Cremsnit

de Miha
182 vizualizări
Cremsnit

Cremsnit-ul cred ca este una din cele mai cunoscute si apreciate retete de prajituri. Cu toate acestea eu personal am facut-o de putine ori, si asta cu multi ani in urma. Asa se face ca atunci cand piticii mi-au cerut sa le fac o prajitura d-aia buna cu crema de vanilie, am cedat rugamintilor, singura conditie fiind sa ma lase sa aleg eu din ce voi face foile sau blatul :)))  Am ales varianta cea mai comoda si cea mai usoara, ca aveam aluat de foietaj in congelator, dar cine se incumeta poate face si aluat de foietaj in casa 😉

Cremsnit

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Cremsnit:

Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem una din foi, punem crema de vanilie in strat uniform si acoperim cu cea de-a doua foaie. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, dar a doua zi prajitura este mai buna, foile se inmoaie suficient si poate fi portionata bine si frumos 😉

Eu va doresc pofta buna si un week-end frumos! >:D<

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Simona 7 septembrie 2013 - 17:05

Una din prajiturile noastre preferate!!

Răspuns
Oana D. 8 septembrie 2013 - 17:17

Si eu ma dau in vant dupa cremsnit. E un dulce al copilariei mele, poate de aceea. Ti-a iesit tare bine crema!

Răspuns
Paula Gafitescu 9 septembrie 2013 - 8:33

Si eu tot la varianta rapida as fi apelat 😛 Arata bine de tot, delicios stiu ca e 😉 Pupici

Răspuns
Diana 10 septembrie 2013 - 10:41

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , toata am salivat ….:d

Răspuns
Laura M 11 septembrie 2013 - 21:44

Asa fac si eu tot cu aluat cumparat, dar m-ar interesa si cum se face.

Răspuns
dana 12 septembrie 2013 - 2:39

buna priji! felicitari

Răspuns
Rocsy Ciobanu 14 septembrie 2013 - 20:14

O prajitura cremoasa si delicioasa!

Răspuns
Ioana 20 septembrie 2013 - 14:58

Se gasesc si foi gata coapte, de la Boromir, parca. Eu numai din alea cumpar cand fac cremsnit.

Răspuns
cristina cocolete 24 noiembrie 2013 - 16:14

Ceva nai multa responsabilitate atunci cand prezentati retetele.
Ma refer la rigurozitatea privitoare la cantitati, dimensiuni, etc.
Am facut reteta, am respectat-o si categoric nu a iesit ca in foto, cantitatea de crema fiind subdimensionata fata de dimensiunile foietajului(din comert, marca proprie MegaImage).

Răspuns
Miha 24 noiembrie 2013 - 16:21

Ai dreptate, n-am masurat foile de foietaj, mi-a scapat acest aspect. 😀
Nu am idee cat sunt de mari foile de aluat de la Megaimage, probabil ca sunt mai mari decat cele folosite de mine.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: