Aluat pentru Eclere si Choux

de Miha
35710 vizualizări

aluat pentru eclere si choux

Afli ca prin vecini e forfota mare, fac fetele eclere – reteta de la mama. Hmmm, parca as face si eu… dar e prea multa munca, poate alta data. Nu dureaza prea mult si suna sora ta draga si zice: “am facut eclere, da-mi si mie o reteta de fondant”. Na, cum sa mai rezisti? Si uite-asa am facut eclere. Astazi, o alta reteta de aluat pentru eclere si choux, fata de cea pe care o faceam de obicei, si pe care n-am crezut ca o voi schimba vreodata.

Afli ca prin vecini e forfota mare, fac fetele eclere – reteta de la mama. Hmmm, parca as face si eu… dar… Prajituri Aluat pentru Eclere si Choux European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 9 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 8 oua

NOTE

Din toata cantitatea de aluat am obtinut 20 de eclere mari si 10 choux-uri

Mod de preparare Aluat pentru Eclere si Choux:

Se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea.

Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Aluatul se va strange, iar pe fundul cratitei va ramane pelicula de aluat.

Lasam sa se raceasca, timp in care aluatul se va mai intari. Mixam usor, sa desfacem compozitia, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

  • pana nu demult foloseam telul pentru prepararea aluatului pentru coji de eclere, dar cu mixerul treaba merge mult mai repede si mai bine
  • in functie de marimea oualor, incepeti cu 6 oua si daca mai este necesar mai adaugati un ou sau doua. Aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge

Aluatul pentru eclere se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Pentru eclere bastonase de cca 8-10 cm lungime, pentru choux-uri rozete.

  • din toata cantitatea de aluat am obtinut 20 de eclere mari si 10 choux-uri

Se da tava la cuptor la foc mare (250 grade la cuptor electric) pentru 15-20 minute, timp in care cojile pentru eclere sunt crescute si rumenite usor. Apoi inca 10-15 minute la foc mediu (180-190 grade la cuptor electric sau 160-170 grade cuptor electric cu ventilatie)

  • in primele 15-20 de minute este foarte important sa nu se deschida usa cuptorului, daca nu o deschideti deloc pana la final cu atat mai bine
  • in functie de cuptorul fiecaruia, urmariti stadiul de coacere. Este posibil ca 20 de minute sa fie prea mult, caz in care reduceti timpul de coacere

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Sa va fie de folos! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: