Gogosi berlineze

de Miha
1105 vizualizări
cum se fac gogosile

 

Reteta Gogosi berlineze

Nu stiu cum o fi la voi, dar la noi cuvantul “gogosi” e cuvant magic. :)) E de ajuns sa-l rostesc o data si deja casa se umple de chiote de bucurie si deodata :)) am cei mai ascultatori copii. :)) Oare ar trebui sa fac zilnic gogosi? :))) Aceste gogosi berlineze sunt moi si pufoase si se pot umple cu dulceata sau crema de ciocolata. Noi le-am papat simple, pudrate cu zahar aromat cu pudra de portocale.

cum se fac gogosile
Nu stiu cum o fi la voi, dar la noi cuvantul “gogosi” e cuvant magic. :)) E de ajuns sa-l rostesc o… Aluat dulce Gogosi berlineze European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g faina
  • coaja de portocale rasa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La sfarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

In acest timp pregatim 20 de patratele de hartie de copt (~10/10 cm) sau 30 de patratele daca vreti sa faceti gogosile mai mici.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul. Il impartim apoi in 20-30 de bucatele. Fiecare bucatica de aluat de rotunjeste intre palme, dandu-i forma de bila, apoi se pune pe cate o bucatica de hartie de copt pregatita anterior.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in jur de-o ora, poate si mai bine. Atat cat va duceti sa luati copilul de la gradinita. :)))

Gogosi berlineze

Punem ulei intr-un ceaun sau intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine. Luam cate o bila de aluat si o rasturnam cu atentie in baia de ulei. Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Va servesc cu drag! Pofta buna!

Sursa

poate vă plac și rețetele

30 comentarii

TeoBucatar 24 ianuarie 2012 - 9:47

Si la noi la fel!Nu poti s zici gogosi pentru ca in urmatoarea jumatate de ora tre sa te apuci de treaba!Arata grozav!

Răspuns
Anonymous 24 ianuarie 2012 - 10:21

Ai sa ma omori de tot cu postarile tale ; oare eu de ce nu invat sa fac aluaturi si mi se par atat de dificile ?!? si-am mai ratacit si cartea tehnica a masinii de paine …
Sa ma mai semnez ? te imbratisez de la Onesti .

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2012 - 10:43

Multumesc Teo! :*
Deci ma intelegi foarte bine, vad! :))

Răspuns
adnia 24 ianuarie 2012 - 10:44

wow…sunt grozave gogosile tale!

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2012 - 10:44

Diana, draga mea prietena, nu e deloc atat de greu precum pare, mai ales ca ai masina de paine, pune-o la treaba. Aceeasi teama o aveam si eu, dar de cand cu masina de paine, am trecut peste toate temerile. :))

Te imbratisez cu drag! :*

Răspuns
Dana Cristea 24 ianuarie 2012 - 11:42

La mine numai eu sunt bucuroasa cand fac gogosi :D…si andu e un pic daca le fac cu nutella, ca el papa nutella si eu gogoasa :)):)) foarte frumoase gogosile tale, pup

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 24 ianuarie 2012 - 11:44

Diana este fan gogosi,mai mereu ii pregatesc.Eu nu ma impac prea bine cu ele.Te pup!Ai un premiu la mine.sa vii sa-l ridici.

Răspuns
MIMI 24 ianuarie 2012 - 11:52

daaa,si la noi e la fel!zici gogosi,trebuie sa te apuci de framantat!
superbe!!!!!!!!!!!!

Răspuns
Emily 24 ianuarie 2012 - 12:02

fabuloase si usper delicioase 🙂
trebuie neaparat sa invat sa fac si eu gogosi caci mor de pofta :))
te pup scumpa mea!

Răspuns
nely 24 ianuarie 2012 - 12:11

Arata grozav de bine si-mi dau seama cat de bune sunt!!!!! Am salvat reteta si sigur le voi incerca. Pupici!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 24 ianuarie 2012 - 12:56

si eu am facut nu chiar demult cu sirop de trandafir si miere de albinute dar cum de astea nu te saturi niciodata ma invit la tine da promit sa aduc cafea:)))pup o zi faina sa ai!

Răspuns
Timea 24 ianuarie 2012 - 13:40

Ce frumoase sunt!!! ador gogosile…si acum chiar mi-ai facut pofta…trebuie sa fac si eu zilele urmatoare.

Răspuns
alinutzika 24 ianuarie 2012 - 14:10

As manca zilnic gogosi! Pup

Răspuns
Cristina 24 ianuarie 2012 - 15:48

Gogosile sunt ceva de la care nu ne prea oprim!!!

Răspuns
Licuta Marin 24 ianuarie 2012 - 16:21

Delicioase gogosile!!!Ce pofta mi-ai facut!Pup!

Răspuns
Ruxy 24 ianuarie 2012 - 16:42

Arata fabuloooos!!! Miha esti nr.1!

Răspuns
minoki 24 ianuarie 2012 - 19:52

Miho vreau gogosi! Mi-e foame de nu te vad si e ora 10 seara. Unde ma apuc eu acum sa fac gogosi. Dar la masina de paine nu se poate face aluatul?

Răspuns
Anonymous 24 ianuarie 2012 - 22:00

super produse super poze!!!dar nu inteleg ce rol au bucatiile de hartie?!!!

Răspuns
gaby_d 25 ianuarie 2012 - 7:08

Bau! Iau gogosi, las un premiu. Te pupic, sa vii sa-l iei 😛 :))

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 7:57

Multumesc tuturor de aprecieri! Va invit cu drag la o gogoasa! :))

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 7:58

Gabi, multumesc draga mea! Esti tare draguta! :))

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 8:01

Anonim, multumesc!
Hartiutele au si ele rolul lor. Lasand bilele de aluat la crescut, ele se umfla foarte tare. Atunci cand le pui la prajit le pui direct de pe hartiuta fara a mai pune mana pe ele, riscand astfel sa le stricam forma. 😉

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 8:03

Minoki, poti sa faci aluatul si la masina de paine, desigur! 😉

Răspuns
Lulu 25 ianuarie 2012 - 16:40

Ce bune gogosele ai facut!buna ideea cu hartiuta
te pup!

Răspuns
Danutza 25 ianuarie 2012 - 17:21

Mai ai una si pentru mine? Chiar mi-e pofta si arata asa bineee!

Răspuns
Haplea 25 ianuarie 2012 - 19:28

Daca sunt gogosi vin si eu.Arata suuper bine.

Răspuns
Dana 25 ianuarie 2012 - 23:45

ah, de cand ma tot pregatesc sa fac ! Acum mi-ai dat ultimul avant ! Ti-au iesit minunat

Răspuns
Carmen 31 ianuarie 2012 - 14:58

gogooosi ! foarte bune ! oricand binevenite !

Răspuns
stefana 29 martie 2012 - 15:59

Daca se pune iaurt in loc de lapte ies ok?

Răspuns
Miha 29 martie 2012 - 16:04

Da Stefana, poti pune iaurt, fara probleme. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: