Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Ingrediente

  • Pentru circa 40 de bucati:
  • 200 g ciocolata, rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un varf cutit sare
  • 2 oua (in reteta originala sunt 3)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina (1 cana si jumatate)
  • 25 g cacao (~ 2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra pentru finisat
loading...

Mod de preparare Fursecuri Trufe:

Intr-o cratita se topesc la foc mic untul si ciocolata amestecand continuu, pana la omogenizare. Se da deoparte de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, dupa gust.

Intr-un vas se cern faina, cacaua, sarea si praful de copt, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari considerabil.

Se pune zaharul pudra pe o farfurie. Se ia cate putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci. Se tavalesc apoi prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 grade) timp de aproximativ 15 minute.

  • Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramane pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat.

Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Sursa de inspiratie

Fursecuri cu ciocolata

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Am avut mari emotii cand le-am tavalit prin zahar, sa nu fie absorbit de aluat. Ma pot lauda ca au iesit exact ca in poza ta si sper eu la fel de gustoase. Numai ca mie mi-au iesit mai putina, probabil le-am facut mai mari.

  2. Mai multe…mai putine…ce mai conteaza? 🙂 Important e sa va placa.

  3. Miha de 2 ori am facut trufele astea dupa doua retete. Amadoua in poze sunt asa bilute ca ale tale. Dar mie mi-au iesit mai mult biscuiti. Cum ai facut sa iti iasa asa? Mie tare mi se intind. Sunt foarte bune dar nu sunt bilute ca sunt niste biscuiti mai umflati.Am facut prima data dupa reteta Laurei apoi dupa a ta . La fel.

  4. nu mai trebuie sa imi raspunzi ca am gasit secretul. e cuptorul meu mai ciudat si i-am gasit smecheria la a doua tava mi-au iesit bine .:) Pupici

  5. Sandytza, am rasuflat usurata! :)) Pup!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

%d blogeri au apreciat: