Cheesecake cu fructe de padure, reteta fara coacere. O reteta simpla de cheesecake cu mascarpone, fara zahar adaugat
Zilele trecute am primit vizita unei prietene foarte dragi noua. Abia am asteptat reintalnirea, desi am avut ceva emotii in ceea ce priveste meniul, ea gatind doar dupa retete LCHF 🙂 La capitolul retete de mancare mi-a fost relativ usor sa aleg, dar cand a venit vorba de prajituri de casa, a fost o adevarata provocare, pentru ca eu nu prea stiu sa fac prajituri fara zahar si fara faina 😀 Pana la urma, se pare ca m-am descurcat binisor cu acest cheesecake cu fructe de padure 🙂
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 150 g alune de padure curatate
- 2 linguri fulgi de cocos
- 1 lingura miere
- 25 g unt topit
- Pentru crema de branza:
- 150 g mascarpone
- 150 g crema de branza
- 100 g indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
- 400 ml smantana pentru frisca
- esenta de vanilie
- 3 g gelatina
- Pentru jeleul de fructe de padure:
- 300 g fructe de padure (congelate)
- 50 g indulcitor
- 7 g gelatina
Mod de preparare Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar):
Blat:
Alunele de padure si nuca de cocos se pun in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza. Se rastoarna intr-un castron, se adauga mierea si untul topit si se amesteca pana la omogenizare.
- mierea nu se foloseste in dieta LCHF, dar a fost admisa ca exceptie, fiind in cantitate mica. Puteti folosi indulcitor si mariti putin cantitatea de unt
Compozitia o turnam intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Tasam bine, sa obtinem un blat compact. Dam la rece pana pregatim crema si jeleul de fructe de padure.
Jeleul de fructe de padure:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina se fie bine acoperita.
Punem fructele intr-o cratita si presaram indulcitorul. Punem pe foc mic si amestecand din cand in cand, fierbem pana fructele se inmoaie. Dureaza doar cateva minute. Dam deoparte si mixam cu blenderul vertical. In piureul de fructe obtinut incorporam gelatina, amestecand bine pana la dizolvare. Lasam la racit.
Crema de branza:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina se fie bine acoperita.
Intr-un castron amestecam crema de branza cu mascarpone, indulcitorul si putina esenta de vanilie. Mixam bine.
Separat mixam smantana pentru frisca pana aceasta devine pufoasa. Nu este necesar sa fie si ferma. O incorporam usor in crema de branza.
Gelatina o incalzim usor pe baie de aburi sau la microunde si o incorporam in crema de branza.
Punem aproximativ 2/3 din crema in tava peste blatul de alune de padure. Restul de crema o punem intr-un posh la care am atasat un dui cu varful rotund. Turnam jeleul de fructe de padure, apoi spritam deasupra restul de crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
1 comentariu
Bun pentru pofticiosii la dieta :)) 😀