Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu visine fara coacere

Reteta Cheesecake cu visine fara coacere

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 75 g unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci proaspata si cremoasa
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • visine
  • Pentru jeleu:
  • 250 ml suc de visine
  • 10 g gelatina

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc 😀 Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o vreme cand parca ai vrea si altceva. Si atunci, cu gandul la visinele conservate la borcan ce le mai ai in frigider, te gandesti ca un cheesecake cu visine e tot ce ti-ai putea dori in acel moment 🙂

Asa cum suneam, am folosit pentru aceasta reteta de cheesecake visine conservate, dar se pot folosi si proaspete sau din compot. Ma gandesc ca si cu capsuni ar fi grozav de bun 😉

Eu va recomand sa incercati acest cheesecake cu visine, nu numai ca este foarte bun, dar se si face rapid si in maxim 2 ore, daca vi se anunta musafiri, aveti si desertul gata 🙂

Mod de preparare Cheesecake cu visine fara coacere:

Blat de biscuiti:

Biscuitii se macina fin. Se adauga zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) pe fundul careia am pus hartie de copt. Nivelam cu lingura, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

  • pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
  • puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra) si inca 25 g unt

Crema de branza:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Visinele se pun intr-o sita, sa se scurga bine de zeama.

Intr-un castron punem branza de vaci, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, nu neaparat si ferma. Rasturnam peste crema de branza si mixam pana la omogenizare.

Gelatina se topeste, fie pe baie de aburi, fie la microunde. Adaugam cateva linguri din crema de branza si mixam. Rasturnam in castron peste crema de branza si omogenizam. La sfarsit incorporam si visinele, amestecand usor cu o spatula.

Cum se face cheesecake cu visine

 

Scoatem forma de la frigider si turnam crema de branza peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece pana pregatim compozitia pentru jeleu.

  • branza de vaci trebuie sa fie dulce si cremoasa
  • in cazul in care branza este prea uscata adaugati cateva linguri smantana grasa ori smantana pentru frisca

Jeleu de visine:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Incalzim sucul de visine, fara sa fiarba, atat cat temperatura sa fie suportabila la deget. Adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva. Dam la congelator pentru cateva minute, pana se raceste. Daca nu te grabesti o poti pune in frigider. Turnam peste crema de branza si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Cheesecake cu visine

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]