Reteta Cheesecake cu capsuni
Voua vi se intampla sa va ramana capsuni in frigider, sa uitati de ele si sa le descoperiti cand sunt cam… obosite? 🙂 Desi primul impuls a fost acela de a le arunca, m-am gandit imediat ca un gem de capsuni ar fi taaare potrivit. Si cand a inceput sa fiarba si sa umple casa cu mirosul sau irezistibil, mi-am zis ca e musai sa fac o prajitura de casa. Asta e povestea acestul cheesecake cu capsuni, nici mai mult, nici mai putin 🙂

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 225 g biscuiti simpli (dulci si sfaramiciosi)
- 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
- 1 lingura cacao neagra
- 100 g unt topit
- Pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci + ~50 g zahar
- 250 ml smantana pentru frisca
- esenta de vanilie
- 500 g capsuni + 200 g zahar
- 10 g gelatina
Mod de preparare Cheesecake cu capsuni:
Blat de biscuiti:
Biscuitii se macina fin. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu folie alimentara. Nivelam cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.
- pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
- puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra) si inca 25 g unt
Crema de branza:
Vom prepara mai intai gemul de capsuni.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.
Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul vertical.
Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de 15 minute, pana incepe sa se ingroase.
Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se racoreste, apoi adaugam gelatina. Se amesteca bine, pana se topeste. Se lasa la racit.
Intr-un castron punem branza de vaci, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, nu neaparat si ferma. Rasturnam peste crema de branza si mixam pana la omogenizare. Adaugam piureul de capsuni si omogenizam din nou.
Scoatem tava de la frigider si turnam crema de branza peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece pana se intareste crema de branza.
- branza de vaci trebuie sa fie dulce si cremoasa
- in cazul in care branza este prea uscata adaugati cateva linguri smantana grasa ori smantana pentru frisca
- gustati! In cazul in care o sa considerati ca este necesar adaugati zahar dupa gust
Un cheesecake cu capsuni grozav de bun si aromat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)