Dragii mei, iata ca azi ma prezint in fata voastra cu prajitura Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt, cu care am participat la Finala Blog Chef
Am „reconstruit” reteta acasa, odata pentru voi cei care mi-ati cerut aceasta reteta si odata pentru prietenii nerabdatori, dornici de degustare. In fata lor am trecut proba :)))) sper sa va placa si voua si sa o bagati acolo in lista cu retete de prajituri ce le aveti de facut in curand. 🙂

INGREDIENTE
- Pentru blat
- 250 g biscuiti obisnuiti
- 2 linguri cacao
- 1 lingura zahar pudra
- 50 g ciocolata amaruie
- 150 g unt
- Crema de iaurt:
- 100 g ciocolata alba
- 10 g gelatina
- 200 ml smantana pentru frisca
- 140 g iaurt Danone
- 250 g mascarpone
- ~50 g ciocolata amaruie
- 2 pliculete zahar vanilat
- zmeura
- Pentru ornat:
- 100 g ciocolata amaruie
- 200 ml smantana pentru frisca
- zmeura
Mod de preparare Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt:
Blat:
Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.
In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra puteti adauga 1-2 linguri de zahar in pesmetul de biscuiti.
Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) sau in forme individuale. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.
Crema de iaurt:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata cat sa fie bine acoperita gelatina.
Ciocolata tocata sau rupta bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 200 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.
Mixam putin crema racita, pana incepe sa capete consistenta, apoi incorporam iaurtul, zaharul vanilat si crema mascarpone. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.
Impartim crema in 2 parti egale. In una din ele vom pune ciocolata tocata marunt, iar in cealalta zmeura.
Glazura:
Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.
Peste blatul de biscuiti punem crema cu zmeura, apoi cea cu ciocolata. Sau invers. 😀 Nivelam si dam la frigider pana crema se intareste bine.
Scoatem din forma si turnam sau spritam deasupra glazura de ciocolata. Acoperim toata suprafata prajiturii cu zmeura.
33 comentarii
wonderful, lovely, esquisito,delicioso, maravilloso, minunata…
duetul cu ch iti da aaaripi| 🙂
Multumesc mult >:D<
Ce frumos arata !!! La mine nu veti vedea niciodata asa ceva , sunt praf la capitolul torturi si prajituri !! :(((
Felicitari , Miha !!
Multumesc Adina! >:D< Chiar daca nu faci torturi sau prajituri compensezi din plin la celelalte capitole 😉
O combinatie grozava intr-o prezentare pe masura.
multumesc frumos Alina! >:D<
Cioco si fructe? De doua ori buuun!
Doamne, Miha… sunt fara cuvinte….
Multumesc Oana! Esti o draguta! >:D<
Superb !
Multumesc! >:D<
Cat e de mistooo ; cum sa nu fii castigator cu-asa ceva .
Sper s-o incerc si eu , ca-mi place rau .
Multumesc Diana!
Cred ca, nefiind foarte dulce, o poti incerca! 😉 Sper sa-ti placa!
Felicitari Miha! >:D< E splendid desertul, de fotografie nu mai zic!Sa folosesti premiul cu sanatate, sau poate ca deja l-ai folosit 🙂
Multumesc din suflet Corina! >:D<
Felicitari, Miha! Desertul e superb si cu siguranta delicios!
Delicios!
Arata spectaculos de bine. As da orice sa am ocazia sa-l si gust…
Arata atat de bine!!si crema e o nebunie!
Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your site is
excellent, as well as the content!
arata intr-un mare fel! Weekend placut draga mea!
multumesc Emily, la fel si tie draga mea! >:D<
O minunatie, desi nu cred ca o voi prepara pt ca pana ajung acolo vii cu altceva si mai apetisant:))
Arata minunat!! este pe lista 🙂 ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o? multumesc
Am vazut acum in descriere 🙂 voi dubla cantitatile, avand o tava mai mare
Miha,daca la crema de iaurt vreau sa dublez cantitatea , cata gelatina pun ?
eu as mai pune o lingurita in plus
Multumesc,Miha ! O voi face in seara asta…..
Buna ziua!
Arata senzational ….te rog sa-mi spui cata zmeura se pune in crema si cata ciocolata?
Ciocolata am pus ~50 g si zmeura cred ca tot pe acolo. Cantitatile nu sunt fixe, pui cat vrei si cat iti place 😉
Multumesc!
Lista cu ingrediente și cantitățile lipsesc cu desăvârșire!
Acum ar treui sa se vada.
Multumesc
Mulțumesc frumos!