Tort cu nuca si crema mascarpone

de Miha
2043 vizualizări
Tort cu crema de mascarpone

Hristos a inviat!

Sper ca acest Paste v-a gasit sanatosi si Iepurasul a venit cu multe cadouri 🙂 Va doresc sa petreceti frumos in continuare si va multumesc din inima de urarile ce mi le-ati facut cu ocazia acestor sarbatori pascale. N-am apucat sa va raspund la fiecare in parte, dar am trimis gandul bun catre fiecare.

Acest tort cu nuca si crema mascarpone este unul dintre torturile ce le-am facut pentru masa de Paste. Am facut portii mici de dulciuri, sa pot satisface toate preferintele 🙂

Tort cu crema de mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru nucile caramelizate:
  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
  • Pentru crema:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare Tort cu nuca si crema mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana se obtine o spuma densa si lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Nuci caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se adauga  nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Crema de mascarpone:

Smantana rece se bate cateva minute cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.

Mixam mascarponele intr-un alt castron, apoi incorporam frisca batuta si nucile caramelizate.

  • Pastram o parte din nucile caramelizate pentru decor.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa si ciocolatoasa.

Blatul se taie in 3 parti ce se vor insiropa dupa preferinta, mai mult sau mai putin. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata.

Se repartizeaza crema cu nuca intre cele 3 blaturi, apoi se orneaza cu frisca si nucile caramelizate puse deoparte.

poate vă plac și rețetele

37 comentarii

maria mihalache 16 aprilie 2012 - 17:50

Hristos a inviat!

Răspuns
Timea 16 aprilie 2012 - 18:47

Foarte frumos tort!

Răspuns
dian@ 16 aprilie 2012 - 18:58

foarte frumos tortul! imi place combinatia din crema!

Răspuns
Beth 16 aprilie 2012 - 19:23

Superbe ce gâteau j’adore la mascarpone, il doit être delicieux!

Bisous

Răspuns
Dana Cristea 17 aprilie 2012 - 5:41

Adevarat a Inviat!!! Tortul arata excelent!!!!

Răspuns
dia_diana58 17 aprilie 2012 - 6:34

Hristos a inviat , Miha !
Minunat tort … ca deobicei .

Răspuns
nadina73 17 aprilie 2012 - 8:48

Hristos a Inviat!o combinatie perfecta.

Răspuns
Nemes Andra 17 aprilie 2012 - 9:54

Hristos a inviat!

Pentru o tava cu diametrul de 26cm, trebuie triplate cantitatile?
Am facut cu ocazia Pastelui prajitura cu piscoturi si mascarpone.E un deliciu.
Multumesc anticipat,
Andra

Răspuns
Miha 17 aprilie 2012 - 9:59

Andra, cred ca doar dublate e suficient. 🙂

Răspuns
oana 12 ianuarie 2017 - 4:06

Nu est suficient, pt o tava de 26 cm trebuie minim 10 oua pt a avea 3 blaturi de grosimea celor din poza.Din 6 oua nu iese mai nimic.Eu nu stiu cum din 3 oua a iesit un blata asa inalt incat sa-l poti taia in 3…

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2017 - 14:00

Oana, eu te asigur ca din 3 oua iti iese un blat de 18 cm diametru, suficient de inalt incat sa fie taiat in 3.
Valabil si pentru cel de 26 cm.
Daca albusurile sunt batute foarte bine, apoi restul ingredientelor incorporate corect te asigur ca iese exact ca cel din poza

Răspuns
Lia 22 ianuarie 2019 - 0:53

Buna seara. Imi place acest tort si imi doresc sa-l fac saptamana asta. De aceea vin cu o rugaminte la d-voastra sa-mi explicati mai pe intelesul meu ( cam curios , nu ? ) cum este treaba cu aceste creme.deci crema cu frisca si mascarpone si cea cu ciocolata. Ok, dar care crema o folosesc intai ? Sau…sorry dar sunt cam greu de cap. Va multumesc din inima ptr un raspuns.O seara buna,

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2019 - 7:02

Buna,
Cu crema de ciocolata vom unge primul si al doilea blat (ca si cum ai unge o felie de paine cu unt 😀 ). Daca vrei o cantitate mai generoasa de crema de ciocolata poti mari cantitatile. Dupa aceasta operatiune punem cate un strat de crema cu mascarpone.
Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii 🙂

Lia 22 ianuarie 2019 - 22:57

Buna seara . Multumesc mult ptr. informatie. Sper sa iasa ceva bun.Retetele sunt exceptionale.

