Fursecuri Trufe

de Miha
192 vizualizări
Fursecuri Trufe

Reteta Fursecuri Trufe

Aceste fursecuri trufe le prepar de obicei la sarbatori. Cu aspectul lor si gustul intens de ciocolata inveselesc intotdeauna Craciunul 🙂

Fursecuri Trufe
Aceste fursecuri trufe le prepar de obicei la sarbatori. Cu aspectul lor si gustul intens de ciocolata inveselesc intotdeauna Craciunul 🙂 Mod… Fursecuri Fursecuri Trufe European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru circa 40 de bucati:
  • 200 g ciocolata, rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un varf cutit sare
  • 2 oua (in reteta originala sunt 3)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina (1 cana si jumatate)
  • 25 g cacao (~ 2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra pentru finisat

Mod de preparare Fursecuri Trufe:

Intr-o cratita se topesc la foc mic untul si ciocolata amestecand continuu, pana la omogenizare. Se da deoparte de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, dupa gust.

Intr-un vas se cern faina, cacaua, sarea si praful de copt, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari considerabil.

Se pune zaharul pudra pe o farfurie. Se ia cate putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci. Se tavalesc apoi prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 grade) timp de aproximativ 15 minute.

  • Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramane pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat.

Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Sursa de inspiratie

Fursecuri cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

ereena 25 februarie 2009 - 8:03

Am avut mari emotii cand le-am tavalit prin zahar, sa nu fie absorbit de aluat. Ma pot lauda ca au iesit exact ca in poza ta si sper eu la fel de gustoase. Numai ca mie mi-au iesit mai putina, probabil le-am facut mai mari.

Răspuns
Miha 25 februarie 2009 - 14:15

Mai multe…mai putine…ce mai conteaza? 🙂 Important e sa va placa.

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 6 aprilie 2010 - 13:24

Miha de 2 ori am facut trufele astea dupa doua retete. Amadoua in poze sunt asa bilute ca ale tale. Dar mie mi-au iesit mai mult biscuiti. Cum ai facut sa iti iasa asa? Mie tare mi se intind. Sunt foarte bune dar nu sunt bilute ca sunt niste biscuiti mai umflati.Am facut prima data dupa reteta Laurei apoi dupa a ta . La fel.

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 6 aprilie 2010 - 13:32

nu mai trebuie sa imi raspunzi ca am gasit secretul. e cuptorul meu mai ciudat si i-am gasit smecheria la a doua tava mi-au iesit bine .:) Pupici

Răspuns
Miha 6 aprilie 2010 - 17:22

Sandytza, am rasuflat usurata! :)) Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: