Retete de prajituri / Torturi

Tort de mere

Tort de mere

Reteta de tort de mere este o reteta simpla si foarte usor de preparat, o reteta ce n-ar trebui sa lipseasca din caietul vostru cu retete.

Tortul de mere l-am facut de multe ori, uneori si in varianta cu crema de zahar ars, dar de pozat nu l-am pozat. Nu ma intrebati de ce, ca nu stiu sa va raspund :))) La sugestia unei prietene am refacut si pozat pentru ca… nu-i asa? „nu se poate ca tocmai reteta asta sa-ti lipseasca de pe blog” 🙂

Tort de mere

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 6 mere
  • ~100 g nuca macinata
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de caise)
  • 1 pumn de stafide
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie

Mod de preparare Tort de mere:

Intr-o cratita cu diametrul de 22 cm caramelizam cele 5 linguri de zahar. Tapetam fundul cratitei cu caramel, lasand sa curga si pe peretii cratitei. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramel si dam cratita la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 minute, pana merele se inmoaie.

Intre timp pregatim umplutura pentru mere si blatul.

Nuca macinata o amestecam cu dulceata si stafide. Punem atata dulceata cat sa obtinem o pasta bine legata.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu umplutura de nuca, apoi turnam uniform compozitia pentru blat. Scutura cratita putin astfel incat compozitia pentru blat sa intre si printre mere. Introducem din nou cratita in cuptor pentru cca 30-40 minute, pana blatul se rumeneste frumos.Faceti testul cu scobitoarea.

Punem un platou peste cratita si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Lasam asa vreo 10 minute, apoi scoatem cratita si lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste acest delicios tort de mere.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 1,50 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. excelent la o onomastica

  2. Delicios acest tort, mi-a iesit foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat […]

Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Retete de prajituri v-am tot adus in ultima vreme, dar azi va aduc un tort cu ciocolata si afine, pentru ca aniversarile prietenilor dragi nu pot trece fara un tort bun, nu-i asa? 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si afine: Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de […]

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]