Cataif cu frisca

de Miha
1904 vizualizări
Cataif cu frisca

Reteta Cataif cu frisca

Cataif cu frisca
Reteta Cataif cu frisca Mod de preparare Cataif cu frisca: Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la… Dulciuri Cataif cu frisca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 250 g taitei (cat mai subtiri)
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida

Mod de preparare Cataif cu frisca:

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt

si ii dam la cuptor, pana se rumenesc putin. Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar, apa si esenta de rom, care se toarna mai apoi, asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti. Se da din nou la cuptor si se coace pana se „leaga” taiteii si totul devine ca un blat. Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza.

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

alison 21 mai 2009 - 3:05

miha,ce frumos ti-a iesit!felicitari!

Răspuns
Diana 21 mai 2009 - 20:39

Fain…Chiar astazi am vazut intr-un supermarket „cataif la pachet”, cred ca semipreparat, asa cum e si pizza. Ce-i drept, era turcesc, dar n-am luat. Prin celofan se vedea clar un fel de fidea prajita… Si iata ca acuma dau de reta ta de cataif. Inseamna ca trebuie sa fac si eu, nu?

Răspuns
Miha 21 mai 2009 - 20:43

Diana,mai mult ca sigur ca fu un semn. :))

Te pup si spor! 😉

Răspuns
Miha 21 mai 2009 - 20:44

Multumesc Alison! Esti o draguta,ca de obicei!

Te pup!

Răspuns

Lasă un răspuns