Fursecuri cu stafide

de Miha
2180 vizualizări
Fursecuri cu stafide

Pentru astazi avem o reteta de fursecuri cu stafide, delicioase si extrem de simplu de preparat. Sunt fragede si aromate, cu gust intens de unt si stafide. Desigur, puteti sa inlocuiti stafidele cu bobite de ciocolata, asa cum am facut si eu cu o parte din aluat. Nici daca veti folosi nuci, alune, merisoare sau alte fructe uscate nu va fi rau.

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Pentru astazi avem o reteta de fursecuri cu stafide, delicioase si extrem de simplu de preparat. Sunt fragede si aromate, cu gust… Fursecuri fursecuri cu stafide, fursecuri cu unt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 4 oua 
  • 200 g zahar (pudra)
  • 200 g unt
  • 280 g faina
  • 200 g stafide 
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie

Mod de preparare Fursecuri cu stafide:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar.

  • de obicei, eu rasnesc zaharul intr-o rasnita de cafea. Astfel se topeste mai repede si nu raman granule de zahar netopite

Adaugam coaja de lamaie, esenta de vanilie, un praf de sare si cate un ou, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem si faina, toata deodata, si mixam usor pana la incorporare. La sfarsit , incorporam stafidele.

  • stafidele se pot inlocui cu bobite de ciocolata sau cu ciocolata tocata, cu nuci, alune, merisoare uscate sau alte fructe uscate
  • coaja de lamaie se poate inlocui cu cea de portocale si esenta de vanilie cu cea de rom

Eu am pus aluatul la frigider pentru cca jumatate de ora, la fel si intre turele de copt, dar se poate folosi si imediat.

Se pune in tava cu ajutorul a doua lingurite, lasand spatiu destul de mare intre ele, pentru ca se vor intinde la copt. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade, pentru cca 10 minute, pana fursecurile se vor rumeni usor pe margini. Sunt destul de moi, asa ca le vom scoate din tava si le vom pune pe un gratar cu tot cu hartia de copt. Se intaresc pe masura ce se racesc.

Pofta buna! 😉

Fursecuri cu stafide

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

cozia 19 martie 2021 - 18:29

Buna,draga Mihaela, permite mi sa te intreb aici, daca la tortul cu ciocolata si zmeura cu blat din 9 oua, din 10 septembrie 2019, pot folosi o forma rectangulara de 38 x 7 x 25 cm. Tare mult as vrea sa l prepar pentru aniversarea fiicei mele pe 7 aprilie, surpriza cadou.Nu sunt experimentata intrale torturilor desi le ador dar cu ajutorul sfatului tau sunt totusi convinsa ca l pot face.Multumesc foarte mult si astept raspunsul tau.Sau daca ai alta sugestie, e nevoie de un tort pentru ea si coelgele ei, cam 10 , :)))) si e innebunita dupa torturile cu rom.

Răspuns
Miha 19 martie 2021 - 19:47

Buna,
Da, este in regula sa folosesti tava de 38/25
Tortul este foarte bun, cred ca este o alegere perfecta 😉

Răspuns
cozia 19 martie 2021 - 20:04

multumesc,mama draga dar ce rapid mi ai raspuns.

Răspuns
Miha 19 martie 2021 - 20:26

Cu mare drag.
Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: