Reteta Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies
Ca orice mama cu pitici la scoala ma confrunt adeseori cu problema pachetelului. Bine, pentru cele cateva ore petrecute la scoala, avand in vedere ca micul dejun este unul destul de consistent, nu le trebuie mare lucru, dar macar o banana, un fursec sau un biscuit tot trebuie sa le pun in ghiozdan. Si atunci am decis sa le fac eu acasa diverse fursecuri. Asta in loc de biscuitii de la magazin, foarte frumos ambalati 🙂 Din cantitatile de mai jos ies in jur de 45 de biscuiti, in functie de cat ii faceti de mari, indeajuns pentru cateva zile de scoala, timp in care o sa-i pastrati intr-o cutie cu capac 😉

INGREDIENTE
- 200 g unt
- 150 g zahar (pudra)
- 2 oua
- 150 g ciocolata amaruie
- 400-450 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies:
Untul moale, lasat pentru o vreme la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.
- Crema de unt are tendinta sa se „taie”, dar daca veti adauga ouale in compozitie fara sa opriti mixerul dupa fiecare ou adaugat veti evita aceasta situatie.
Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.
- In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.
- Praful de copt il puteti inlocui cu 1 lingurita de bicarbonat, dar mie personal mi-a placut mai mult varianta cu praf de copt, chiar daca acestea din urma ies putin mai plate
La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.
Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 😉
38 comentarii
ce bune sunt si la scoala, ca pachetel!
da, asa este! 😉
Multumesc >:D<
nimic cumparat nu se poate compara cu gustul prajituricilor de casa
asta incerc sa le spun si eu piticilor si totusi… pentru cele cumparate au o atractie deosebita!
Eu nu merg la scoala dar fursecuri din astea as servi zilnic!
da da… tare-s bune la o cafea! 😉
Mmmmm, tare bun! Sunt de accord cu cele de mai sus, cu o mica MARE exceptie : cum adica indeajuns pentru cateva zile?!?!?!!?!? La mancaciosii mei… 45 sunt numai buni de o gustare 🙂
:)))) Ai dreptate, nu m-am mai gandit si la gustarea de dupa pachetelul de la scoala
La mine e mai rau ca la o firma de detective. Am facut brownie cappuccino ieri si am aerisit in casa bine de tot. Intra piticii in casa : mami a facut ceva dulceeeee!!!!! Ufff, nici nu se intarise crema si glazura:(
As putea totusi sa le coc la vecini, asa poate apuc si eu unul sau doua .
O sa le inerc in weekend, sunt foarte simplu de facut 😀
:))) firma de detectivi zici?
Tava este unsa cu ulei si apoi ai pus hartia de copt sau hartia de copt este unsa cu ulei/unt? Si daca da, de ce? 😀
Nu, tava nu este unsa cu nimic. Era doar uda :)))) ca am eu asa un fix sa clatesc toate vasele si tavile inainte de a le folosi
Aha, eu le sterg sa nu fie deloc apa, dar oare nu ajuta daca e tava uda? 😀
eu nu o sterg pentru ca se lipeste hartia mai bine :))
Exact la asta ma gandeam si eu acum.
Eu o ud tocmai ca sa se lipeasca mai bine
arata nemaipomenit ! la mine s-ar manca in maxim 2 ore 🙂
Atunci e musai sa faci portie dubla! :))
La ce temperatura?
La foc mediu, adica 180-190 de grade
Multumesc.
Sa stii ca te-am descoperit de ceva timp si chiar am avut curajul sa incerc cateva din retetele de dulce. In weekend am facut fursecurile care sunt chiar Foarte Bune. Mama era cam sceptica cand ii aratam ce vreau sa fac dar cand le-a vazut in cuptor era incantata si convinsa ca retetele chiar ies „ca la carte”. Felicitari
Multumesc si tie felicitari pentru tot ceea ce faci! 🙂
Sunt foarte usor de facut si rapide. Noi nu avem copii inca, insa si pentru noi sunt niste delicii, niste momente de ragaz intr-o zi de munca nebuna, in care facem pauze rapide de masa, iar ceva dulce de casa ne incanta inimile. Parca mai cu drag ne intoarcem la indatoriri :))
da, asta cam asa e! 😉
Multumesc.
Multumesc pt reteta. Am notat-o si ma apuc de ea imediat ce ajunge sotul cu untul acasa. Am sa va scriu daca mi-au iesit si cum mi-au iesit. 🙂
Am revenit.. am facut de 2 ori pana acum!! nu ma mai satur de ele. sunt nemaipomenite. am dat reteta si altor pers si au fost multumite!!:)
Ma bucur mult ca ti-au placut! >:D< Multumesc!
super!arata bine =D
buna ma bucurmult ca exista oameni care te pot ajuta cand vrei un dulce felicitarile mele draga mea am o intrebare ca eu locuiesc in grecia si am facut kookies dupe reteta greceasca nu am fost incantata deloc si meam propus sa caut in tara mea dar vreau o mica intrebare aici la greci se tine aluatul 3 ore la rece si apoi ai pui la copt mai pun aluatul la frigider sau ai coc direct astept repede rasp sa ma apuc de treaba?!!!!
Imi cer scuze, dar am lipsit de pe aici in aceste zile. Aluatul nu se pune la rece, se face imediat ce este gata 😉
nu am mai avut rabdare si iam pus in cuptor in 20 min ai scot sper sa ati trimit multe pupicuri dupa ce ami dau copii raspuns cu un like ms mult si inca o data felicitari!!!
sper sa va fi placut >:D<
Si eu am facut tot un fel de fursecuri din acestea, o reteta diferita un pic. Foarte bune!
Tot ce este cu ciocolata este adorat de mine. Aceste fursecuri le-as consuma dimineata cu un ceai fierbinte sau cu o cafea calda inainte de a ma apuca de treaba.
Foarte bune si foarte usor de facut. Multumesc pentru reteta..:)
Sunt foarte bune !!Am mai gătit din rețetele tale,iar toate au ieșit foarte bune . Felicitări pentru tot ceea ce faci.
Multumesc frumos!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! >:D<