Retete de prajituri / Torturi

Tort „Negru si Alb”

Reteta „Tort Negru si Alb”

Tort cu ciocolata si crema de unt

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 50 g cacao
  • * 100 g faina
  • * Pentru crema maro:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 2 linguri cacao
  • * 2 linguri lichior de migdale
  • * Pentru crema alba:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 2 linguri lapte praf
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Tort „Negru si Alb”:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele. Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Blat de tort

Crema:

Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.

Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva foarte simplist, fiind facut pentru „de-ai casei” :))

tort-cu-crema-de-ciocolata-si-unt-2

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bunatate, arata foarte bine

  2. Delicioso corte. Se ve muy rica. Saludos

  3. Mai ai multe de astea mistoace??? Cind papati asa multe bunatati??? Hai ca vin la o cafea. O zi buna, Cami

  4. Ce bine arata si cred ca e si gustoasa 🙂 ..pe curand Miha

  5. bafta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: