Retete de prajituri / Torturi

Tort Sacher

Tort Sacher

Reteta Tort Sacher

Tort Sacher

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 250 g gem de caise
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Tort Sacher:

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic, cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar. Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt. Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate. La sfarsit punem si restul de bezea, amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa, apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3. Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise, amestecand intruna, si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul, 5 minute. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Tort Sacher

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. WAW!!! Super arata tortul!!!

  2. Multumesc Oana! Pup!

  3. minunat!stiu ce gust are!felicitari!

  4. Multumesc Alison!

    Eu nu stiu ce gust tre sa aiba. :)) Dar ce-a iesit e bun. 🙂

  5. Ce-mi faci Miha, mor de pofta si ora la care-l vad nu este deloc ok pt. astfel de pofte dulci?! 😛
    Felicitari, arata „buna rau” acea felie! 😉

  6. daaaaaaaaaa delicioasa bucata de tort, cu ingredientele mele preferate : cioco si nuca :)))))) yamiii,bravo Miha!pusi

  7. Florena,daca as putea cu mare drag ti-as trimite o feliuta,sa-ti mai potolesti pofta. 🙂

    Multumesc de aprecieri! Pup!

  8. Multumesc Claudia! Pup!

  9. mvaiii, ce apetisant e…:P am auzit de tortul asta dar nu am mancat niciodata…

  10. am sa pregatesc tortul pt ziua bunici mele.
    mersii multt de reteta!

  11. Diamond,nici eu n-am mancat niciodata…sper ca a iesit ce trebuia. :))

  12. Kity,cu mare drag!
    La multi ani bunicii tale! 😉

  13. Miha, o mica mentiune – Sachetorte se serveste cu frisca neindulcita. Arata bine si dupa parerea mea ai tinut cont de toate regulile pentru a fi merita numele de Sachertorte. Felicitari.

  14. Multumesc Flying Roo!
    Sunt convinsa ca nu e un Sachertorte adevarat, dar e pe undeva pe acolo. :)))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: