Aceste fursecuri cu scortisoara le-am facut pentru copii, pentru pachetelul de la scoala. Dar mirosul care a umplut casa m-a dus cu gandul la Craciun :)) si cu siguranta nu vor lipsi din lista cu retete de prajituri pentru Sarbatori.
Ingrediente
- 200 g unt
- 150 g zahar (pudra)
- 2 oua
- 400-450 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- In plus:
- 2 linguri scortisoara macinata
- 2 linguri zahar
Mod de preparare Fursecuri cu scortisoara:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.
- Incercati ca atunci cand adaugati ouale sa le puneti fara a opri mixarea, evitand astfel taierea cremei.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.
- In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.
Punem scortisoara macinata intr-o farfurie si o amestecam cu zaharul. Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Fiecare bila o tavalim apoi prin scortisoara, ori direct in farfurie, ori puneti cate putina in palma si acoperiti bila de aluat pe toate partile, in functie de cat de multa scortisoara vreti sa fie pe fiecare fursec in parte.
Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt
si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana fursecurile sunt frumos crescute si rumenite „la talpa”.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
10 comentarii
Mihule, imi plac mult de tot asa tavalite prin scortisoara! eu le-as tavali si prin nuca!
mi-ai dat o idee tare buna! te pup!
Buna ideea cu nuca! 😉
cred ca sunt foarte bune …mai ales pt pitici 🙂
bune bune 😉 Si nu numai pentru pitici :))
Miha , se vede c-a venit iarna la Iasi (la noi , nu), iti place ca aroma scortisoarei sa-ti inunde casa si sufletul si sa te pregateasca de sarbatorea ce va sa vina :d
De retnut reteta , ca-s frumoase rau …
multumesc Diana! >:D<
Seamana foarte mult cu fursecurile snickerdoodles 🙂 care ne plac la nebunie. Acelea au si niste nuca incorporate.
Scortisoara face din fursecurile astea un rasfat demn de Mos Craciun !
Cred ca as putea incerca si cu nuca! :)) Multumesc >:D<
sunt foarte pufoase si sigur foarte bune 🙂
da, cam asa 🙂 Multumesc >:D<