Sunt foarte entuziasmata de aceasta reteta de Brownie Cookies. Cred ca sunt cele mai bune fursecuri cu ciocolata pe care le-am facut pana acum. Usor crocante la exterior, moi la interior, cu gust intens de ciocolata… nu stiu daca ti-ai putea dori ceva mai mult.
Se fac usor, iar rezultatul final este senzational. Copiii au fost si ei super incantati de aceste fursecuri si am repetat reteta. Vi le recomand cu toata inima!

INGREDIENTE
- 240 g ciocolata (54% cacao)
- 120 g unt
- 125 g zahar tos
- 125 g zahar brun
- 2 oua
- 130 g faina
- 30 g cacao
- 5 g praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare Brownie Cookies – reteta fursecuri cu ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se topesc intr-o craticioara, pe foc mic sau pe baie de aburi. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Faina se amesteca intr-un castron cu cacaoa si praful de copt.
Intre timp, ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana ouale devin cremoase si se deschid la culoare. Se adauga ciocolata topita si se mixeaza pana la incorporare. Peste acest amestec se cerne amestecul cu faina si se amesteca usor cu o spatula. Se amesteca atat cat amestecul sa fie omogen.
- puteti adauga in compozitie bucatele de ciocolata sau nuca
Eu am preferat metoda mai usoara si am pus compozitia intr-un pos la care am atasat un dui cu varf rotund. Se poate folosi si o lingura sau lingurita, in functie de cat de mari vreti sa le faceti.
Se pune compozitia de fursecuri in tava tapetata cu hartie de copt, fiecare gramajoara de aluat una la distanta de cealalta, deoarece se vor intinde la copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 10-12 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care ii scoatem de pe hartia de copt.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
1 comentariu
O reteta binevenita.Ma gandesc sa pregatesc aceste fursecuri cu fructoza.