Retete de prajituri / Torturi

Tort de mere

Tort de mere

Reteta de tort de mere este o reteta simpla si foarte usor de preparat, o reteta ce n-ar trebui sa lipseasca din caietul vostru cu retete.

Tortul de mere l-am facut de multe ori, uneori si in varianta cu crema de zahar ars, dar de pozat nu l-am pozat. Nu ma intrebati de ce, ca nu stiu sa va raspund :))) La sugestia unei prietene am refacut si pozat pentru ca… nu-i asa? „nu se poate ca tocmai reteta asta sa-ti lipseasca de pe blog” 🙂

Tort de mere

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 6 mere
  • ~100 g nuca macinata
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de caise)
  • 1 pumn de stafide
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Tort de mere:

Intr-o cratita cu diametrul de 22 cm caramelizam cele 5 linguri de zahar. Tapetam fundul cratitei cu caramel, lasand sa curga si pe peretii cratitei. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramel si dam cratita la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 minute, pana merele se inmoaie.

Intre timp pregatim umplutura pentru mere si blatul.

Nuca macinata o amestecam cu dulceata si stafide. Punem atata dulceata cat sa obtinem o pasta bine legata.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu umplutura de nuca, apoi turnam uniform compozitia pentru blat. Scutura cratita putin astfel incat compozitia pentru blat sa intre si printre mere. Introducem din nou cratita in cuptor pentru cca 30-40 minute, pana blatul se rumeneste frumos.Faceti testul cu scobitoarea.

Punem un platou peste cratita si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Lasam asa vreo 10 minute, apoi scoatem cratita si lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste acest delicios tort de mere.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 2,25 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. excelent la o onomastica

  2. Delicios acest tort, mi-a iesit foarte bine

  3. Nicoleta says:

    Biletul s-a lăsat supa ce l-am scos din cuptor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Negresa pufoasa de post

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci cand vreau o prajitura de casa simpla si ieftina. Mod de preparare Prajitura Negresa pufoasa de post: Blat pentru Prajitura Negresa pufoasa de post: Intr-un castron amestecam faina […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine este cea mai simpla si mai ieftina prajitura de casa. Se face repede si o poate face oricine, chiar si un incepator in ale prajituritului. Cred ca nici nu e nevoie sa tragi o fuguta pana la supermarket, cu siguranta ingredientele le ai deja in […]