Vica in cucina 17 aprilie 2012 - 10:19

Nuca si mascarpone…. Vreai sa ma faci sa lesin? Eu is la dieta!!!! Nuu, eu nu tre sa deschid pagina blogului tau… hahahah, ma ucizi altfel… :))))

Răspuns
Nemes Andra 17 aprilie 2012 - 11:19

Multumesc mult.
Am sa revin cu impresii dupa ce-l fac.

Răspuns
Daniela 17 aprilie 2012 - 11:23

Am doar mascarpone, ca nucile costa un sac de bani, nu-mi vine sa maninc… Dar daca tot e gata tortuletul, servesc si eu de la tine… virtual, mi-ar ajunge vreo jumatate din el… Acum, ma enervezi rau de tot, cum poti sa maninci atitea bunatati dulci si sa nu te ingrasi, ca eu a trebuit sa alerg dimineata doua ore ca sa dau un gram jos de pe mine…

Răspuns
Roxana 17 aprilie 2012 - 14:09

Delicios! Abia astept sa-l pregatesc si eu! Multumesc pentru idee!

Răspuns
Adela Zilahi 17 aprilie 2012 - 15:09

O combinatie super delicicoasa!! Imi place la maxim!! Pupici!

Răspuns
Antonina 17 aprilie 2012 - 16:13

Hristos a inviat!!

Ce tortura!! Chiar daca am burta impanata cu dulcegarii, tot mai vreau o feliuta si de la tine 😉 Pupici

Răspuns
Rita 17 aprilie 2012 - 18:43

Hristos a inviat!
Sunt o mare admiratoare a ta. Delicatesele pe care le postezi ma inspira si ma provoaca in acelasi timp. In semn de multumire iti trimit cadou prima mea postare pe blogul comoridelicioase:)

Răspuns
Ghiocel07 17 aprilie 2012 - 18:46

Vai ce pofta mi-ai facut? Si cum arata??????!!!!!

Răspuns
catkitchen 17 aprilie 2012 - 18:46

Adevarat a inviat !!! Tortul arata ffff bine !!!

Răspuns
Irina 17 aprilie 2012 - 18:55

Arata excelent, Miha. Paste fericit!

Răspuns
Alex 18 aprilie 2012 - 7:18

Un adevarat deliciu … o sa ma imbolnavesti !!! Arata super super bine !!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 18 aprilie 2012 - 8:28

Hristos a inviat!!O mare nebunie de tort!!!

Răspuns
gaby_d 18 aprilie 2012 - 9:49

Adevarat a inviat!
Dragu’ de el, iti vine sa-l mananci :))

Răspuns
Aurelia 11 martie 2013 - 17:57

Mihaela, tortul este absolut delicios! Mi-a placut foarte mult, si nu numai mie! Si nici foarte complicat de facut nu e!
Multumesc!

Răspuns
Miha 11 martie 2013 - 21:06

Ma bucur tare mult ca v-a placut, Aurelia! >:D<

Răspuns
Lili 10 iulie 2013 - 14:51

Buna
in imagine nu vad nici o crema de ciocolata , acea crema unde se foloseste ?

Răspuns
Miha 10 iulie 2013 - 17:17

Buna Lili.
In reteta am scris asa: “Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata” Fiind crema putina (din 50 g de ciocolata si 100 de frisca nici nu are cum iesi multa :D) blaturile doar se ung cu crema respectiva, deci stratul de crema de ciocolata va fi unul foarte subtire. Daca te uiti cu atentie se vede si acel strat. 😉

Răspuns
Cristina 18 noiembrie 2013 - 7:42

Buna!
Spune-mi te rog, ingredientele date cam pentru cate portii ar fi?

Răspuns
Miha 18 noiembrie 2013 - 9:30

Este un tort mic, de 18 cm diametru. Poti face 8 portii bunicele sau vreo 10-12 mai mici 😉

Răspuns
elena 12 martie 2016 - 12:57

am batut albusurile spuma tare si cand am pus zaharul s-a muita si nici nu s-a mai intarit. De ce oare?Nu trebuia pus zaharul de la inceput in albusuri?

Răspuns
Miha 12 martie 2016 - 21:54

Cred ca e din cauza zaharului. Ai nimerit unul putin mai umed…

Răspuns
Roxi 6 iulie 2018 - 8:15

Am pregatit acest tort, a fost ff bun. Precizez ca am facut blatul din 3 oua, insa fara praf de copt. Am batut ff bine albusurile la robot, succes total!! Multumesc pentru retete!

Răspuns
Miha 6 iulie 2018 - 14:14

Si eu multumesc de aprecieri!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: