Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt

de Miha
2676 vizualizări

Dragii mei, iata ca azi ma prezint in fata voastra cu prajitura cu care am participat la Finala Blog Chef. Am “reconstruit” reteta acasa, odata pentru voi cei care mi-ati cerut aceasta reteta si odata pentru prietenii nerabdatori, dornici de degustare. In fata lor am trecut proba :))))  sper sa va placa si voua si sa o bagati acolo in lista cu retete de prajituri ce le aveti de facut in curand. 🙂

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 250 g biscuiti obisnuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • Crema de iaurt:
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 140 g iaurt Danone
  • 250 g mascarpone
  • ~50 g ciocolata amaruie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zmeura

Mod de preparare Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt:

Blat:

Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra puteti adauga 1-2 linguri de zahar in pesmetul de biscuiti.

Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) sau in forme individuale. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata cat sa fie bine acoperita gelatina.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 200 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Mixam putin crema racita, pana incepe sa capete consistenta, apoi incorporam iaurtul, zaharul vanilat si crema mascarpone. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Impartim crema in 2 parti egale. In una din ele vom pune ciocolata tocata marunt, iar in cealalta zmeura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Peste blatul de biscuiti punem crema cu zmeura, apoi cea cu ciocolata. Sau invers. 😀  Nivelam si dam la frigider pana crema se intareste bine.

Scoatem din forma si turnam sau spritam deasupra glazura de ciocolata. Acoperim toata suprafata prajiturii cu zmeura.

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

 

poate vă plac și rețetele

30 comentarii

aurelia 5 aprilie 2013 - 14:22

wonderful, lovely, esquisito,delicioso, maravilloso, minunata…
duetul cu ch iti da aaaripi| 🙂

Răspuns
Miha 5 aprilie 2013 - 20:20

Multumesc mult >:D<

Răspuns
Magda Adina 5 aprilie 2013 - 14:26

Ce frumos arata !!! La mine nu veti vedea niciodata asa ceva , sunt praf la capitolul torturi si prajituri !! :(((
Felicitari , Miha !!

Răspuns
Miha 5 aprilie 2013 - 20:21

Multumesc Adina! >:D< Chiar daca nu faci torturi sau prajituri compensezi din plin la celelalte capitole 😉

Răspuns
Alina Vicu 5 aprilie 2013 - 16:04

O combinatie grozava intr-o prezentare pe masura.

Răspuns
Miha 5 aprilie 2013 - 20:22

multumesc frumos Alina! >:D<

Răspuns
Teobucatar 5 aprilie 2013 - 18:09

Cioco si fructe? De doua ori buuun!

Răspuns
oana ciurea 5 aprilie 2013 - 18:56

Doamne, Miha… sunt fara cuvinte….

Răspuns
Miha 5 aprilie 2013 - 20:23

Multumesc Oana! Esti o draguta! >:D<

Răspuns
mandala 5 aprilie 2013 - 22:16

Superb !

Răspuns
Miha 7 aprilie 2013 - 6:43

Multumesc! >:D<

Răspuns
Diana 6 aprilie 2013 - 6:58

Cat e de mistooo ; cum sa nu fii castigator cu-asa ceva .
Sper s-o incerc si eu , ca-mi place rau .

Răspuns
Miha 7 aprilie 2013 - 6:44

Multumesc Diana!
Cred ca, nefiind foarte dulce, o poti incerca! 😉 Sper sa-ti placa!

Răspuns
corina 6 aprilie 2013 - 13:56

Felicitari Miha! >:D< E splendid desertul, de fotografie nu mai zic!Sa folosesti premiul cu sanatate, sau poate ca deja l-ai folosit 🙂

Răspuns
Miha 7 aprilie 2013 - 6:44

Multumesc din suflet Corina! >:D<

Răspuns
madi_marin 7 aprilie 2013 - 7:57

Felicitari, Miha! Desertul e superb si cu siguranta delicios!

Răspuns
rafaelaskitchen 7 aprilie 2013 - 10:11

Delicios!

Răspuns
Andreea 7 aprilie 2013 - 20:54

Arata spectaculos de bine. As da orice sa am ocazia sa-l si gust…

Răspuns
Teo 11 aprilie 2013 - 18:46

Arata atat de bine!!si crema e o nebunie!

Răspuns
http://www.cartebucate.eu 14 aprilie 2013 - 1:40

Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?

you made blogging look easy. The overall look of your site is
excellent, as well as the content!

Răspuns
Emily 20 aprilie 2013 - 16:27

arata intr-un mare fel! Weekend placut draga mea!

Răspuns
Miha 20 aprilie 2013 - 20:40

multumesc Emily, la fel si tie draga mea! >:D<

Răspuns
Macy 26 aprilie 2013 - 10:00

O minunatie, desi nu cred ca o voi prepara pt ca pana ajung acolo vii cu altceva si mai apetisant:))

Răspuns
Liana 25 iunie 2015 - 15:53

Arata minunat!! este pe lista 🙂 ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o? multumesc

Răspuns
Liana 25 iunie 2015 - 15:55

Am vazut acum in descriere 🙂 voi dubla cantitatile, avand o tava mai mare

Răspuns
NIcoleta 7 august 2015 - 23:55

Miha,daca la crema de iaurt vreau sa dublez cantitatea , cata gelatina pun ?

Răspuns
Miha 8 august 2015 - 12:44

eu as mai pune o lingurita in plus

Răspuns
Nicoleta 8 august 2015 - 19:08

Multumesc,Miha ! O voi face in seara asta…..

Răspuns
Ysa 22 septembrie 2015 - 8:29

Buna ziua!
Arata senzational ….te rog sa-mi spui cata zmeura se pune in crema si cata ciocolata?

Răspuns
Miha 25 septembrie 2015 - 11:59

Ciocolata am pus ~50 g si zmeura cred ca tot pe acolo. Cantitatile nu sunt fixe, pui cat vrei si cat iti place 😉
Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: