Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies

de Miha
292 vizualizări
Fursecuri cu ciocolata

Ca orice mama cu pitici la scoala ma confrunt adeseori cu problema pachetelului. Bine, pentru cele cateva ore petrecute la scoala, avand in vedere ca micul dejun este unul destul de consistent, nu le trebuie mare lucru, dar macar o banana, un fursec sau un biscuit tot trebuie sa le pun in ghiozdan. Si atunci am decis sa le fac eu acasa diverse fursecuri in loc de biscuitii de la magazin, foarte frumos ambalati 🙂

Din cantitatile de mai jos ies in jur de 45 de biscuiti, in functie de cat ii faceti de mari, indeajuns pentru cateva zile de scoala, timp in care o sa-i pastrati intr-o cutie cu capac 😉

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies:

Untul moale, lasat pentru o vreme la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.

  • Crema de unt are tendinta sa se “taie”, dar daca veti adauga ouale in compozitie fara sa opriti mixerul dupa fiecare ou adaugat veti evita aceasta situatie.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

  • In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.
  • Praful de copt il puteti inlocui cu 1 lingurita de bicarbonat, dar mie personal mi-a placut mai mult varianta cu praf de copt, chiar daca acestea din urma ies putin mai plate

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Fursecuri cu ciocolata

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe “talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Fursecuri cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

38 comentarii

adnia 23 octombrie 2013 - 20:01

ce bune sunt si la scoala, ca pachetel!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2013 - 9:59

da, asa este! 😉
Multumesc >:D<

Răspuns
Didi 23 octombrie 2013 - 20:16

nimic cumparat nu se poate compara cu gustul prajituricilor de casa

Răspuns
Miha 24 octombrie 2013 - 10:00

asta incerc sa le spun si eu piticilor si totusi… pentru cele cumparate au o atractie deosebita!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 23 octombrie 2013 - 20:24

Eu nu merg la scoala dar fursecuri din astea as servi zilnic!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2013 - 10:03

da da… tare-s bune la o cafea! 😉

Răspuns
oana 23 octombrie 2013 - 20:54

Mmmmm, tare bun! Sunt de accord cu cele de mai sus, cu o mica MARE exceptie : cum adica indeajuns pentru cateva zile?!?!?!!?!? La mancaciosii mei… 45 sunt numai buni de o gustare 🙂

Răspuns
Miha 24 octombrie 2013 - 10:06

:)))) Ai dreptate, nu m-am mai gandit si la gustarea de dupa pachetelul de la scoala

Răspuns
Oana 24 octombrie 2013 - 12:03

La mine e mai rau ca la o firma de detective. Am facut brownie cappuccino ieri si am aerisit in casa bine de tot. Intra piticii in casa : mami a facut ceva dulceeeee!!!!! Ufff, nici nu se intarise crema si glazura:(
As putea totusi sa le coc la vecini, asa poate apuc si eu unul sau doua .
O sa le inerc in weekend, sunt foarte simplu de facut 😀

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 15:17

:))) firma de detectivi zici?

Răspuns
Mihaela Curea 24 octombrie 2013 - 9:53

Tava este unsa cu ulei si apoi ai pus hartia de copt sau hartia de copt este unsa cu ulei/unt? Si daca da, de ce? 😀

Răspuns
Miha 24 octombrie 2013 - 9:58

Nu, tava nu este unsa cu nimic. Era doar uda :)))) ca am eu asa un fix sa clatesc toate vasele si tavile inainte de a le folosi

Răspuns
Mihaela Curea 24 octombrie 2013 - 10:00

Aha, eu le sterg sa nu fie deloc apa, dar oare nu ajuta daca e tava uda? 😀

Răspuns
Miha 24 octombrie 2013 - 10:02

eu nu o sterg pentru ca se lipeste hartia mai bine :))

Răspuns
Mihaela Curea 24 octombrie 2013 - 10:03

Exact la asta ma gandeam si eu acum.

Oana 24 octombrie 2013 - 12:01

Eu o ud tocmai ca sa se lipeasca mai bine

Maria 26 octombrie 2013 - 16:32

arata nemaipomenit ! la mine s-ar manca in maxim 2 ore 🙂

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 15:21

Atunci e musai sa faci portie dubla! :))

Răspuns
andreea 21 noiembrie 2013 - 14:11

La ce temperatura?

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2013 - 14:13

La foc mediu, adica 180-190 de grade

Răspuns
andreea 21 noiembrie 2013 - 14:20

Multumesc.

Răspuns
Maria 20 ani 26 noiembrie 2013 - 19:38

Sa stii ca te-am descoperit de ceva timp si chiar am avut curajul sa incerc cateva din retetele de dulce. In weekend am facut fursecurile care sunt chiar Foarte Bune. Mama era cam sceptica cand ii aratam ce vreau sa fac dar cand le-a vazut in cuptor era incantata si convinsa ca retetele chiar ies “ca la carte”. Felicitari

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 15:22

Multumesc si tie felicitari pentru tot ceea ce faci! 🙂

Răspuns
zenaida 16 decembrie 2013 - 15:58

Sunt foarte usor de facut si rapide. Noi nu avem copii inca, insa si pentru noi sunt niste delicii, niste momente de ragaz intr-o zi de munca nebuna, in care facem pauze rapide de masa, iar ceva dulce de casa ne incanta inimile. Parca mai cu drag ne intoarcem la indatoriri :))

Răspuns
Miha 16 decembrie 2013 - 16:16

da, asta cam asa e! 😉
Multumesc.

Răspuns
Ramona 31 ianuarie 2014 - 14:49

Multumesc pt reteta. Am notat-o si ma apuc de ea imediat ce ajunge sotul cu untul acasa. Am sa va scriu daca mi-au iesit si cum mi-au iesit. 🙂

Răspuns
Ramona 3 februarie 2014 - 14:50

Am revenit.. am facut de 2 ori pana acum!! nu ma mai satur de ele. sunt nemaipomenite. am dat reteta si altor pers si au fost multumite!!:)

Răspuns
Miha 3 februarie 2014 - 18:45

Ma bucur mult ca ti-au placut! >:D< Multumesc!

Răspuns
alexa 6 februarie 2014 - 16:56

super!arata bine =D

Răspuns
narcisa 31 mai 2014 - 20:31

buna ma bucurmult ca exista oameni care te pot ajuta cand vrei un dulce felicitarile mele draga mea am o intrebare ca eu locuiesc in grecia si am facut kookies dupe reteta greceasca nu am fost incantata deloc si meam propus sa caut in tara mea dar vreau o mica intrebare aici la greci se tine aluatul 3 ore la rece si apoi ai pui la copt mai pun aluatul la frigider sau ai coc direct astept repede rasp sa ma apuc de treaba?!!!!

Răspuns
Miha 2 iunie 2014 - 11:25

Imi cer scuze, dar am lipsit de pe aici in aceste zile. Aluatul nu se pune la rece, se face imediat ce este gata 😉

Răspuns
narcisa 31 mai 2014 - 22:33

nu am mai avut rabdare si iam pus in cuptor in 20 min ai scot sper sa ati trimit multe pupicuri dupa ce ami dau copii raspuns cu un like ms mult si inca o data felicitari!!!

Răspuns
Miha 2 iunie 2014 - 11:26

sper sa va fi placut >:D<

Răspuns
Aida 3 iunie 2014 - 19:12

Si eu am facut tot un fel de fursecuri din acestea, o reteta diferita un pic. Foarte bune!

Răspuns
Adela 7 noiembrie 2014 - 20:46

Tot ce este cu ciocolata este adorat de mine. Aceste fursecuri le-as consuma dimineata cu un ceai fierbinte sau cu o cafea calda inainte de a ma apuca de treaba.

Răspuns
Lavinia 21 decembrie 2014 - 14:37

Foarte bune si foarte usor de facut. Multumesc pentru reteta..:)

Răspuns
Ioana 24 decembrie 2014 - 13:17

Sunt foarte bune !!Am mai gătit din rețetele tale,iar toate au ieșit foarte bune . Felicitări pentru tot ceea ce faci.

Răspuns
Miha 24 decembrie 2014 - 16:03

Multumesc frumos!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: