Reteta Biscuiti cu unt si ciocolata
Va aduc azi o reteta de biscuiti cu unt si ciocolata pe care trebuie s-o incercati si voi. Sunt o adevarata incantare, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Usor si rapid de facut, crocanti si aromati…
INGREDIENTE
- 200 g unt
- 100 g zahar (pudra)
- 2 galbenusuri
- 350 g faina
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- In plus:
- zahar brun
- ~50 g ciocolata (54% cacao)
- lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Biscuiti cu unt si ciocolata:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie, galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte si adaugam faina. Amestecam bine pana la omogenizarea aluatului, nu e nevoie sa framantam.
- aluatul il puteti aroma cu orice alta aroma aveti si va place voua
- la final, aluatul este usor moale, dar nelipicios. Daca este necesar mai adaugati 1-2 linguri faina
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, timp in care aluatul se va intari.
Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa usor infainata sau direct pe hartia de copt. Recomand pe aceasta din urma, in acest mod biscuitii nu isi vor strica forma, de la transferul de pe masa in tava. Cu ajutorul cutitului de pizza si a unei rigle aluatul se taie in dreptunghiuri, la marimea dorita de voi. Pe fiecare dreptunghi, pe diagonala, presaram zahar brun.
- aluatul este bun si pentru biscuiti taiati cu forma 😉
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 10 minute, pana biscuitii se rumenesc usor pe margini.
- timpul de coacere poate varia in functie de marimea si grosimea biscuitilor
Scoateti biscuitii pe un gratar si lasati-i la racit. Cat sunt calzi sunt fragezi si trebuie manevrati cu atentie, se intaresc dupa ce se racesc.
Glazura de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga apoi lapte, putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita.
Biscuitii raciti se inmoie in glazura de ciocolata, pe diagonala, si se lasa pe gratar pana se intareste glazura.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI