare consistenta lui. Te pupic si multumesc mult ca l-ai incercat!!!