Tort “Negru si Alb”

de Miha
337 vizualizări

Reteta “Tort Negru si Alb”

Tort cu ciocolata si crema de unt

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 50 g cacao
  • * 100 g faina
  • * Pentru crema maro:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 2 linguri cacao
  • * 2 linguri lichior de migdale
  • * Pentru crema alba:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 2 linguri lapte praf
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Tort “Negru si Alb”:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele. Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Blat de tort

Crema:

Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.

Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva foarte simplist, fiind facut pentru “de-ai casei” :))

tort-cu-crema-de-ciocolata-si-unt-2

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Bianka 22 iulie 2010 - 7:52

Ce bunatate, arata foarte bine

Răspuns
jose manuel 22 iulie 2010 - 9:08

Delicioso corte. Se ve muy rica. Saludos

Răspuns
Cami 22 iulie 2010 - 10:33

Mai ai multe de astea mistoace??? Cind papati asa multe bunatati??? Hai ca vin la o cafea. O zi buna, Cami

Răspuns
ANCA 23 iulie 2010 - 4:18

Ce bine arata si cred ca e si gustoasa 🙂 ..pe curand Miha

Răspuns
Gabi 24 iulie 2010 - 14:23

bafta

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: