Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 5 oua
- 100 g zahar
- 3 linguri ulei
- 3 linguri sirop de zahar ars
- 3 linguri cacao
- 1 cana faina (~150 g)
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- Pentru sirop avem nevoie de:
- 100 g zahar
- 150 ml apa
- Pentru crema avem nevoie de:
- 100 g unt
- 1 plic budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 100 g zahar
- Pentru decor avem nevoie de:
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura de cacao
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare Cuburi cu vanilie:
Blat:
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
Sirop:
Zaharul il caramelizam,dupa care il „stingem” cu apa. Lasam la racit.
- Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.
Crema:
Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca. Amestecam sa nu se formeze cocoloase, pana se ingroasa si dam deoparte la racit.
Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.
Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare, pana la omogenizare. Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.
Decor:
Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare. Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.
23 comentarii
Frumoase cuburile tale Miha…si tare apetisante…blatul seamana cu cel de negresa…cum e prajitura?…dulce de te lesina?
Arata minunat cuburile aceastea…ce perfecte le-ai taiat.Le-as incerca saptamina asta,dar m-am pus tare pe dieta.O salvez,si-ti dau de stire cind o prestez..(cel mai exact probabil saptamana viitoare de pasti).Mersi…salvat.
Deosebite cuburile tale Miha! Felicitari.
mihaela,ce bine arata si ce perfect taiate!felicitari,trebuie ca’s o bunatate!
so delicous!
Miha,ti-au iesit frumoase!Asa de perfect le-ai taiat.Felicitari! Iti transmit pupicei si la cat mai multe retete!
Dora,nu fu chiar asa de dulce. :)) In frisca n-am pus deloc zahar si gusturile s-au…compensat.
Te pup si multumesc de aprecieri!
Paradis,abia te astept cu impresii! Ma bucur nespus ca ti-a placut! Pup!
Alison,cutitul fu de vina! :)) Da,a fost buna pentru o improvizatie de moment! Pup!
extraordinare aceste cuburi:P
le am incercat si eu ieri si miau iesit foarte bune.
ai un blog super
la cat mai multe retete
Alinut, multumesc! 🙂
Sa va fie de bine, daca ati papat cu pofta.
Bun venit in blogosfera.
Buna,
Am incercat prajitura acesta si nu mi-a iesit blatul pufos ca al tau, poate nu am pus eu ce trebuia?
oricum foarte buna prajiturica.
Poate nu ai batut albusurile foarte bine?
In momentul in care pui deasupra galbenusurile amestecate cu ulei, acestea ar trebui sa ramana deasupra, daca spuma de albusuri are consistenta corecta.
Ma bucur totusi ca ti-a placut! 🙂
da foarte buna crema de vanilie, nu mai tin minte daca au ramas deasupra galbenusurile, oricum sa tin cont de asta ptr data viitoare caci cu siguranta o sa mai fac.
mersi mult.
ai un blog foarte complex aici gasesti de toate si foarte bune, iti apreciez munca.
Multumesc! 🙂
Sì siropul?
Ce-i cu siropul, Valentina?
Scuza-ma, dar n-am inteles intrebarea
untul il topim si apoi il mixam pana devine ca o crema…untul fierbinte?…cum il luam de pe foc?se bate?…nush, intreb n-am mai facut niciodata asa
Nu e necesar sa-l tii pe foc pana este fierbinte, e de ajuns sa fie caldut. Apoi il mixezi pana devine crema. Operatiunea va dura putin, dar va rezulta o crema de unt foarte fina. 😉
Ce fac cu siropul? nu ai specificat sau nu am inteles eu bine 🙁
Se face un sirop din 100 g zahar si 150 ml apa. Din acest sirop iei 3 linguri ce le folosesti pentru compozitia de blat, cu ce ramane insiropezi blatul.
Am facut prajitura, super delicioasa dar chiar daca am insiropat blatul, a iesit cam uscat. Oare daca sta peste noapte la rece, se mai inmoaie?
Blatul se mai inmoaie si de la crema. Acuma depinde si cat de insiropate iti plac prajiturile… Mai poti pune sirop in plus daca vrei blatul foarte insiropat 😉