Chec cu ciocolata si vanilie

de Miha
231 vizualizări
Chec cu vanilie si ciocolata

Desi Craciunul e aproape inca nu am facut nici o lista cu retete de prajituri. Sunt multe prajituri ce le-as face, sunt multe ce-mi plac… Ce este sigur e ca voi face fursecuri, pentru a putea respecta traditia de a-l astepta pe Mos cu bunatati si lapte. 😀 Si pe langa acestea voi face si acest chec cu ciocolata si vanilie, nu neaparat pentru ca are asa un aer festiv, ci pentru ca a placut tare mult piticilor. 😉

Chec cu vanilie si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru checul cu ciocolata:
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 g faina
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru checul cu vanilie:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Chec cu ciocolata si vanilie:

Chec cu ciocolata:

  • Cantitatile pentru checul de ciocolata sunt pentru o portie generoasa. Ce ramane se poate servi ca atare, piticii cu iaurt sau lapte, cei mari cu cafea. :)) Sau se pot face prajituri pe bat. 😉

Topim untul si ciocolata intr-un vas, la foc mic sau la microunde. Mixam compozitia pana aceasta devine cremoasa. Adaugam apoi zaharul si dupa ce acesta s-a topit adaugam un praf de sare, esenta de rom dupa gust si ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Tunam compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25  de minute. Blatul va fi lucios si ferm la atingere. Se lasa la racit apoi se decupeaza formele dorite.

Chec cu ciocolata

Chec cu vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu ulei si esenta de vanilie dupa gust. Adaugam zaharul in spuma de albusuri si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam emulsia de galbenusuri si amestecam usor. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si ciocolata alba rasa pe razatoarea cu ochiuri mici.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata turnam o parte din compozitia alba, apoi pe mijlocul tavii punem un rand de stelute, unele langa altele.

Chec cu vanilie

Turnam deasupra si restul de compozitie alba si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora.

Se lasa la racit apoi se feliaza.

Chec cu ciocolata si vanilie

poate vă plac și rețetele

35 comentarii

gaby_d 14 decembrie 2012 - 18:43

ce frumos e! faina idee ;;)

Răspuns
Miha 14 decembrie 2012 - 20:00

multumesc! :*

Răspuns
dian@ 14 decembrie 2012 - 19:16

foarte frumos arata checul!!! faina ideea cu stelutele!!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2012 - 20:01

multumesc Diana! :*

Răspuns
Ancuta 14 decembrie 2012 - 19:23

Ce idee grozava!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2012 - 20:02

multumesc Ancuto! :*

Răspuns
Melinda 14 decembrie 2012 - 19:49

super idee!!!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2012 - 20:10

multumesc Melinda! :*

Răspuns
raluca balogh 14 decembrie 2012 - 21:25

super ideeee!am sa-l fac si eu!!

Răspuns
Miha 15 decembrie 2012 - 11:02

ma bucur ca-ti place Raluca! Sa ma chemi si pe mine cand il vei face! :))

Răspuns
Ghiocel07 14 decembrie 2012 - 21:49

Doamne de unde-ti vin toate ideile astea minunate? Arata superb.

Răspuns
Miha 15 decembrie 2012 - 11:02

Multumesc Ghiocel! :*

Răspuns
Adriana C 15 decembrie 2012 - 10:56

Superba idee ,felicitari !
Cate checuri ies ? Sigur voi incerca reteta , este prea tentanta.

Răspuns
Miha 15 decembrie 2012 - 11:06

Multumesc Adriana!
Iese un singur chec, copt intr-o tava mare de 30 cm.

Răspuns
Adriana C 15 decembrie 2012 - 12:31

OK ,multumesc si eu Miha !
Am sa-l fac intr-una din tavile in care coc de obicei cozonacul.

Răspuns
Paula Gafitescu 15 decembrie 2012 - 14:13

Grozava e ideea asta!! Chiar eram curioasa cum l-ai facut 😛

Răspuns
Emilia Stanescu 15 decembrie 2012 - 19:40

Geniala !!!
Multumiri pt reteta

Răspuns
Simona 15 decembrie 2012 - 20:00

Ce super arata!! Faina tare ideea!

Răspuns
merstorf monlca 15 decembrie 2012 - 20:13

draga miha ai idei minunate cu ocazia asta ne inspiri si pe noi de ficare data ne aduci noi secrete din buc ta nu le ti doar pt tine si pt asta iti multumesc din suflet ca ni le imprtasesti si noua…te pup

Răspuns
Numele (necesar)gyongyi 17 decembrie 2012 - 7:28

arata bn o sa-l fac de craciun

Răspuns
mandala 19 decembrie 2012 - 20:41

Tare bine arata!

Răspuns
Flori 21 decembrie 2012 - 20:52

Super tare ideea cu steluta! Cred ca incerc si eu 🙂

Răspuns
miremirc 16 ianuarie 2013 - 16:26

Ce chec interesant ! 🙂

Răspuns
loredana 29 ianuarie 2013 - 22:51

foarte tare idea,imi place la nebunie

Răspuns
matza 22 februarie 2013 - 16:00

Bravo,ai idei geniale!!!!

Răspuns
marcela 6 iulie 2013 - 9:24

foarte frumoas arata,fac si eu ,multumesc pt idee,felicitari…

Răspuns
Miha 6 iulie 2013 - 15:27

multumesc >:D<

Răspuns
Diana 7 iulie 2013 - 9:29

Interesant rau de tot …

Răspuns
Beatrice 26 ianuarie 2014 - 22:45

O idee doarte buna .Maine o sa-l fac si eu, sper ca este delicios la cum arata.

Răspuns
Mihaela 28 mai 2014 - 13:38

Felicitari. esti o desteapta

Răspuns
MARIANA 17 octombrie 2014 - 17:31

Interesant!, am fost curioasa sa intru pe reteta mai mult pentru a vedea cum se face steluta. O idee grozava! Felicitarile mele!

Răspuns
Miha 18 octombrie 2014 - 9:07

Multumesc frumos! 🙂

Răspuns
Mirela 22 martie 2016 - 15:40

Miha, ești cea mai tare!

Răspuns
Miha 22 martie 2016 - 19:55

Da? :)))
Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: