Fursecuri simple

de Miha
3539 vizualizări
Fursecuri simple

* 1 ou
* 100 g zahar
* 100 g unt
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* 220 g faina


Oul se bate bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare.

Untul se topeste si se toarna peste ou, mixand usor. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri omogenizam. Vom obtine un aluat moale, dar care dupa ce va sta la frigider minim jumatate de ora se va intari considerabil.

Rupem bucatele din aluat si formam bilute, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, in jur de 10 minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se pudreaza cu zahar sau se spriteaza cu ciocolata, dupa preferinta.

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

jose manuel 9 octombrie 2010 - 17:36

Esta receta me ha llamado mucho la atención, me lo voy a copiar. Gracias y saludos

Răspuns
diamond 9 octombrie 2010 - 19:15

simple si bune 😀

cand ai timp sa faci atatea? 😛 😀

Răspuns
Gabriela 10 octombrie 2010 - 13:15

vai ce bine arata!trebuie sa fie tare gustoase si pufoase fursecurile tale!pupici!

Răspuns
Andreea Stanescu 3 noiembrie 2010 - 12:31

felicitari, ai super retete!

Răspuns
Miha 3 noiembrie 2010 - 13:04

Multumesc Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 3 noiembrie 2010 - 13:06

Diamond, ma bucur ca-ti plac!
Cat despre timp…hmmm…vreau nu vreau…imi fac. :))
Pup!

Răspuns
Miha 3 noiembrie 2010 - 13:07

Pupici Gabriela si ma bucur mult ca-ti plac fursecurile! 😉

Răspuns
Miha 3 noiembrie 2010 - 13:07

Andreea, multumesc! Ma bucur si sper sa mai revii. Pupici!

Răspuns
cristina 20 ianuarie 2011 - 9:13

Am facut de dimineata aceste fursecuri, sunt foarte bune, dar parca mi se par prea dulci, bine eu i-am glazurat cu ciocolata alba si sa tinem cont ca si aceasta este dulce, iar in cuptor a trebuit sa ai tin mai mult de 10 min, mi se pareau necopti la acest timp, poate si avem cumptoare diferite. Oricum sunt f buni, multumim pentru retete.
O zi superba.. la mine ploua.

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2011 - 9:56

Cristina, depinde de cuptor. De asta am si specificat…”pana incep sa se aureasca pe margini”. 10 minute in cu aproximatie. 😉
Fursecurile sunt moi cand le scoatem din cuptor, se mai intaresc dupa ce se racesc.
Si la noi e innorat. Macar sa avem o zi superba din alte puncte de vedere. 🙂

Răspuns
Alex 2 februarie 2012 - 11:04

Pus si simplu Delicioase nu stiu cum de ti-a venit ideea asta dar nu am cuvinte sa iti multumesc …:P le recomand cu caldura

Răspuns
Miha 2 februarie 2012 - 11:15

Si eu multumesc de aprecieri! :*

Răspuns
ioana 31 martie 2012 - 16:53

va rog ajutati-ma….oare de ce nu mi se intareste???????

Răspuns
ioana 31 martie 2012 - 16:54

va rog sa ma ajutati….nu stiu de ce nu mi se intareste aluatul???????????

Răspuns
Miha 31 martie 2012 - 17:16

Ioana, cat timp a sta la frigider? Trebuie sa obtii un aluat care sa poata fi modelat, nu foarte tare.

Răspuns
diana 22 aprilie 2015 - 23:30

Tocmai ce le-am scos din cuptor! Nu am mai avut rabdare cu nici o glazura, miros grozav Si sint delicioase. Reteta e rapida, instructiunile clare, le-am preparat rapid iar timpul de coacere e acolo

Răspuns
georgiana 26 octombrie 2015 - 17:49

O reteta ideala! Recunosc! Am adaugat esenta de trandafiri iar rezultatul a fost … mmm!

Răspuns
Miha 26 octombrie 2015 - 21:44

multumesc! 🙂

Răspuns
Roxana 4 decembrie 2018 - 21:36

Se poate întinde aluatul sa fac forme de animalute?

Răspuns
Miha 7 decembrie 2018 - 13:00

Da, se poate. Eventual mai poti adauga putina faina 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns