Reteta Gogosi berlineze
Nu stiu cum o fi la voi, dar la noi cuvantul „gogosi” e cuvant magic. :)) E de ajuns sa-l rostesc o data si deja casa se umple de chiote de bucurie si deodata :)) am cei mai ascultatori copii. :)) Oare ar trebui sa fac zilnic gogosi? :))) Aceste gogosi berlineze sunt moi si pufoase si se pot umple cu dulceata sau crema de ciocolata. Noi le-am papat simple, pudrate cu zahar aromat cu pudra de portocale.

INGREDIENTE
- 270 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri
- 25 g drojdie proaspata
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 500 g faina
- coaja de portocale rasa
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Gogosi berlineze:
In acest timp pregatim 20 de patratele de hartie de copt (~10/10 cm) sau 30 de patratele daca vreti sa faceti gogosile mai mici.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul. Il impartim apoi in 20-30 de bucatele. Fiecare bucatica de aluat de rotunjeste intre palme, dandu-i forma de bila, apoi se pune pe cate o bucatica de hartie de copt pregatita anterior.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in jur de-o ora, poate si mai bine. Atat cat va duceti sa luati copilul de la gradinita. :)))
Punem ulei intr-un ceaun sau intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine. Luam cate o bila de aluat si o rasturnam cu atentie in baia de ulei. Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.
Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.
Va servesc cu drag! Pofta buna!
30 comentarii
Si la noi la fel!Nu poti s zici gogosi pentru ca in urmatoarea jumatate de ora tre sa te apuci de treaba!Arata grozav!
Ai sa ma omori de tot cu postarile tale ; oare eu de ce nu invat sa fac aluaturi si mi se par atat de dificile ?!? si-am mai ratacit si cartea tehnica a masinii de paine …
Sa ma mai semnez ? te imbratisez de la Onesti .
Multumesc Teo! :*
Deci ma intelegi foarte bine, vad! :))
wow…sunt grozave gogosile tale!
Diana, draga mea prietena, nu e deloc atat de greu precum pare, mai ales ca ai masina de paine, pune-o la treaba. Aceeasi teama o aveam si eu, dar de cand cu masina de paine, am trecut peste toate temerile. :))
Te imbratisez cu drag! :*
La mine numai eu sunt bucuroasa cand fac gogosi :D…si andu e un pic daca le fac cu nutella, ca el papa nutella si eu gogoasa :)):)) foarte frumoase gogosile tale, pup
Diana este fan gogosi,mai mereu ii pregatesc.Eu nu ma impac prea bine cu ele.Te pup!Ai un premiu la mine.sa vii sa-l ridici.
daaa,si la noi e la fel!zici gogosi,trebuie sa te apuci de framantat!
superbe!!!!!!!!!!!!
fabuloase si usper delicioase 🙂
trebuie neaparat sa invat sa fac si eu gogosi caci mor de pofta :))
te pup scumpa mea!
Arata grozav de bine si-mi dau seama cat de bune sunt!!!!! Am salvat reteta si sigur le voi incerca. Pupici!
si eu am facut nu chiar demult cu sirop de trandafir si miere de albinute dar cum de astea nu te saturi niciodata ma invit la tine da promit sa aduc cafea:)))pup o zi faina sa ai!
Ce frumoase sunt!!! ador gogosile…si acum chiar mi-ai facut pofta…trebuie sa fac si eu zilele urmatoare.
As manca zilnic gogosi! Pup
Gogosile sunt ceva de la care nu ne prea oprim!!!
Delicioase gogosile!!!Ce pofta mi-ai facut!Pup!
Arata fabuloooos!!! Miha esti nr.1!
Miho vreau gogosi! Mi-e foame de nu te vad si e ora 10 seara. Unde ma apuc eu acum sa fac gogosi. Dar la masina de paine nu se poate face aluatul?
super produse super poze!!!dar nu inteleg ce rol au bucatiile de hartie?!!!
Bau! Iau gogosi, las un premiu. Te pupic, sa vii sa-l iei 😛 :))
Multumesc tuturor de aprecieri! Va invit cu drag la o gogoasa! :))
Gabi, multumesc draga mea! Esti tare draguta! :))
Anonim, multumesc!
Hartiutele au si ele rolul lor. Lasand bilele de aluat la crescut, ele se umfla foarte tare. Atunci cand le pui la prajit le pui direct de pe hartiuta fara a mai pune mana pe ele, riscand astfel sa le stricam forma. 😉
Minoki, poti sa faci aluatul si la masina de paine, desigur! 😉
Ce bune gogosele ai facut!buna ideea cu hartiuta
te pup!
Mai ai una si pentru mine? Chiar mi-e pofta si arata asa bineee!
Daca sunt gogosi vin si eu.Arata suuper bine.
ah, de cand ma tot pregatesc sa fac ! Acum mi-ai dat ultimul avant ! Ti-au iesit minunat
gogooosi ! foarte bune ! oricand binevenite !
Daca se pune iaurt in loc de lapte ies ok?
Da Stefana, poti pune iaurt, fara probleme. 🙂