Prajituri / Retete de prajituri

Cuburi cu vanilie

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina (~150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Cuburi cu vanilie:

Blat:

Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.

preparare blat prajitura

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.

Cum se prepara blatul de prajitura

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Blat cu cacao pentru prajitura

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Blat pufos pentru prajitura de casa

Sirop:

Zaharul il caramelizam,dupa care il „stingem” cu apa. Lasam la racit.

  • Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

Crema:

Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca. Amestecam sa nu se formeze cocoloase, pana se ingroasa si dam deoparte la racit.

Budinca de vanilie

Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.

Crema de unt pentru prajitura de casa

Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare, pana la omogenizare. Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.

Prajitura cu crema de vanilie

Decor:

Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare. Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Frumoase cuburile tale Miha…si tare apetisante…blatul seamana cu cel de negresa…cum e prajitura?…dulce de te lesina?

  2. Arata minunat cuburile aceastea…ce perfecte le-ai taiat.Le-as incerca saptamina asta,dar m-am pus tare pe dieta.O salvez,si-ti dau de stire cind o prestez..(cel mai exact probabil saptamana viitoare de pasti).Mersi…salvat.

  3. Deosebite cuburile tale Miha! Felicitari.

  4. mihaela,ce bine arata si ce perfect taiate!felicitari,trebuie ca’s o bunatate!

  5. so delicous!

  6. Miha,ti-au iesit frumoase!Asa de perfect le-ai taiat.Felicitari! Iti transmit pupicei si la cat mai multe retete!

  7. Dora,nu fu chiar asa de dulce. :)) In frisca n-am pus deloc zahar si gusturile s-au…compensat.
    Te pup si multumesc de aprecieri!

  8. Paradis,abia te astept cu impresii! Ma bucur nespus ca ti-a placut! Pup!

  9. Alison,cutitul fu de vina! :)) Da,a fost buna pentru o improvizatie de moment! Pup!

  10. extraordinare aceste cuburi:P
    le am incercat si eu ieri si miau iesit foarte bune.
    ai un blog super
    la cat mai multe retete

  11. Alinut, multumesc! 🙂
    Sa va fie de bine, daca ati papat cu pofta.
    Bun venit in blogosfera.

  12. Anonymous says:

    Buna,
    Am incercat prajitura acesta si nu mi-a iesit blatul pufos ca al tau, poate nu am pus eu ce trebuia?
    oricum foarte buna prajiturica.

  13. Poate nu ai batut albusurile foarte bine?
    In momentul in care pui deasupra galbenusurile amestecate cu ulei, acestea ar trebui sa ramana deasupra, daca spuma de albusuri are consistenta corecta.
    Ma bucur totusi ca ti-a placut! 🙂

  14. Anonymous says:

    da foarte buna crema de vanilie, nu mai tin minte daca au ramas deasupra galbenusurile, oricum sa tin cont de asta ptr data viitoare caci cu siguranta o sa mai fac.
    mersi mult.
    ai un blog foarte complex aici gasesti de toate si foarte bune, iti apreciez munca.

  15. Multumesc! 🙂

  16. Valentina says:

    Sì siropul?

  17. Emilia Vasilca says:

    untul il topim si apoi il mixam pana devine ca o crema…untul fierbinte?…cum il luam de pe foc?se bate?…nush, intreb n-am mai facut niciodata asa

    • Nu e necesar sa-l tii pe foc pana este fierbinte, e de ajuns sa fie caldut. Apoi il mixezi pana devine crema. Operatiunea va dura putin, dar va rezulta o crema de unt foarte fina. 😉

  18. Cristina says:

    Ce fac cu siropul? nu ai specificat sau nu am inteles eu bine 🙁

    • Se face un sirop din 100 g zahar si 150 ml apa. Din acest sirop iei 3 linguri ce le folosesti pentru compozitia de blat, cu ce ramane insiropezi blatul.

  19. Diana Popa says:

    Am facut prajitura, super delicioasa dar chiar daca am insiropat blatul, a iesit cam uscat. Oare daca sta peste noapte la rece, se mai inmoaie?

    • Blatul se mai inmoaie si de la crema. Acuma depinde si cat de insiropate iti plac prajiturile… Mai poti pune sirop in plus daca vrei blatul foarte insiropat 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: