Tort Sacher

de Miha
1859 vizualizări
Tort Sacher

Reteta Tort Sacher

Tort Sacher

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 250 g gem de caise
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar

Mod de preparare Tort Sacher:

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic, cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar. Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt. Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate. La sfarsit punem si restul de bezea, amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa, apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3. Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise, amestecand intruna, si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul, 5 minute. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Tort Sacher

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Oana 13 septembrie 2009 - 20:10

WAW!!! Super arata tortul!!!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2009 - 20:39

Multumesc Oana! Pup!

Răspuns
alison 13 septembrie 2009 - 20:47

minunat!stiu ce gust are!felicitari!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2009 - 20:49

Multumesc Alison!

Eu nu stiu ce gust tre sa aiba. :)) Dar ce-a iesit e bun. 🙂

Răspuns
florena's cakes 13 septembrie 2009 - 22:08

Ce-mi faci Miha, mor de pofta si ora la care-l vad nu este deloc ok pt. astfel de pofte dulci?! 😛
Felicitari, arata „buna rau” acea felie! 😉

Răspuns
Claudia-Maria 14 septembrie 2009 - 7:25

daaaaaaaaaa delicioasa bucata de tort, cu ingredientele mele preferate : cioco si nuca :)))))) yamiii,bravo Miha!pusi

Răspuns
Miha 14 septembrie 2009 - 9:05

Florena,daca as putea cu mare drag ti-as trimite o feliuta,sa-ti mai potolesti pofta. 🙂

Multumesc de aprecieri! Pup!

Răspuns
Miha 14 septembrie 2009 - 9:05

Multumesc Claudia! Pup!

Răspuns
diamond 14 septembrie 2009 - 11:21

mvaiii, ce apetisant e…:P am auzit de tortul asta dar nu am mancat niciodata…

Răspuns
kity 14 septembrie 2009 - 12:26

am sa pregatesc tortul pt ziua bunici mele.
mersii multt de reteta!

Răspuns
Miha 14 septembrie 2009 - 12:37

Diamond,nici eu n-am mancat niciodata…sper ca a iesit ce trebuia. :))

Răspuns
Miha 14 septembrie 2009 - 12:38

Kity,cu mare drag!
La multi ani bunicii tale! 😉

Răspuns
FlyingRoo 19 aprilie 2010 - 0:33

Miha, o mica mentiune – Sachetorte se serveste cu frisca neindulcita. Arata bine si dupa parerea mea ai tinut cont de toate regulile pentru a fi merita numele de Sachertorte. Felicitari.

Răspuns
Miha 19 aprilie 2010 - 6:36

Multumesc Flying Roo!
Sunt convinsa ca nu e un Sachertorte adevarat, dar e pe undeva pe acolo. :)))

Răspuns

Lasă un răspuns