Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri cu scortisoara le-am facut pentru copii, pentru pachetelul de la scoala. Dar mirosul care a umplut casa m-a dus cu gandul la Craciun :)) si cu siguranta nu vor lipsi din lista cu retete de prajituri pentru Sarbatori.

Fursecuri cu scortisoara

 

Fursecuri cu scortisoara

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar
loading...

Mod de preparare Fursecuri cu scortisoara:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.

  • Incercati ca atunci cand adaugati ouale sa le puneti fara a opri mixarea, evitand astfel taierea cremei.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

  • In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

Punem scortisoara macinata intr-o farfurie si o amestecam cu zaharul. Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Fiecare bila o tavalim apoi prin scortisoara, ori direct in farfurie, ori puneti cate putina in palma si acoperiti bila de aluat pe toate partile, in functie de cat de multa scortisoara vreti sa fie pe fiecare fursec in parte.

Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt

Fursecuri cu scortisoara

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana fursecurile sunt frumos crescute si rumenite „la talpa”.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Fursecuri cu scortisoara

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Mihule, imi plac mult de tot asa tavalite prin scortisoara! eu le-as tavali si prin nuca!
    mi-ai dat o idee tare buna! te pup!

  2. claudia says:

    cred ca sunt foarte bune …mai ales pt pitici 🙂

  3. Diana says:

    Miha , se vede c-a venit iarna la Iasi (la noi , nu), iti place ca aroma scortisoarei sa-ti inunde casa si sufletul si sa te pregateasca de sarbatorea ce va sa vina :d
    De retnut reteta , ca-s frumoase rau …

  4. Seamana foarte mult cu fursecurile snickerdoodles 🙂 care ne plac la nebunie. Acelea au si niste nuca incorporate.
    Scortisoara face din fursecurile astea un rasfat demn de Mos Craciun !

  5. sunt foarte pufoase si sigur foarte bune 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]