Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu visine fara coacere

Reteta Cheesecake cu visine fara coacere

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 75 g unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci proaspata si cremoasa
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • visine
  • Pentru jeleu:
  • 250 ml suc de visine
  • 10 g gelatina

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc 😀 Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o vreme cand parca ai vrea si altceva. Si atunci, cu gandul la visinele conservate la borcan ce le mai ai in frigider, te gandesti ca un cheesecake cu visine e tot ce ti-ai putea dori in acel moment 🙂

Asa cum suneam, am folosit pentru aceasta reteta de cheesecake visine conservate, dar se pot folosi si proaspete sau din compot. Ma gandesc ca si cu capsuni ar fi grozav de bun 😉

Eu va recomand sa incercati acest cheesecake cu visine, nu numai ca este foarte bun, dar se si face rapid si in maxim 2 ore, daca vi se anunta musafiri, aveti si desertul gata 🙂

Mod de preparare Cheesecake cu visine fara coacere:

Blat de biscuiti:

Biscuitii se macina fin. Se adauga zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) pe fundul careia am pus hartie de copt. Nivelam cu lingura, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

  • pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
  • puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra) si inca 25 g unt

Crema de branza:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Visinele se pun intr-o sita, sa se scurga bine de zeama.

Intr-un castron punem branza de vaci, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, nu neaparat si ferma. Rasturnam peste crema de branza si mixam pana la omogenizare.

Gelatina se topeste, fie pe baie de aburi, fie la microunde. Adaugam cateva linguri din crema de branza si mixam. Rasturnam in castron peste crema de branza si omogenizam. La sfarsit incorporam si visinele, amestecand usor cu o spatula.

Cum se face cheesecake cu visine

 

Scoatem forma de la frigider si turnam crema de branza peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece pana pregatim compozitia pentru jeleu.

  • branza de vaci trebuie sa fie dulce si cremoasa
  • in cazul in care branza este prea uscata adaugati cateva linguri smantana grasa ori smantana pentru frisca

Jeleu de visine:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Incalzim sucul de visine, fara sa fiarba, atat cat temperatura sa fie suportabila la deget. Adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva. Dam la congelator pentru cateva minute, pana se raceste. Daca nu te grabesti o poti pune in frigider. Turnam peste crema de branza si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Cheesecake cu visine

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]