Fursecuri cu scortisoara

de Miha
98 vizualizări
Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri cu scortisoara le-am facut pentru copii, pentru pachetelul de la scoala. Dar mirosul care a umplut casa m-a dus cu gandul la Craciun :)) si cu siguranta nu vor lipsi din lista cu retete de prajituri pentru Sarbatori.

Fursecuri cu scortisoara

 

Fursecuri cu scortisoara

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare Fursecuri cu scortisoara:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.

  • Incercati ca atunci cand adaugati ouale sa le puneti fara a opri mixarea, evitand astfel taierea cremei.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

  • In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

Punem scortisoara macinata intr-o farfurie si o amestecam cu zaharul. Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Fiecare bila o tavalim apoi prin scortisoara, ori direct in farfurie, ori puneti cate putina in palma si acoperiti bila de aluat pe toate partile, in functie de cat de multa scortisoara vreti sa fie pe fiecare fursec in parte.

Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt

Fursecuri cu scortisoara

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana fursecurile sunt frumos crescute si rumenite “la talpa”.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Fursecuri cu scortisoara

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Laura Nechita 27 noiembrie 2013 - 16:37

Mihule, imi plac mult de tot asa tavalite prin scortisoara! eu le-as tavali si prin nuca!
mi-ai dat o idee tare buna! te pup!

Răspuns
Miha 27 noiembrie 2013 - 19:53

Buna ideea cu nuca! 😉

Răspuns
claudia 27 noiembrie 2013 - 17:21

cred ca sunt foarte bune …mai ales pt pitici 🙂

Răspuns
Miha 27 noiembrie 2013 - 19:54

bune bune 😉 Si nu numai pentru pitici :))

Răspuns
Diana 28 noiembrie 2013 - 10:13

Miha , se vede c-a venit iarna la Iasi (la noi , nu), iti place ca aroma scortisoarei sa-ti inunde casa si sufletul si sa te pregateasca de sarbatorea ce va sa vina :d
De retnut reteta , ca-s frumoase rau …

Răspuns
Miha 30 noiembrie 2013 - 18:29

multumesc Diana! >:D<

Răspuns
oana 2 decembrie 2013 - 8:59

Seamana foarte mult cu fursecurile snickerdoodles 🙂 care ne plac la nebunie. Acelea au si niste nuca incorporate.
Scortisoara face din fursecurile astea un rasfat demn de Mos Craciun !

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 14:53

Cred ca as putea incerca si cu nuca! :)) Multumesc >:D<

Răspuns
Maria 3 decembrie 2013 - 22:58

sunt foarte pufoase si sigur foarte bune 🙂

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 14:54

da, cam asa 🙂 Multumesc >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: