Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Reteta Prajitura cu capsuni si iaurt

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3/4 cana zahar (150 grame)
  • 1/2 cana ulei (125 ml)
  • 1 cana iaurt
  • 1 si 1/2 cana faina (300 grame)
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • cca 300 g capsuni

Se va folosi cana de 250 ml

loading...

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata 😉 N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru care nu ai nevoie de cine stie ce ingrediente, dar rezultatul este super-delicios! O prajitura pufoasa, cu miez usor umed, ca si cum ar fi insiropata.

Prajiura se poate coace si in tava rotunda, ca de tort sau in forme de briose, in varianta aceasta fiind mult mai pe placul copiilor.

Mod de preparare Prajitura cu capsuni si iaurt:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si aromele, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga iaurtul si uleiul amestecand continuu. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste galbenusuri si se omogenizeaza.

  • daca preferati mai dulce puteti mari putin cantitatea de zahar

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de mai sus, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

  • puteti pune capsuni mai multe, ori mai putine, in functie de preferinta voastra

 

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • prajitura se pudreaza cu zahar pudra vanilat, dar daca doriti ii puteti face o glazura de ciocolata ori o imbracati intr-un strat generos de frisca. Delicios!

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Profitati de aroma inconfundabila a capsunilor si preparati-le in deserturi fel de fel 😉

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]